Emailmarketing

Veel ondernemers onderschatten de waarde van een gerichte email marketing campagne. Waar met name social media vluchtig zijn (niet kijken is berichten of missen) en zoekmachines pas gebruikt worden wanneer men naar iets specifieks op zoek is, bereik je met een e-mailbericht altijd de inbox van de ontvanger.

Daarnaast heb je al, als je gebruik maakt van emailmarketing, de connecties – je hoeft je geen zorgen te maken over algoritme wijzigingen binnen social media die je bereik beperken.

Wanneer je gebruikt maakt van een uitgekiende email marketing strategie blijkt de Return on Investment (ROI) verrassend hoog te liggen. Volgens de meest recente cijfers van Litmus ligt de ratio zelfs op 1:42. Dit betekent dat voor elke euro die je uitgeeft aan email marketing, je er 42 terugkrijgt aan verdiensten (bron: Litmus).

Daarom is en blijft het een waardevolle marketing tool voor veel ondernemers.

SEO Maastricht

Wat is emailmarketing precies?

Emailmarketing is een vorm van direct marketing en online marketing, waarbij e-mail wordt gebruikt om de producten of diensten van jouw bedrijf te promoten. Het kan je helpen jouw klanten op de hoogte te stellen van de nieuwste artikelen of aanbiedingen. Het kan ook een cruciale rol spelen in je email marketingstrategie met het genereren van leads, merkbekendheid, het opbouwen van relaties of het betrokken houden van klanten met aanbiedingen via verschillende soorten marketing mails.

Wanneer gebruik maken van emailmarketing?

Emailmarketing helpt je een band met jouw (potentiële) klanten op te bouwen. Daarnaast kan je in een email verkeer naar je website, blog, sociale media of ergens anders toe leiden. Maar je kunt emailmarketing ook gebruiken voor tal van andere doeleinden. Je kunt emailmarketing bijvoorbeeld gebruiken om:

 • de verkoop te stimuleren
 • jouw naamsbekendheid vergroten
 • leads te genereren en behouden
 • nieuwe en bestaande klanten betrokken te houden
 • Met emailmarketing kun je zeer doelgericht berichten versturen naar je ontvangers.
 • Je kunt je publiek segmenteren en opdelen, zodat je persoonlijke en op maat gemaakte e-mails kunt versturen.
+50

Nummer 1 Posities met Google Adwords

Tevreden klanten waar we mooie online marketing resultaten voor behaald hebben.

99

Adwords campagnes heeft voor betere ROI gezorgd

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec felis nibh, dapibus eget lorem sed, vulputate porta nunc.

60

Tevreden SEA klanten

Tevreden SEA klantenLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec felis nibh, dapibus eget lorem sed, vulputate porta nunc.

Google Ads uitbesteden

Display advertisement

Wat zijn de voordelen van email marketing?

Emailmarketing kent vele voordelen wanneer je gebruikt maakt van een gerichte email marketing strategie. Hieronder volgt een kleine opsomming;

Het is persoonlijk

In tegenstelling tot social media of een advertentie die gericht is aan een grote doelgroep, is een email persoonlijk. Een email is namelijk gericht aan de lezer. Je kunt een email ook nog persoonlijker maken door bijvoorbeeld de naam van de geadresseerde in de aanhef te zetten. Daarnaast kan je ook de content personaliseren. Zo kun je bestaande klanten andere content sturen dan potentiële nieuwe klanten.

Je controleert en beheert zelf jouw data

Aangezien jezelf de mailinglijst beheert ben je niet afhankelijk van andere kanalen. Emailmarketing is ook erg goed meetbaar. Als je email marketing software gebruikt voor de verzending van je mails, dan krijg je inzicht in veel verschillende meting methoden. Email marketing software kan bijvoorbeeld  het aantal geopende emails registreren, of het aantal keren dat er op een link is geklikt, wie zich heeft afgemeld etc.

Je bereikt de juiste doelgroep

Mensen op jouw mailingslist staan, hebben aangegeven dat ze op hoogte willen blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw bedrijf of van nieuwe aanbiedingen. De kans dat jouw mails tot een verkoop leiden is dus vele malen groter.

Het is goedkoop

Een ander voordeel zijn de relatief lage kosten van email marketing. Zelfs als je jouw email marketing campagne uitbesteed, blijven de kosten binnen de perken en door de hoge ROI, winstgevend.

Wat is belangrijk bij emailmarketing?

Uiteraard is het hebben en verzamelen van mailadressen van groot belang. Wanneer jouw klanten zich inschrijven op jouw nieuwsbrieven geven ze aan geïnteresseerd zijn in jouw product of content. Hierdoor heb je een waardevol (potentieel) verkoop middel in handen.

Maar dit betekent ook dat je voorzichtig moet zijn met de frequentie waarin je je nieuwsbrieven verstuurt. Ook de content van je nieuwsbrieven moet afgestemd zijn op de doelgroep. Mensen schrijven zich in om waardevolle informatie te ontvangen en niet om lastig gevallen te worden met op sales gerichte spam.

Bekende emailmarketing software die je kunt gebruiken

Er zijn inmiddels vele aanbieders van email marketing software op de markt waaronder Mailchimp, Sendinblue en ConvertKit de bekendste zijn. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de waarde die je toedicht aan het belang van een email marketing strategie zijn er vele opties mogelijk. De prijzen van de software pakketten variëren van gratis tot aan enkele honderden euro’s per maand.

Email marketing software is de tool die bedrijven gebruiken om veelvoorkomende emailmarketing taken uit te voeren en te automatiseren. De software wordt ook gebruikt om de betrokkenheid en impact van elke email marketing campagne te meten en om bedrijven te helpen betere manieren te vinden om hun klanten en publiek te segmenteren. (Hoewel het in theorie mogelijk is om aan emailmarketing te doen zonder speciale software, heeft de overgrote meerderheid van de bedrijven de automatisering nodig die emailmarketing software biedt om het een winstgevende strategie te kunnen laten zijn).

Werkwijze B. Analyzed marketing

Online marketingbureau B.Analyzed heeft al vele jaren klanten geholpen door een effectieve email marketing strategie op te zetten. Wij doen dit door ons te verdiepen in jouw bedrijf en (potentiële) klanten. Wat zijn je doelstellingen? Wie zijn jouw klanten? Hoe zet je emailmarketing in en wie bereik je?

Wanneer we alles geïnventariseerd en geanalyseerd hebben stellen we samen met jouw een optimalisatieplan op. We gaan aan de slag met klantdata en verzorgen A/B tests. Deze verschaffen ons inzicht in de effectiviteit van jouw email marketing campagne. Uiteraard kijken we ook naar de mogelijkheden om jouw klantenbestand te laten groeien en zo een nog groter bereik te creëren!

Doordat emailmarketing goed meetbaar is met  emailmarketing software kunnen we precies zien wat het rendement is van de verzonden e-mails. Bijvoorbeeld of deze wel of niet geopend zijn, welke links gevolgd worden, op welke buttons er geklikt is, etc.

Daarnaast kunnen we je ook helpen met het automatiseren van je mails die worden verzonden op basis van triggers, zodat jij daar er zelf geen omkijken meer naar hebt. Wij kunnen samen met jouw een effectieve email marketing campagne opzetten waar jij jaren mee vooruit kan!

Wil jij gebruik maken van onze ervaring en kennis in het opzetten van een effectieve online marketing strategie? Neem dan contact met ons op, wij staan voor je klaar!

Online marketing strategie
Online marketing Venlo
Online marketing bureau Nederland
Email marketing

Bij e-mailmarketing is er een verzender en ontvanger, daar draait het om. Het is de bedoeling dat je charme uitstraalt met een mail die een actie of aankondiging bevat. En daarna de band verstevigen en behouden is de kunst. Dat verhoogt de omzet. Het is belangrijk te weten hoe je een goede nieuwsbrief schrijft, hoe je eenvoudig e-mail adressen verzamelt en welke e-mailmarketing software er gebruikt kan worden.

Display marketing

Display marketing of display advertisement is een op visuele manier gebaseerde manier om jouw merk of product te promoten en verwijst naar advertenties op websites, apps en sociale-media platforms. Met display ads adverteer je bijvoorbeeld in het Google Display Netwerk. Je kunt jouw advertenties vertonen op specifiek gekozen websites. Hierdoor kun je binnen zeer korte tijd een enorm bereik creëren.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Een andere mogelijkheid om hoog in de zoekresultaten van Google te komen is door zoekmachine optimalisatie. Een SEO specialist zal de structuur en inhoud van een website optimaliseren om beter gevonden te worden door de zoekmachines. Hierdoor zal de website op termijn beter scoren in de zoekresultaten. Door zoekmachine optimalisatie in te zetten stijg je in de organische, niet-betaalde zoekresultaten.

Website advies
Google Ads (SEA)

Google Ads is het advertentieprogramma van Google. Met behulp van deze online tool kun je advertentieteksten instellen en biedingen instellen op woorden waar gebruikers van Google op zoeken. Je adverteert op zoekwoorden, ook wel keywords genoemd. Dit zijn woorden of woordcombinaties die de gebruikers intypen wanneer ze naar iets op zoek zijn.Door advertentieruimte te kopen kom je hoog in de google zoekresultaten en is de kans op meer verkeer naar je website groter.

Social media marketing (SMM)

Social Media Marketing (SMM) is een marketingtechniek waarbij sociale media wordt ingezet om je communicatie doelstellingen te realiseren. Het is een interactieve vorm van marketing waarbij de interactie centraal staat. Echter is het een marketingmiddel en geen doel op zich. Social media is inzetbaar voor zowel  B2C als B2B markten.

Affiliate marketing

Beloon mensen die jouw producten of diensten met succes promoten. Dit is makkelijk en in de meeste gevallen ook effectief.

Online marketing uitbesteden

Onze certificeringen

Al onze specialisten zijn gecertificeerd en hebben ruime ervaring in hun vakgebied. Uiteraard zijn onze specialisten op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Ja, ik heb interesse om samen met B. Analyzed te groeien!

Wil jij impact maken met online marketing?

Dat vinden wij leuk om te horen. Wij willen dat namelijk ook. Je bent bij ons aan het juiste adres wanneer je van een hands-on mentaliteit houdt en transparant werken belangrijk vindt. Wil jij graag:

 • SEO uitbesteden
 • SEO copywriting uitbesteden
 • Google Analytics inrichten
 • Tag manager inrichten
 • Social media campagnes opzetten en beheren
 • Linkbuilding uitbesteden
 • Website consultancy
 • Google Ads laten inrichten en beheren

Dan helpt B. Analyzed marketing je graag verder!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Schrijf de nummer '7' volledig uit, bijvoorbeeld 'Twee'