Display advertisement

Display advertisement, een op visuele manier gebaseerde manier om jouw merk of product te promoten, verwijst naar advertenties op websites, apps en sociale-media platforms. Met display ads adverteer je bijvoorbeeld in het Google Display Netwerk. Je kunt jouw advertenties vertonen op specifiek gekozen websites. Hierdoor kun je binnen zeer korte tijd een enorm bereik creëren.

Wat is Display advertisement?

Display advertisement — een vorm van betaalde advertenties — is een van de meest populaire vormen van online marketing.

Display ads kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder:

 • Banners
 • Afbeeldingen
 • Rich media banners
 • Videos

Om display marketing te gaan gebruiken, moet je werken met een display-advertentie netwerk om klanten te bereiken.

Je vertelt het display-netwerk welke doelgroepen je met de advertenties wilt bereiken, en zij nemen het van daaruit over. Zij geven jouw advertenties weer aan gebruikers die aan jouw specificaties voldoen en bezoeken websites die zich hebben aangemeld voor hun display netwerk. Vervolgens klikt iemand op de advertentie, gaat naar je website en wordt (hopelijk) een betalende klant.

Dat is het hele display-advertentie proces in een notendop.

En notendoppen zijn allemaal goed en wel – maar het is ook belangrijk om de details voor zoiets als dit te kennen. Daarom vertellen we op deze pagina de basisprincipes van wat je moet weten om display ads voor jouw bedrijf te gaan gebruiken.

Betaalde online advertenties (display ads) kunnen bestaan uit tekst-, beeld-, video-, audio- en bewegende advertenties, die worden weergegeven op websites, apps en sociale-media platforms. Deze advertenties kunnen in verschillende formaten worden weergegeven, waaronder banners en bereiken gebruikers op internet.

4 soorten display ads

Wil je betaalde online display advertenties gaan gebruiken, dan kan je kiezen uit verschillende soorten, waaronder:

 • Statisch:
 • Geanimeerd
 • Interactief
 • Video
+50

Nummer 1 Posities met Google Adwords

Tevreden klanten waar we mooie online marketing resultaten voor behaald hebben.

99

Adwords campagnes heeft voor betere ROI gezorgd

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec felis nibh, dapibus eget lorem sed, vulputate porta nunc.

60

Tevreden SEA klanten

Tevreden SEA klantenLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec felis nibh, dapibus eget lorem sed, vulputate porta nunc.

Google Ads uitbesteden

Emailmarketing

De 7 onderdelen van display advertisement

1. Display retargeting

Display retargeting maakt het mogelijk om bezoekers die je website al eerder bezocht hebben of je advertentie al hebben gezien opnieuw te benaderen.

2. Programmatic advertising

Met programmatic buying koop je gericht advertenties in, die je vervolgens aan een passende doelgroep laat zien. Dit doet een slim algoritme dat op de juiste tijd en plaats, de juiste content toont.

3. Video advertising

Video versterkt de merkbeleving, vergroot storytelling en levert daarnaast resultaat voor bereik, contact  frequentie, engagement met de content én conversies.

4. Real-time bidding

Met real-time bidding stem je je campagnes af op iedere individuele bezoeker en laat je ze alleen advertenties zien die relevant zijn, volledig afgestemd op hun interesses.

5. Banner vormgeving

Met een sterke banner breng je je doel in een paar seconden op zo’n sterke manier over, dat de kijker getriggerd wordt en wel móét doorklikken naar je website.

6. Spotify advertising

Spotify is actief in 78 landen en heeft 109 miljoen maandelijkse ‘ad-supported’-gebruikers. De groei van de muzikale dienst en de betrokken doelgroep maken het interessant om hierop te adverteren.

7. Native advertising

Sluit je advertenties naadloos aan op het platform waarop ze vertoond worden en op de behoefte van de bezoeker, waardoor je advertentie beter opgaat in het geheel.

Local seo

Top 3 display-advertentie netwerken

hier volgt een kleine opsomming van  de belangrijkste display advertentie netwerken die beschikbaar zijn voor adverteerders.

1. Google Display Netwerk

Het Google Display Netwerk is waarschijnlijk de meest bekende en populaire keuze. Aangezien Google ongeveer 97 procent van zijn inkomsten haalt uit het weergeven van advertenties, kan je er zeker van zijn dat ze het display-advertentie proces hebben verfijnd tot een wetenschap die rendement voor jou oplevert.

2. Facebook doelgroep netwerk

Het Facebook Audience Network is de grootste concurrent van Google wat betreft display-advertenties. Facebook biedt net zoveel opties voor zijn adverteerders, en ze hebben zelfs een reeks tools die je kunt gebruiken om de perfecte display-advertenties te ontwerpen.

3. Twitter publieksplatform

Het Twitter Audience Platform is een andere mogelijkheid. Net als de vorige twee opties, is het advertentieplatform van Twitter ontworpen om jouw advertenties op te nemen en te promoten op internet, inclusief mobiele apps.

Het potentieel van display marketing

Deze drie netwerken vormen de overgrote meerderheid van online display advertenties. Ze kunnen jouw advertenties weergeven op elke website en app die als displayer is aangemeld voor hun netwerk.

Voor jou betekent dat dat je een enorm potentieel hebt om honderden miljoenen potentiële klanten te bereiken door een (of alle) van deze netwerken te gebruiken.

Het kan enige tijd duren – en misschien zie je de ROI niet zo hoog als 486 procent – maar display-advertentie netwerken zijn ontworpen om resultaten voor jouw bedrijf te behalen.

En aangezien miljoenen adverteerders hun diensten gebruiken, zijn deze netwerken experts in het helpen van uw bedrijf.

De prestaties van display-ads meten

Het maakt niet uit in wat voor soort marketing- of advertentiestrategieën je  investeert, je wilt de prestaties van jouw inspanningen meten. Wanneer je de campagne monitoring proactief aanpakt, kan je jouw digitale display ads verbeteren en optimaal benutten.

Hier zijn drie statistieken waar je naar wilt kijken bij het beoordelen van de prestaties van jouw advertenties:

1. Vertoningen

Vertoningen zijn een nuttige statistiek voor display-advertenties, omdat ze laten zien hoeveel mensen jouw advertentie hebben gezien. Deze statistiek kan inzicht bieden in de grootte van je doelgroep, evenals de klikfrequentie (CTR).

2. Click-through-rate (CTR)

In display ads verdient de klikfrequentie de meeste aandacht van marketeers. Dat komt omdat de CTR het percentage mensen laat zien dat op jouw advertentie heeft geklikt. In de meeste gevallen is dit percentage minder dan vijf procent, hoewel elke branche anders is. Kijk naar je branche gemiddelden en streef naar die cijfers.

3. Conversies

Conversies zijn andere digitale marketing statistieken om te controleren. Jouw conversies vertellen hoeveel mensen hebben geconverteerd. Afhankelijk van de campagne met display advertenties, kunnen conversies variëren van klikken op jouw advertentie tot 1000 mensen die jouw advertentie bekijken. Gebruik het om te zien hoe goed jouw display ads en landingspagina’s samenwerken.

Hoe gaat B.Analyzed te werk?

Zoals eerder vermeld kan Display advertisement plaats vinden in het netwerk van Google Ads. Tot dit netwerk behoren miljoenen websites waar je direct met jouw banners of (bewegende) afbeeldingen kunt adverteren. Daarvoor is het ontzettend belangrijk om het doel van je display ads te bepalen. Wat wil je met je banners bereiken? Meer naamsbekendheid of meer conversies?  Door onze ervaring en specialisatie in Google Ads is B.Analyzed de beste partner om display marketing in te zetten voor jouw bedrijf!

Wat wij voor je kunnen doen?

Wanneer jij hebt bepaald wat je doelstellingen zijn en wat je wilt bereiken met je display ads gaan wij een display marketing strategie voor je opstellen. We kijken dan onder meer naar hoe we advertentieruimte in kunnen kopen. Dit kan bijvoorbeeld op basis van Cost Per Click (CPC), Cost Per Mille (CPM) of fixed pricing.

Display advertisement

Vervolgens brengen wij jouw website onder de aandacht bij je doelgroep door gebruik te maken van video-, dynamische- en rich media banners en door het Demand Side Platform (DSP) Adform. Door middel van Real-time bidding (RTB) – een veilingsysteem – kopen we advertentieruimte in en door de inzet van Adform hebben we toegang tot honderden premium internationale publishers.  Een andere mogelijkheid is  om een native campagne op te zetten waarbij algoritmes bepalen wie, waar en wanneer jouw banner te zien krijgen.

Het belang van de vormgeving van Display ads

Of mensen wel of niet op een banner klikken is voor 70% afhankelijk van de vormgeving. Bij B.Analyzed laten we dit belang niet achterwege. We kijken welke banneradvertenties of -video’s het meest geschikt zijn en welke boodschap het meest effectief. Door standaard advertentieformaten af te zetten tegen bijvoorbeeld rich media banners en door A/B-testing optimaliseren we de display advertenties. Door deze telkens aan te passen zorgen we ervoor dat de juiste boodschap de juiste doelgroepen bereikt. Met de grootste kans op conversie.

Display advertisement met B.Analyzed

Zoals je ziet, creëer je met display advertisement een zeer groot bereik (namelijk alle bezoekers van een specifieke website). Maar er komt wel het een en ander bij kijken. Wanneer je wilt overgaan tot het opzetten van een display marketing campagne, laat dan online marketing bureau B.Analyzed je helpen met een uitgekiende strategie!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en bekijk de mogelijkheden die wij jou kunnen bieden. Jouw display advertisement campagne is bij ons in de juiste handen!

google adwords uitbesteden
Google Ads uitbesteden
1. Aanvraag intakegesprek

Nadat je de aanvraag hebt ingediend, nemen we binnen 24 uur telefonisch contact met je op. Met de door jou verstrekte achtergrondinformatie kan onze SEA specialist de SEA scan nog exacter uitvoeren.

2. SEA Analyse

Onze SEA expert gaat na de aanvraag direct aan de slag met de analyse. Dit complete onderzoek richt zich vooral op de SEA score van jouw campagnes.

Online marketing uitbesteden
3. Gratis consult

Na het afronden van de analyse maken lichten we dit graag aan je toe in een gratis consult. We zullen de resultaten persoonlijk met je bespreken en vertellen wat er nodig is om beter te adverteren in Google.

4. Ads campagne actieplan

Als eerste wordt het actie plan opgezet. We onderzoeken jouw branche, concurrenten en de huidige situatie van jouw bedrijf.
Mocht je al pay-per-click campagnes hebben lopen dan kijken we of we dit kunnen omzetten naar pay-per-conversie campagnes.

5. Campagnes & landingpagina’s

De campagnes & bijbehorende landingspagina(s) worden volledig vanuit 0-punt opgebouwd voor jouw specifieke branche, doelgroep en doelen. Tegelijkertijd, werken we met jullie team samen om de juiste positionering neer te zetten om de nieuwe leads en sales te verzekeren. Je blijft continue up-to-date wat de vorderingen zijn.

6. Lanceren & optimaliseren

We lopen stap voor stap door de gehele campagne en gaan alleen live tot dat we jouw akkoord hebben gekregen.Wanneer live, heb je je eigen persoonlijke specialist die je regelmatig up-to-date houd met de optimalisaties en opschaling van de campagnes.

Onze certificeringen

Al onze specialisten zijn gecertificeerd en hebben ruime ervaring in hun vakgebied. Uiteraard zijn onze specialisten op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Ja, ik heb interesse om samen met B. Analyzed te groeien!

Wil jij impact maken met online marketing?

Dat vinden wij leuk om te horen. Wij willen dat namelijk ook. Je bent bij ons aan het juiste adres wanneer je van een hands-on mentaliteit houdt en transparant werken belangrijk vindt. Wil jij graag:

 • SEO uitbesteden
 • SEO copywriting uitbesteden
 • Google Analytics inrichten
 • Tag manager inrichten
 • Social media campagnes opzetten en beheren
 • Linkbuilding uitbesteden
 • Website consultancy
 • Google Ads laten inrichten en beheren

Dan helpt B. Analyzed marketing je graag verder!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Schrijf de nummer '7' volledig uit, bijvoorbeeld 'Twee'