Leestijd: 1 minuut

Google Ads

Google Ads is het advertentieprogramma van Google. Met behulp van deze online tool kun je advertentieteksten instellen en biedingen instellen op woorden waar gebruikers van Google op zoeken. Je adverteert op zoekwoorden, ook wel keywords genoemd. Dit zijn woorden of woordcombinaties die de gebruikers intypen wanneer ze naar iets op zoek zijn.

De advertenties worden getoond bovenaan de niet-betaalde zoekresultaten. Omdat de Ads advertenties lijken op een normale zoekresultaten wordt hier ook vaak naar gekeken door de gebruikers van Google.

Pay Per Clickstyeem (PPC) Adwords

Google Ads maakt gebruik van het pay-per-clicksysteem (PPC). Dit houdt in dat de adverteerder pas hoeft te betalen wanneer er op zijn advertentie wordt geklikt. Als adverteerder kun je zelf bepalen wat het maximumbedrag is dat je wilt betalen per aangeklikte advertentie. Als er meerdere adverteerders zijn voor hetzelfde zoekwoord worden de advertenties bovenaan geplaatst die het meest relevant zijn en het hoogste bedrag bieden per klik. Een minimumbudget is er niet, maar wel een maximumbudget.  Als je boven dit budget gaat, wordt de advertentie automatisch niet meer vertoond.

Veiling Ads

De kosten voor een klik worden bepaald aan de hand van veilingen. Van alle advertenties die geschikt zijn wordt de advertentiepositie bepaald door middel van de kwaliteitsscore en het bod. De advertentie met het hoogste bod hoeft niet per se ook de hoogste positie te krijgen. De kwaliteitsscore wordt berekend op grond van hoe relevant de tekstadvertentie voor de zoekopdracht is, hoeveel mensen op de advertentie klikken en hoe de beleving is van de ‘zoekende’ op de landingspagina na het klikken op de advertentie.

Op zoek naar een goede SEA specialist? Laat je Google Ads uitbesteden door ons online marketing bureau voor de beste resultaten!

 

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Schrijf de nummer '7' volledig uit, bijvoorbeeld 'Twee'

Kom meer te weten:

Leestijd: 1

Backlinks

Backlinks zijn verwijzingen van een externe webpagina naar de eigen site. Backlinks zijn van belang om veel bezoekers te trekken en om hoger in de zoekmachine resultaten te komen. Random…
Leestijd: 1 minuut

Copywriting

Copywriting is het schrijven van wervende, overtuigende teksten voor commerciële doeleinden. Copywriting kent vele vormen en toepassingen. Een copywriter is een schrijver die gespecialiseerd is in het schrijven van commerciële teksten…
Leestijd: 1 minuuut

Robots txt bestand

Robots txt bestand is een handleiding, die zorgt dat de omgangsregels van jouw website worden gecommuniceerd voor zoekmachines. Ook probeert hij bestanden op te halen om te bekijken of er…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.