Local SEO helpt je gevonden worden!

Elke ondernemer, groot of klein, heeft één centraal doel met local SEO: meer leads genereren. Positie in Google Maps en lokaal organisch zoeken is een belangrijk onderdeel van het verkrijgen van die leads.

Local SEO, wat is dat?

Wat is local SEO? Local SEO verwijst naar het proces van het ‘optimaliseren’ van je website om meer klanten aan te trekken uit relevante lokale zoekopdrachten. Deze zoekopdrachten vinden plaats op Google en andere zoekmachines.

Local SEO zorgt er simpelweg voor dat jouw bedrijf of pagina gevonden kan worden in zoekopdrachten met een lokaal karakter. Denk bijvoorbeeld aan de lokale vindbaarheid op zoektermen als “SEO specialist Venlo”, “Online marketing Venlo” of “Online marketingbureau Venlo”. Zelfs wanneer de plaatsnaam niet in de zoekopdracht voorkomt, zal Google een aantal lokale SEO-resultaten laten zien van bedrijven in de regio ten opzichte van de locatie waar jij je op dat moment bevindt. Local SEO kan dus een enorm verschil maken voor je lokale vindbaarheid. En wij kunnen jou daarmee helpen!

Local SEO, hoe werkt het?

De zoekresultaten in Google waren in het verleden gericht op landelijk zoekgedrag. Als iemand bijvoorbeeld zocht naar een “SEA uitbesteden” dan waren de resultaten overal hetzelfde. Zocht je in Venlo naar SEA uitbesteden, dan kreeg je dezelfde resultaten te zien als in Maastricht. Natuurlijk kon je ook zoeken op “SEA uitbesteden Venlo” en dan waren de resultaten anders. Maar sinds een paar jaar heeft Google de lokale zoekresultaten anders ingericht. Als je nu zoekt op “SEA uitbesteden” in Venlo dan zijn de resultaten anders dan de resultaten in Maastricht bijvoorbeeld.

 

Local SEO, hoe toe te passen?

Local business SEO is geen rocket science. Voor de meeste bedrijven zijn de belangrijkste zoekwoorden die je wilt targeten vrij duidelijk. Stel dat je een loodgieter bent in Nijmegen en je wilt SEO Nijmegen beter toepassen. Hoe denk je dat mensen naar jouw diensten zullen zoeken? Ze gaan waarschijnlijk naar Google en typen zoiets als: “loodgieter in Nijmegen”; “nood loodgieter in Nijmegen”; “verstopt riool in Nijmegen”.

SiL (service op locatie)

Kijk nu eens naar het formaat van de zoekwoorden opdracht. Het heet “service op locatie” (SiL). Dit is eenvoudig. Maak gewoon een lijst van alle diensten die je aanbiedt en de locaties die je bedient… voeg ze vervolgens samen om een heleboel potentiële zoekwoorden te creëren. Nu dit is een aandachtspunt wanneer je local SEO wilt toepassen, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden zoals;

Pagina optimalisatie

Een bepaalde (of meerdere) pagina(‘s) binnen een website zal ingericht moeten zijn op een bepaalde locatie en relevante informatie die daarbij hoort. Wanneer je local business SEO toepast zorg je ervoor dat deze gegevens op een specifieke pagina te vinden zijn. Let op dat deze pagina voor deze zoekwoorden ingericht zijn, maar dat ook de gebruikers er iets aan hebben. Denk dan aan contactgegevens en dergelijke.

Google Mijn Bedrijf

Daarnaast is voor local business SEO, naast het optimaliseren van een pagina, belangrijk om gebruik te maken van Google Mijn Bedrijf. Hierbij zijn de gegevens van de locatie in te vullen zoals de openingstijden. Het voordeel is dat er dan een kaartje aan wordt gemaakt bij Google Maps en dat deze dan in de zoekresultaten naar voren komt.

Yoast Local Seo plugin

Een ander handig middel om jouw website op de lokale vindbaarheid te vergroten is de Yoast local SEO plugin voor WordPress websites.

Je lokale vindbaarheid vergroten met Yoast

Als je een WordPress site hebt, is de Yoast SEO Local plugin de ideale tool  om jouw vindbaarheid op lokaal niveau te vergroten. Dit, omdat deze plug-in Google alles vertelt wat het moet weten. Google heeft informatie over uw site nodig om u in lokale zoekresultaten te kunnen plaatsen. Het heeft informatie nodig zoals: naam van uw bedrijf, type bedrijf, fysieke locatie, openingstijden. Maar het volstaat niet om deze informatie alleen op je contactpagina te zetten. Je hebt deze gegevens ook in een specifiek formaat nodig – Schema.org -, zodat Google het ziet op elke afzonderlijke pagina.

Eenvoudig en effectief

Met de Yoast Local SEO-plugin kunt u eenvoudig al uw bedrijfsgegevens op één plek toevoegen. En het zorgt vervolgens voor alle benodigde technische zaken. Welke technische zaken? Bijvoorbeeld adres en openingstijden die u aan pagina’s toevoegt, worden automatisch uitgevoerd in Schema.org indeling. Direct Google Maps tonen op jouw website, inclusief routeplanner, KML File generatie en deze automatisch toevoegen aan uw XML sitemap? De Yoast local SEO plug-in maakt dit allemaal mogelijk. Dus maak je geen zorgen als dit technische local SEO-gedoe een beetje verwarrend klinkt: de Yoast Local SEO plug-in lost het voor je op.

Local SEO 2022

De bovenstaande punten zijn een goed begin om aan de slag te gaan met local SEO. Omdat online marketing constant in beweging is zijn hier een nog een aantal aandachtspunten voor local SEO 2022;

Structured data opmaak met bijvoorbeeld reviews die op de website zijn verwerkt;

Social media marketing inzetten om de website en het bedrijf te promoten;

Review websites gebruiken om de website te promoten, denk aan bijvoorbeeld Tripadvisor.

Voor lokale bedrijven is local business SEO erg interessant. Als jouw website goed ingericht is en de tools van Google goed worden ingezet, dan is de kans ook groter dat de website meer naar voren komt in de zoekresultaten met lokale zoekopdrachten.

Wil jij meer doen met local business SEO? Schakel dan B.Analyzed in! Wij zijn een professioneel online marketing bedrijf met meer dan 1o jaar ervaring. Wij kunnen je helpen met het inzetten van SEO voor MKB en behalen het hoogste rendement uit je lokale vindbaarheid!

 

 

Local Business SEO bij B. Analyzed staat voor;

 • Betrouwbaar – ‘no cure, no pay’
 • Betrokken & persoonlijk – tevredenheid van de klant staat voorop
 • Betaalbaar en gegarandeerd een verbeterd ROI

Alles is bespreekbaar. Onze SEO-experts helpen je graag om je bedrijf letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten!

Lokale Business SEO zet je bedrijf op de kaart!

Local Business SEO helpt elk bedrijf met de lokale vindbaarheid op Google. Ook wanneer je wereldwijd producten en diensten aanbiedt, kan local business SEO je bedrijf verder helpen. Klanten krijgen de kans om reviews achter te laten. Er ontstaat een upsell omdat je een klantengroep aanboort die je bedrijf anders misschien niet zouden hebben gevonden en de focus op local SEO zet je bedrijf letterlijk en figuurlijk op de kaart.

Wat kunnen wij concreet voor je betekenen?

Ons SEO bureau, B. Analyzed leeft zicht eerst graag goed in de bedrijfssituatie, de kansen, de website en natuurlijk de concurrentie in Google. Wij kunnen je helpen met:

 • Het aanmaken van je Google Mijn Bedrijf-account;
 • De inrichting en/of optimalisatie van je Google MijnBedrijf-account;
 • OnSite- en OnPage-optimalisatie voor lokale SEO;
 • Begeleiding en advies om je lokale vindbaarheid te optimaliseren;
 • Lokale listings vinden om links van te krijgen (linkbuilding);

Wil je meer weten of erachter komen hoe je er überhaupt voor staat qua local SEO, je lokale vindbaarheid en wat B. Analyzed voor je kan betekenen? Bekijk ons overzicht van online marketing tarieven of neem contact met ons op!

Onze certificeringen

Al onze specialisten zijn gecertificeerd en hebben ruime ervaring in hun vakgebied. Uiteraard zijn onze specialisten op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Ja, ik heb interesse om samen met B. Analyzed te groeien!

Wil jij impact maken met online marketing?

Dat vinden wij leuk om te horen. Wij willen dat namelijk ook. Je bent bij ons aan het juiste adres wanneer je van een hands-on mentaliteit houdt en transparant werken belangrijk vindt. Wil jij graag:

 • SEO uitbesteden
 • SEO copywriting uitbesteden
 • Google Analytics inrichten
 • Tag manager inrichten
 • Social media campagnes opzetten en beheren
 • Linkbuilding uitbesteden
 • Website consultancy
 • Google Ads laten inrichten en beheren

Dan helpt B. Analyzed marketing je graag verder!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Schrijf de nummer '7' volledig uit, bijvoorbeeld 'Twee'