De 5 meest geavanceerde e-mail marketing platforms

Leestijd: 3 minuten

E-mail marketing is een essentieel onderdeel van online marketing en er zijn tal van e-mail marketing platforms beschikbaar. Maar welk platform moet je kiezen voor jouw bedrijf? In deze blog gaan we dieper in op de 5 meest geavanceerde e-mail marketing platforms en hun belangrijkste kenmerken.

Mailchimp

Mailchimp is waarschijnlijk het bekendste e-mail marketing platform en wordt vaak gebruikt door kleine tot middelgrote bedrijven. Het is een gebruiksvriendelijk platform dat geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Mailchimp biedt een breed scala aan functies, waaronder automatiseringen, segmentatie, rapportage en A/B-testen. Ook heeft Mailchimp integraties met veel andere platforms, zoals Shopify en Facebook.

Mailchimp heeft de afgelopen jaren verschillende trends gezien, waaronder de opkomst van mobielvriendelijke e-mails als belangrijke trend. Het aantal mensen dat e-mails opent op hun mobiele apparaat is de afgelopen jaren enorm gestegen en Mailchimp heeft hierop ingespeeld door mobielvriendelijke e-mails aan te bieden. Een andere belangrijke trend bij Mailchimp is personalisatie, waarbij het creëren van gepersonaliseerde e-mails op basis van data en gedrag van de ontvanger steeds belangrijker wordt. Hoewel Mailchimp een goede optie is voor beginners en kleine tot middelgrote bedrijven, kan de prijs oplopen naarmate je meer contacten hebt.

Campaign Monitor

Campaign Monitor is een ander populair e-mail marketing platform, dat voornamelijk wordt gebruikt door middelgrote tot grote bedrijven. Het platform is gericht op het creëren van gepersonaliseerde campagnes met behulp van geavanceerde segmentatie- en automatiseringsfuncties. Campaign Monitor heeft zich de afgelopen jaren gericht op het bieden van geavanceerde automatiseringsmogelijkheden en integraties met andere platforms. Ook hebben ze de nadruk gelegd op personalisatie, waarbij het gebruik van dynamische content en gepersonaliseerde onderwerpregels steeds belangrijker wordt. Campaign Monitor biedt ook integraties met populaire tools zoals Salesforce en Shopify. Het nadeel van Campaign Monitor is dat het prijskaartje hoger kan zijn dan andere platforms.

HubSpot

HubSpot is een all-in-one marketing platform dat e-mail marketing, CRM en marketing automatisering omvat. Het platform is gericht op inbound marketing, wat betekent dat de nadruk ligt op het creëren van waardevolle content om potentiële klanten aan te trekken en te converteren. HubSpot biedt uitgebreide automatiserings- en segmentatiemogelijkheden, samen met integraties met andere platforms zoals WordPress en Salesforce. Het nadeel van HubSpot is dat het prijzig kan zijn en meer geschikt is voor grotere bedrijven.

Desalniettemin heeft HubSpot zich de afgelopen jaren gericht op het integreren van AI en machine learning in hun platform. Door gebruik te maken van deze technologieën kunnen marketeers geautomatiseerde e-mailcampagnes optimaliseren en personaliseren. Hierdoor kunnen marketeers de juiste inhoud op het juiste moment naar de juiste persoon sturen, wat de effectiviteit van e-mailmarketing campagnes kan vergroten.

ActiveCampaign

ActiveCampaign is een platform dat zich richt op automatisering en CRM-functionaliteiten. Het platform biedt uitgebreide mogelijkheden voor automatisering en segmentatie, zoals geautomatiseerde workflows en triggers op basis van gedrag. Hierdoor wordt het makkelijker om gerichte en gepersonaliseerde campagnes te maken. ActiveCampaign heeft ook integraties met andere platforms zoals Shopify en Salesforce, waardoor marketeers hun e-mailcampagnes naadloos kunnen integreren met andere tools. Het nadeel van ActiveCampaign is dat het prijziger kan zijn dan andere e-mail marketing platforms.

Sendinblue

Sendinblue is een platform dat geschikt is voor kleine tot middelgrote bedrijven en biedt een breed scala aan functies, waaronder automatiseringen, segmentatie, rapportage, en A/B-testen. Bovendien biedt Sendinblue integraties met andere platforms zoals WordPress en Shopify, en het voordeel van Sendinblue is dat het een betaalbaar platform is, vooral voor bedrijven met een kleinere lijst van contacten.

Het platform heeft zich de afgelopen jaren gericht op omnichannel marketing en biedt niet alleen e-mailmarketing, maar ook SMS-marketing en marketing automation, waardoor marketeers meerdere kanalen kunnen gebruiken om hun doelgroep te bereiken. Daarnaast biedt Sendinblue geavanceerde segmentatiemogelijkheden waarmee marketeers hun campagnes nog specifieker kunnen maken en zich kunnen richten op de juiste doelgroep. Met deze functies is Sendinblue een krachtig platform voor kleine tot middelgrote bedrijven die hun e-mailmarketing willen optimaliseren en hun doelgroep effectief willen bereiken.

E-mail marketing en SEO

Als het gaat om het kiezen van het juiste e-mail marketing platform, is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van jouw bedrijf en de functies die je nodig hebt. Het kan ook helpen om te werken met een SEO partner die ervaring heeft met verschillende e-mail marketing platforms en je kan helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw bedrijf. Een goede SEO partner kan ook helpen bij het opzetten van effectieve e-mailcampagnes en het maximaliseren van de ROI. Door samen te werken met de juiste partner, kun je jouw e-mail marketing naar een hoger niveau tillen en jouw bedrijf laten groeien.

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Schrijf de nummer '7' volledig uit, bijvoorbeeld 'Twee'

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 4 minuten

Display marketing: Wat werkt wel en wat niet?

Display marketing is een krachtig hulpmiddel voor online marketeers om potentiële klanten te bereiken en te converteren. Maar, net als elke andere vorm van online adverteren, is het belangrijk om…
Leestijd: 7

Surfer SEO review

Vind je het lastig om pagina’s te optimaliseren? En lukt het je maar niet om de gewenste rankings in Google te verkrijgen? Dan is Surfer SEO tool mogelijk dé tool…
Leestijd: 2 minuten

SEO, wat is het en waarom besteed ik het uit?

In de wereld van online marketing is het als bedrijf online vindbaar zijn een van de grootste uitdagingen. Het navigeren van het zoekmachine-doolhof is immers niet wat je dacht te…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.