Heb je een Taxibedrijf? Gebruik je Adwords? Handige tips!

Leestijd: 4 minuten.

Wanneer je een taxibedrijf hebt en gebruik maakt van Google Adwords dan zijn directe telefoontjes (click-to-calls ads) en online reserveringen (online leads) vaak de belangrijkste doelstellingen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden en de relevantie zo hoog mogelijk te maken is het van belang dat je je focust op je kernwaarden: wat onderscheidt jouw taxibedrijf van anderen en hoe kun je dat het beste communiceren? Het Google AdWords programma biedt veel mogelijkheden om je doelgroepen op de juiste manier en juiste moment te bereiken. B. Analyzed marketing runt en beheert voor diverse klanten, waaronder dus ook een aantal taxibedrijven, succesvolle AdWords campagnes.

Wij delen daarom graag een 11-tal tips met je!

Tip 1: Zorg te allen tijden voor click-to-call ads

99% van de gebruikers die een taxi nodig heeft gebruikt zijn of haar mobiele telefoon en wil direct kunnen bellen. De click-to-call extensie en call-only ads geven de consument de mogelijk met één klik te bellen!

Tip 2: Meld je actuele prijzen in je advertentietekst

Als prijzen bekend zijn, meld ze dan in je advertentietekst. Uiteraard wil je niet hebben dat iemand op je advertentietekst klikt en vervolgens weer direct weggaat (en bounced) omdat de prijs niet naar verwachting is. Wanneer je transparant bent over je prijzen in je advertentie, dan filter je direct de goede van de slechte klanten. Dit kan naast dat het veel tijd en geld bespaaart ook voor betere prestaties van je advertentie en beter kwaliteit van je leads zorgen.

cheaptaxigouda

Tip 3: Zorg dat het bericht simpel is

Je kunt je creativiteit los laten gaan bij Google Ads, maar in het geval van Taxi advertenties geldt de regel: less is more. Mensen die op zoek zijn naar een taxi willen direct een, weten of er een snelle service is en direct kunnen bellen.

Tip 4: Zorg voor de namen van steden in je advertentieteksten en zoekwoorden lijst

Mensen zoeken vaak op taxi in combinatie met plaatsnaam. Maak per relevante plaatsnaam een aparte advertentiegroep. Op die manier bereik je de juiste doelgroep en dit zal automatisch je prestaties ten goede komen. Zorg dus dat je alle steden en dorpen in je keyword list hebt staan, zodat je advertentie vertoont wordt als mensen daar specifiek naar zoeken.

Tip 5: Veiligheid staat voorop en al helemaal ‘snachts

Als jullie taximedewerkers ‘s nachts rijden vinden klanten het belangrijk dat ze veilig van A naar B vervoert worden. Zorg dat jouw bedrijf de taxibestuurders screent op criminele achtergrond, eventuele misdrijven en alcoholgebruik tijdens werktijden.

Tip 6: Vertel je potentiële klanten dat je betrouwbaar bent

Iedereen die een taxi nodig heeft, wil een betrouwbare taxichauffeur en taxibedrijf. Zorg voor een goede service en voeg waardes in je advertentietekst toe die jij waar kunt maken. Denk aan:

  • Op tijd, iedere keer weer
  • 100% betrouwbare beoordelingen, iedere keer weer
  • Reken op ons

Tip 7: Verzamel reviews en zorg dat ze zichtbaar worden in je advertenties

Laat zien wat anderen van de service vonden, om betrouwbaarheid uit te stralen. Dit kun je doen door dit in je advertentietekst te benoemen, te highlighten met zinnen als:

  • 9/10 klanten beveelt ons aan!
  • 95% van alle klanten is tevreden
  • Meer dan 1000 tevreden klanten gingen jou voor!

Als je al een aantal goede reviews voor je bedrijf hebt, koppel dan je Google Mijn Bedrijf pagina aan je Adwords campagne. Dan heb je naast je advertentietekst (als het goed is..) een goede ster-rating bij je naam staan;-)

Tip 8: Sluit slecht presterende zoekwoorden uit

Bekijk eens in de 2 tot 4 weken op welke zoekwoorden je advertentie vertoond en sluit irrelevante of slecht presterende zoekwoorden uit. Zo geef je niet onnodig geld uit aan de verkeerde zoekwoorden en zo wordt je overall kwaliteitsscore ook beter.

Tip 9: Adverteer op de namen van je concurrenten

Voeg de namen van je concurrenten toe in advertentiegroepen, zodat potentiële klanten van de concurrenten bij jou terecht komen. Concurrenten adverteren namelijk mogelijk ook op jouw bedrijfsnaam. Volgens het beleid van Google mag je op de bedrijfsnaam van concurrenten adverteren zolang je het handelsmerk niet in je advertentietekst vermeld. Als concurrenten hier gebruik van maken en op jouw naam adverteren dan is het een must om zelf de 1e positie in de resultaten te claimen. Anders zal de concurrent waardevol verkeer van je wegkapen en klanten van je stelen. Bijkomend voordeel is dat zodra je zelf gaat adverteren de kwaliteit score van de concurrent zal dalen, aangezien jouw CTR een stuk hoger is. Hierdoor gaan concurrenten veel meer per klik betalen. Zo ontmoedig je concurrenten om op jouw merknaam te blijven adverteren.

Tip 10: Probeer diverse biedstrategieën uit

Varieer met biedstrategieën. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je altijd boven die ene concurrent staat in de veiling. Daardoor kun je ervoor zorgen dat je gegarandeerd een posities tussen de 1 en 2 in Google hebt. Uiteraard is dit ook afhankelijk van je maximale bieding per klik. Let op dat je kosten per klik niet te hoog worden als je maximale cpc hoog staat.

Tip 11: Werk op basis van data

Wanneer je niet een groot budget heb, adverteer dan eerst in je eigen regio dus op lokaal gebied en breid pas uit wanneer de resultaten positief zijn. Op die manier geef je niet onnodig geld uit.

Hoog scoren in de organische resultaten van Google?

Naast Google Adwords helpen wij veel bedrijven met nummer 1 posities in Google. Ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor zoekmachine optimalisatie? Onze SEO specialist en freelance online marketeer helpen u graag verder.

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Uit hoeveel letters bestaat het woord 'Analyzed'?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 4 minuten.

Kwalitatief zoekwoorden onderzoek in slechts 30 minuten

Kwalitatief zoekwoorden onderzoek Zoekwoorden onderzoek doen is een belangrijk onderdeel van je SEO strategie. Wil je hoger ranken met je website in Google, dan zul je zeker tijd moeten investeren…
Leestijd: 3 minuten.

Yoast plugin uitgelicht

Eén van de belangrijkste SEO plug-ins voor WordPress op dit moment is Yoast. De plug-in kan gebruikt worden om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Dankzij de handige tips van…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.