Online marketing strategie

Steeds meer bedrijven kiezen tegenwoordig om te werken met een doordachte online marketing strategie.  Een online marketing strategie is een plan van aanpak dat gericht is op het inzetten van online kanalen die het beste passen bij jouw bedrijf en jouw doelstellingen. Hierbij kun je denken aan het inzetten van advertenties via Google Ads (SEA) en display advertisement, of website optimalisatie (SEO) maar ook emailmarketing en conversie optimalisatie kunnen horen bij jou online marketing strategie. Doordat ons online marketing bureau Nederland een grondige analyse opmaakt van jouw huidige situatie en je doelgroep, kunnen we in kaart brengen welke online marketing kanalen en welke online strategieën voor jouw bedrijf het beste toepasbaar zijn.

digital marketing

Online marketing strategie analyse

Wanneer je een gerichte online marketing strategie wilt uitzetten voor jouw bedrijf, beginnen we met een uitgebreide analyse. We kijken naar je huidige bedrijfssituatie, naar het verkeer op je website of webshop, en het aantal conversies. Vervolgens kijken we naar wat jouw doelstellingen zijn, de online marketing kanalen die je gebruikt hebt en naar de behaalde resultaten. Tot slot kijken we naar je doelgroep en jouw concurrentie om te kijken waar en hoe jij het beste de verschillende online marketingkanalen kunt inzetten.

Markt analyse

Marketing is het geheel aan activiteiten om de verkoop van een product of dienst op een markt te bevorderen. Je moet daarom op de hoogte zijn wat er binnen jouw branche zich afspeelt,. Daarnaast is het van belang om af te bakenen waar jouw potentiële klanten zich bevinden. Is jouw bedrijf B2B of B2C gericht? Gaat het om een webshop of om een dienstverlening? Is er veel concurrentie? De customer journey en funnel in kaart brengen is een belangrijk onderdeel van de marktanalyse.

SEO Venray

Linkbuilding uitbesteden Maastricht

Linkbuilding uitbesteden Nijmegen

Linkbuilding uitbesteden Venlo

SEO voor MKB

+25

SEO opdrachtgevers

waar we in 1 jaar een organische groei van minimaal 150% hebben gerealiseerd.

386

Nummer 1 posities in Google

Nummer 1 posities in Google behaald voor klanten.

+50

Tevreden SEO klanten

met minimaal 300% groei  in organic traffic.

SEO uitbesteden

SEO Ibiza

SEO teksten laten schrijven

SEO Venlo

Local SEO

SEO Content

Linkbuilding uitbesteden

SEO Limburg

SEO partner

SEO Bureau

Online marketing uitbesteden

SEO Maastricht

SEO Eindhoven

SEO Consultant

SEO Rotterdam

SEO Score

SEO Expert

Werkwijze

Over online marketing bedrijf B. Analyzed

Home

Zoekwoorden onderzoek

Een ander belangrijk aspect van de online marketingstrategie is een zoekwoorden onderzoek. De meeste klanten denken dat het belangrijk is om op een aantal woorden gevonden te worden. Terwijl in de praktijk vaak andere woorden gebruikt worden door klanten die echt op zoek zijn naar een bepaalt product of dienst. Als expert kijken we graag naar het zoekgedrag van jouw potentiële klanten. Op basis hiervan maken we een selectie aan zoekwoorden waar we echt werk van gaan maken. Dit zijn de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden binnen de grote zoekmachines.

Doelgroepanalyse

Je kunnen inleven in je (potentiële) klanten is een belangrijk onderdeel van marketing. Daarom is een doelgroep analyse een belangrijk onderdeel van het opstellen van een marketing strategie. Je weet dan precies wie je wilt bereiken, naar welke informatie je doelgroep zoekt en hoe je hen het beste kunt aanspreken. Maak hier gebruik van je eigen kennis en inlevingsvermogen, enquêtes, interviews en data uit tools als Google Analytics.

Concurrentieanalyse

Tot slot analyseren we de concurrentie. Hoe ziet de markt eruit en waar liggen kansen? Wat kunnen we aan jouw website verbeteren om deze kansen te benutten? Het aantal bezoekers van je website zal stijgen, dit kun je zelf bekijken. De relevante bezoekers zijn meetbaar met de tool Google Analytics. Bij een concurrentieanalyse kijk je naar de posities van je concurrenten en de redenen waarom zij momenteel die posities bekleden. Hier zijn de zoektermen van belang, want je kunt vervolgens kijken op welke posities je concurrenten bij deze zoektermen scoren. Verder kun je het backlinkprofiel vergelijken en onderzoeken hoe de content van je concurrenten scoort.

Planning

Nadat we jouw bedrijf en je huidige situatie hebben geanalyseerd gaan we de analyses verwerken in een gerichte online marketingstrategie. We zetten een planning uit om in stappen naar je doelstelling toe te werken. Door te werken met een planning kunnen we nauwkeurig bijhouden welke resultaten er geboekt worden en om eventueel de uitgewerkte online strategie bij te stellen.

SMART

Door te werken met de SMART methode bij het bepalen van je online marketing strategie behouden we het overzicht en kunnen we precies meten waar en wanneer een online marketingstrategie bijgesteld moet worden. Daarnaast is het een perfect instrument om in kaart te brengen wat je wilt bereiken en binnen welk tijdsbestek.

De voordelen van een online internet marketing strategie op een rijtje:

 • Overzicht en structuur
 •  voor je online marketing werkzaamheden
 • Doelgericht werken met SMART methode
 • De juiste online marketing kanalen worden ingezet voor jouw bedrijf en doelgroep
 • Alle optimalisaties zijn meetbaar
 • Maak een afspraak voor je eigen internet marketing strategie

Wil jij je online marketing uitbesteden aan een gerenommeerd bedrijf met de beste resultaten? Of wil je graag jouw internet marketing strategie uitzetten? Schakel dan B.Analyzed in! Wij hebben vele jaren ervaring met het opzetten van een succesvolle online marketingstrategie.

Wij als online internet marketing bureau helpen je graag om efficiënt naar je eigen online strategie te kijken. Of om een compleet nieuwe online strategie op te gaan zetten. Samen zorgen we ervoor dat de online marketing efficiënt wordt ingezet voor je bedrijf. Zo zorgen we voor een nieuwe stroom aan leads en sales en maken we je bedrijf echt vindbaar voor het grote publiek. We zitten je bedrijf graag in een ander perspectief bij het vindbaar maken van je website!

Online marketing Venlo
Online marketing bureau Nederland
Email marketing

Bij e-mailmarketing is er een verzender en ontvanger, daar draait het om. Het is de bedoeling dat je charme uitstraalt met een mail die een actie of aankondiging bevat. En daarna de band verstevigen en behouden is de kunst. Dat verhoogt de omzet. Het is belangrijk te weten hoe je een goede nieuwsbrief schrijft, hoe je eenvoudig e-mail adressen verzamelt en welke e-mailmarketing software er gebruikt kan worden.

Display marketing

Display marketing of display advertisement is een op visuele manier gebaseerde manier om jouw merk of product te promoten en verwijst naar advertenties op websites, apps en sociale-media platforms. Met display ads adverteer je bijvoorbeeld in het Google Display Netwerk. Je kunt jouw advertenties vertonen op specifiek gekozen websites. Hierdoor kun je binnen zeer korte tijd een enorm bereik creëren.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Een andere mogelijkheid om hoog in de zoekresultaten van Google te komen is door zoekmachine optimalisatie. Een SEO specialist zal de structuur en inhoud van een website optimaliseren om beter gevonden te worden door de zoekmachines. Hierdoor zal de website op termijn beter scoren in de zoekresultaten. Door zoekmachine optimalisatie in te zetten stijg je in de organische, niet-betaalde zoekresultaten.

Website advies
Google Ads (SEA)

Google Ads is het advertentieprogramma van Google. Met behulp van deze online tool kun je advertentieteksten instellen en biedingen instellen op woorden waar gebruikers van Google op zoeken. Je adverteert op zoekwoorden, ook wel keywords genoemd. Dit zijn woorden of woordcombinaties die de gebruikers intypen wanneer ze naar iets op zoek zijn.Door advertentieruimte te kopen kom je hoog in de google zoekresultaten en is de kans op meer verkeer naar je website groter.

Social media marketing (SMM)

Social Media Marketing (SMM) is een marketingtechniek waarbij sociale media wordt ingezet om je communicatie doelstellingen te realiseren. Het is een interactieve vorm van marketing waarbij de interactie centraal staat. Echter is het een marketingmiddel en geen doel op zich. Social media is inzetbaar voor zowel  B2C als B2B markten.

Emailmarketing
Affiliate marketing

Beloon mensen die jouw producten of diensten met succes promoten. Dit is makkelijk en in de meeste gevallen ook effectief.

Online marketing uitbesteden

Onze certificeringen

Al onze specialisten zijn gecertificeerd en hebben ruime ervaring in hun vakgebied. Uiteraard zijn onze specialisten op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Ja, ik heb interesse om samen met B. Analyzed te groeien!

Wil jij impact maken met online marketing?

Dat vinden wij leuk om te horen. Wij willen dat namelijk ook. Je bent bij ons aan het juiste adres wanneer je van een hands-on mentaliteit houdt en transparant werken belangrijk vindt. Wil jij graag:

 • SEO uitbesteden
 • SEO copywriting uitbesteden
 • Google Analytics inrichten
 • Tag manager inrichten
 • Social media campagnes opzetten en beheren
 • Linkbuilding uitbesteden
 • Website consultancy
 • Google Ads laten inrichten en beheren

Dan helpt B. Analyzed marketing je graag verder!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Schrijf de nummer '7' volledig uit, bijvoorbeeld 'Twee'