Social media marketing

Steeds meer bedrijven kiezen naast hun andere online marketing activiteiten voor social media marketing. Waarom?  Omdat social media een laagdrempelige manier is om jouw bereik te vergroten! Op sociale media kun je adverteren, je naamsbekendheid vergroten en nieuwe leads genereren. Door een zorgvuldige social media marketing strategie op te stellen waar je de juiste kanalen benut die  jouw doelgroep gebruikt is kan jij jouw bedrijf meer naamsbekendheid geven en meer bezoekers leiden naar je website!

Social media marketing, hoe werkt dat?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende sociale media platforms, waarvan Facebook, Instagram en LinkedIn in Nederland de meest gebruikte zijn. Maar ook  Snapchat, TikTok, Pinterest worden meer en meer gebruikt. Voordat je overgaat tot het inzetten van social media marketing is het van belang om stil te staan bij de volgende vragen:

 • Welke social media kanalen worden gebruikt door mijn doelgroep?
 • Past mijn product of service bij het social media kanaal?
 • Wat wil ik bereiken door het gebruik van social media marketing?
 • Op welke manier ga ik social media gebruiken? Organisch (door middel van posts plaatsen) of door advertenties te plaatsen, of beide?
 • Wanneer je al deze vragen hebt beantwoord, heb je het kanaal gevonden dat het beste bij jouw bedrijf en doelgroep past. Nu kan je jouw producten of diensten onder de aandacht brengen door middel van social media marketing!

De verschillende social media kanalen

Welke social media kanalen zijn interessant voor jouw bedrijf? Wellicht de belangrijkste vraag voordat je besluit om social advertisement in te zetten is na te gaan welke social media kanalen jouw doelgroep gebruikt. Hieronder volgt een opsomming van de vier meest gebruikte social media kanalen in Nederland.

1. Facebook

Facebook is het populairste social media platform in Nederland. Doordat Facebook in Nederland 10,4 miljoen gebruikers heeft, is de kans groot dat jouw doelgroep zich hier bevindt. Het is zeer toegankelijk en als bedrijf kun je het op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je kiezen voor organisch verkeer, door het plaatsen van berichten op je bedrijfspagina of voor het plaatsen van advertenties of beide. Met een bedrijfspagina kun je likes generen waardoor mensen jouw pagina volgen en jouw geplaatste content kunnen zien. Hierdoor blijven mensen op de hoogte van jouw bedrijfsactiviteiten.

2. Instagram

Instagram heeft 5,6 miljoen gebruikers in Nederland en staat op de tweede plek  als meest gebruikte social media platform. Voor bedrijven waarin jongeren tot hun  belangrijkste doelgroep vallen is dit een zeer interessant medium. Bedrijven die  hun social advertisement inzetten op Instagram hebben een groot bereik onder jongeren. Met instagram vergroot je de naamsbekendheid van jouw bedrijf of jouw product door het gebruik van foto’s en video’s in je berichten. Deze berichten worden direct gedeeld met jouw volgers. Instagram maakt gebruik van push- en pull-marketing strategieën. Push, door het plaatsen van berichten en pull doordat het de mogelijkheid biedt jouw bedrijf te vinden door de zoekfunctie. Daarnaast kan je door het gebruik van hashtags nieuwe (potentiële) klanten aantrekken.

3. LinkedIn

Op de derde plaats staat LinkedIn met ruim 4,7 miljoen Nederlandse gebruikers, en het aantal gebruikers groeit met de dag. Doordat LinkedIn zich richt op professionals heb je een heel ander bereik. Het bestaat uit persoonlijke- en bedrijfsaccounts en is erg aantrekkelijk voor jouw bedrijf als jij je richt op de zakelijke markt of als je producten levert voor andere bedrijven. Maar ook voor bedrijven die diensten leveren kan het zeer interessant zijn. Doordat LinkedIn een social media platform is voor professionals en gebruikt wordt door professionals kan je, wanneer je bijvoorbeeld een coach bent, veel potentiële klanten bereiken door constant interessante berichten te plaatsen over jouw activiteiten.

4. Pinterest

Tot slot is Pinterest, met 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers een ander interessant, visueel en snel groeiend social media kanaal. Steeds vaker zetten bedrijven hun social advertisement in op dit kanaal. En niet zonder redenen, je bent namelijk in staat om hier jouw visuele content te plaatsen en jouw doelgroep op de hoogte te stellen van de producten en/of diensten. Daarnaast kunnen jouw foto’s gepind worden door (potentiële) klanten, waardoor de content veel langer in beeld blijft. Zo blijft een pin op Pinterest drie en een halve maand lang zichtbaar, terwijl dit bij Instagram slechts 21 uur is!

Geen statistieken toegevoegd.

Social media marketing uitbesteden

Uiteraard kun je ervoor kiezen om jouw social media marketing zelf te beheren en te implementeren, maar dit kost je veel moeite en bovenal, tijd. Daarom laten bedrijven steeds vaker hun social media marketing uitbesteden. Bedrijven die hun social media marketing uitbesteden aan online marketing bureau B.Analyzed besparen niet alleen veel tijd, maar zijn ook verzekerd van een geslaagde social advertisement strategie. B.Analyzed beheert de social media campagnes van jouw bedrijf, zodat jij de tijd hebt om met je bedrijf bezig te zijn.

Verschillende marketing kanalen, verschillende strategieën

Elk social media kanaal dat jij wilt gebruiken voor je social media campagne vergt een andere benadering. Doordat elk social media kanaal een andere doelgroep heeft en het publiek op een andere manier benaderd, maken we gebruik van verschillende strategieën. Hieronder geven we twee voorbeelden;

LinkedIn

Wanneer je bijvoorbeeld de keuze maakt om LinkedIn te gebruiken, dan zullen onze specialisten jouw pagina niet alleen beheren, maar ook optimaliseren. Onze specialisten zullen zich richten op het plaatsen van een constante stroom van interessante berichten. Hoe meer berichten jouw doelgroep bereiken, hoe geïnteresseerder zij zullen zijn in jouw bedrijf en hoe meer interactie er plaats zal vinden. De specialisten zullen zich verder ook richten op de Social Selling Index: een score die LinkedIn aan ieder bedrijf geeft. Een goede score is voordelig voor jouw bedrijf.

Instagram

We gebruiken een andere strategie wanneer jouw bedrijf zich richt op Instagram. Hier richten we ons op de foto’s en video’s die geplaatst worden op jouw profiel en die direct op de tijdlijn van jouw volgers terechtkomen. Daarnaast maken we gebruik van “stories” die slechts 24 uur te bekijken zijn. Jouw volgers zien deze bovenin het scherm staan. Doordat deze “stories” een korte boodschap hebben zijn ze zeer toegankelijk voor jouw doelgroep om deze te bekijken, en kunnen wij iedere dag nieuwe (potentiële) klanten pushen. Tot slot onderschatten wij het belang van hashtags niet en maken we gebruik van toepasselijke hashtags bij jouw berichten, zodat jij nieuwe volgers kunt aantrekken. Gebruikers kunnen jouw berichten ook vinden wanneer ze de hashtags gebruiken in de zoekfunctie.

google adwords uitbesteden

Wat kun je verwachten van B.analyzed?

Als je ervoor kiest om jouw social media uit te besteden aan een B.Analyzed zorgen wij voor het beheer van je accounts en profielen. Wij plaatsen berichten met de content die jij aanlevert. Dit kan voor slechts één social media kanaal zijn, maar ook voor ieder platform waar jij gebruik van maakt. Daarnaast kunnen wij jou helpen met het bedenken van campagnes, het plaatsen van content of het plaatsen en beheren van jouw social advertisement. Uiteraard heb jij altijd het laatste woord, en heb jij altijd direct contact met onze specialisten die jouw social media beheren.

Social media marketing analyse

Wil jij weten welk social media kanaal voor jouw bedrijf het beste inzetbaar is? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn van social advertisement? Vraag dan een social media marketing analyse aan bij online marketing bureau B.Analyzed. Wij kunnen jou precies vertellen welke middelen jij kunt inzetten om je bereik en naamsbekendheid te vergroten! Heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Onze certificeringen

Al onze specialisten zijn gecertificeerd en hebben ruime ervaring in hun vakgebied. Uiteraard zijn onze specialisten op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Ja, ik heb interesse om samen met B. Analyzed te groeien!

Wil jij impact maken met online marketing?

Dat vinden wij leuk om te horen. Wij willen dat namelijk ook. Je bent bij ons aan het juiste adres wanneer je van een hands-on mentaliteit houdt en transparant werken belangrijk vindt. Wil jij graag:

 • SEO uitbesteden
 • SEO copywriting uitbesteden
 • Google Analytics inrichten
 • Tag manager inrichten
 • Social media campagnes opzetten en beheren
 • Linkbuilding uitbesteden
 • Website consultancy
 • Google Ads laten inrichten en beheren

Dan helpt B. Analyzed marketing je graag verder!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Hoeveel dagen zitten er in een week?