Google reviews niet zichtbaar

Leestijd: 1 minuut.

Veel bedrijven werken door het coronavirus (covid-19) met een kleinere bezetting. Ook bij Google is de bezetting lager dan voor de corona crisis. Dit heeft erin geresulteerd dat er minder personeel beschikbaar is voor Google Mijn Bedrijf (ook Google My Business).

Mijn Google Reviews worden niet getoond en zijn niet zichtbaar

Een aantal diensten van Google zijn momenteel niet beschikbaar. Zoals bijvoorbeeld het plaatsen en verzamelen van Google Reviews. Zo hebben een aantal opdrachtgevers van B. Analyzed recent een review geplaatst maar deze is helaas niet zichtbaar. Het is daarnaast ook nog niet zeker of deze reviews op een later moment wel worden gepubliceerd. Dat hebben we van andere bedrijven ook vernomen. Je kunt als eigenaar van je Google Mijn Bedrijf pagina wel antwoorden op een reeds geplaatste beoordelingen. Google geeft aan dat het over een paar weken weer mogelijk is om reviews te plaatsen. Er is echter geen exacte datum genoemd.

Update Google 29 April 2020

Google geeft aan dat reviews die geplaatst zijn in maart 2020 wel weer mondjesmaat worden gepubliceerd: “Reacties op reviews zijn nu beschikbaar. We maken het stapsgewijs mogelijk om nieuwe gebruikersreviews, nieuwe gebruikersfoto’s, nieuwe korte namen, en vragen en antwoorden toe te voegen. Dit doen we per land en per bedrijfscategorie. Ook publiceren we geleidelijk reviews en foto’s die gebruikers eerder bij Google Maps hebben ingediend.”

Reviews verzamelen op andere platforms

Google reviews zijn niet zichtbaar, wat nu? Omdat het niet 100% zeker is dat Google reviews op een later moment wel worden getoond is het aan te raden om tijdelijk op een ander platform om reviews te vragen. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, LinkedIn of een productreview voor op een productpagina of denk aan externe review verzamelsites zoals Feedback Company en TrustPilot.

Heb je hulp nodig bij online marketing, SEO of Google AdWords? Schakel dan ons als SEO bureau, online marketing bureau in! Je kunt bij ons terecht als je op zoek bent naar een SEO expert of SEA expert!

 

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Hoeveel dagen zitten er in een week?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 7 minuten.

Local SEO – Hoger scoren in je eigen regio

Local SEO, oftewel lokale zoekmachine optimalisatie, een trend die steeds meer aandacht nodig heeft voor een SEO specialist binnen het speelveld van SEO activiteiten. Maar wat is dat nu precies,…
Leestijd: 4 minuten.

SEO ranking check

Een betrouwbare SEO ranking check tool is van belang als je je als SEO expert of SEO bureau bezig houdt met zoekmachine optimalisatie. Tegenwoordig zijn er echt honderden tools beschikbaar,…
Leestijd: 2 minuten.

SSL certificaat is een must om goed gevonden worden

Steeds vaker lees je dat websites gehackt zijn. Inlichtingendiensten en hackers kunnen bijna alles wat we via het internet versturen onderscheppen en opslaan. Dus ook de data die via jouw…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.