Leestijd: 1 minuut

Zoekwoorden ofwel keywords (EN)

zijn woorden waarmee jouw website in Google, Bing, Yahoo en andere zoekmachines gevonden kan worden. Wanneer je deze zoekwoorden in toetst in Google wordt het een zoekopdracht. Deze zoekopdracht kan uit één zoekwoord of een zoekwoorden combinatie bestaan. Ook wel short tail- en long tail zoekwoorden genoemd.

Short tail zoekwoorden

Bij short tail zoekwoorden ligt de concurrentie hoog. Het betekent letterlijk “zoekwoorden met korte staart”. Dit zijn zoekopdrachten waar de zoekvolume hoog ligt; het is een breed keyword. Mensen denken vaak dat de zoekwoorden met de meeste zoekvolume het belangrijkste zijn. Dit is niet altijd waar. Deze zoekwoorden kunnen ook te algemeen zijn waardoor de concurrentie zo hoog ligt, dat het niet haalbaar is om op nummer 1 in Google te komen.

Long tail zoekwoorden

Long tail zoekwoorden (zoekwoorden met lange staart)  zijn zoekwoorden combinaties die specifiek zijn. Heb je kwalitatief zoekwoorden onderzoek gedaan, dan is het goed je te focussen op de long tail zoekwoorden. Dit zijn zoekwoorden die de zoekopdrachten specifieker maken. Het hangt samen met jouw producten en diensten. Door de long tail zoekwoorden heb je minder te maken met concurrentie. Je stuurt je bezoeker als het ware gerichter naar je website.

Stel je bent een online marketeer uit Venlo en je wilt in die regio gevonden worden. Met alleen ‘online marketeer’ is de concurrentie verspreid door heel Nederland. Wanneer je ‘online marketeer Venlo’ gebruikt richt je je direct op deze omgeving; waardoor klanten dus meteen gerichte zoekresultaten krijgen. Wanneer bedrijven de juiste SEO teksten schrijven vergroten ze hun bereik.

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Uit hoeveel letters bestaat het woord 'Analyzed'?

Kom meer te weten:

Leestijd: 1 minuut

Bing

Bing / Live search Is een zoekmachine van Microsoft. Het is, na Google, de grootste zoekmachine. Naast het opzoeken, heeft Bing de mogelijkheid tot het bewaren van de zoekhistorie en…
Leestijd: 1 minuut

Citymarketing

Citymarketing Is een soort stadspromotie, gericht op samenhangende activiteiten die worden uitgevoerd om specifieke doelgroepen aan te trekken of te behouden voor een bepaald gebied. Die specifieke doelgroepen zijn: bewoners;…
Leestijd: 1 minuut

Landingspagina

Landingspagina De naam zegt het al; het is een losse webpagina waar je op terecht komt wanneer je klikt op een advertentie, link of button. Het doel van de pagina…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.