De 6 beste SEO plugins voor WordPress

Leestijd: 6 minuten.

Een belangrijk onderdeel van digitale marketing strategie is zoekmachine optimalisatie. Zoekmachines gebruiken algoritmes om de positionering van websites te bepalen. Er zijn zo’n 200 factoren die meetellen in het algoritme en die je positie bepalen in Google. WordPress is een opensource Content Management System dat erg gebruiksvriendelijk is. Een van gemakken van WordPress is de plugins die je kunt installeren en die je helpen om je website te personaliseren. Daarnaast zijn er ook veel plugins die je helpen bij het optimaliseren van je vindbaarheid in Google. B. Analyzed deelt in dit artikel de 6 beste SEO plugins voor WordPress zodat jouw website zo hoog mogelijk in de zoekmachines verschijnt.

1. Yoast Plugin

Yoast Plugin - beste WordPress SEO Plugins

Een artikel over de beste plugins kan alleen maar beginnen met de Yoast Plugin. Bijna alles belangrijk is voor de SEO score van een pagina, kun je met de Yoast Plugin aanpassen en monitoren. Het is niet alleen een plugin, Yoast heeft ook een eigen website waar je als premium lid toegang hebt tot een actieve community. Via deze website kan ook de supportafdeling je helpen als je vragen hebt. Als niet premium lid kan je in de blog op de website ook heel veel nuttige informatie vinden over de plugin en over SEO.

HTML titels en Meta Description invoeren met de Yoast Plugin

Met de Yoast Plugin kun je makkelijk een navigatiepad maken, de metatag, meta description, je html titel tag optimaliseren en krijg je SEO analyses over de lengte van tekst en tags. Daarnaast krijg je te zien hoe je pagina eruit ziet in de zoekresultaten. Het allerfijnste aan deze plugin is dat hij heel gebruiksvriendelijk is. Met een stoplicht met een rood, oranje en groen bolletje kun je direct zien of je goed op weg bent. Ook laat de Yoast plugin zien aan welke elementen je nog kunt werken voor nog beter resultaat.

Zorg voor zoveel mogelijk groene bolletjes met de Yoast Plugin

Onthoud dat je bezoeker het allerbelangrijkste is. Soms is een tekst met een oranje bolletje beter dan een tekst met een groen bolletje. Dit komt omdat de plugin geautomatiseerd is. Hij telt bijvoorbeeld het aantal keer dat je je focus keyword in de tekst gebruikt. Maar alleen als je de exacte woordvolgorde gebruikt, telt het woord mee volgens de plugin. Voor Google zelf is een combinatie van focus woorden ook goed. En het is voor de leesbaarheid van je tekst beter om af te wisselen in je woordgebruik.

2. Swift Plugin

Swift Plugin - beste WordPress SEO Plugins

De Swift Plugin zorgt voor een snellere website. Trage websites zijn internet ergernis nummer 1: duurt het laden van een website te lang, dan is je bezoeker zo weg. Met een langzame website loop je dus de kans om potentiële klanten te verliezen. Ook Google en andere zoekmachines nemen de snelheid van je website mee in hun ranking. Wat kun je allemaal met de Swift Plugin? Handmatig robot.txt toevoegen zodat Google extra informatie krijgt over het soort tekst, afbeeldingen optimaliseren en de plugin houdt schadelijk bots tegen die je website langzamer maken.

De Swift Plugin is makkelijk in gebruik en de automatische instellingen zijn voor iedere gebruiker makkelijk te volgen. Voor een aantal opties van deze plugin is iets meer technische kennis nodig. Je kunt dit altijd vragen aan de helpdesk van Swift, of een SEO bureau of SEO expert inschakelen die je helpt om de puntjes op de i te zetten.

3. Broken link Checker

Broken Link Checker Plugin - beste WordPress SEO Plugins

Kapotte of dode links (zowel interne links als externe links) zijn niet goed voor je SEO. Het is voor je gebruikers niet prettig om via een link op een webpagina terecht te komen die niet werkt. En omdat het voor bezoekers niet goed is, keurt Google het ook niet goed. Als je veel dode links hebt, word je hier negatief op beoordeeld in het algoritme van de zoekmachines.

Wil je handmatig alle links op je site checken, dan gaat er veel kostbare tijd verloren. Je kunt broken links makkelijk opsporen met de WordPress Plugin Broken Link Checker. Deze plugin scant continu je website en geeft een seintje als hij een dode link tegenkomt. Je kunt via de plugin direct naar de pagina klikken waar de link staat en zo het probleem oplossen. Heel makkelijk! Het is een opensource plugin dus je hoeft er niet voor te betalen.

Als je deze plugin niet continu wilt laten lopen (dit heeft namelijk invloed op de snelheid van je website) kan je ervoor kiezen om de plugin eens per maand te activeren, je site te laten scannen en vervolgens de plugin weer op inactief te zetten.

4. W3 Total Cache

W3 Total Cache Plugin - beste WordPress SEO Plugins

De W3 Total Cache Plugin helpt de snelheid van je website te verbeteren. Zoals de naam al een suggereert, gebeurt dit door caching. Dit is een manier van gegevens opslaan zodat een browser niet elke keer weer de hele website moet uitlezen. Websites worden op die manier sneller geladen en dit is goed voor je SEO positie. De plugin reduceert ook de tijd dat het duurt om content te downloaden. De plugin werkt voor iedere browser en geeft snel resultaat.

5. All In One Schema.org Rich Snippets

Rich Snippets Plugin- beste WordPress SEO Plugins

De All in One Schema.org Rich Snippets plugin zorgt ervoor dat je zoekresultaten er visueel aantrekkelijk uitzien. Denk bijvoorbeeld aan reviews die beoordeeld worden door een aantal sterren, foto’s van auteurs en afbeeldingen. Zoekresultaten die direct een goed overzicht geven over de inhoud worden vaker aangeklikt door bezoekers. Ook Google beloont het gebruik van Rich Snippets. De Rich Snippets Plugin helpt je om deze gegevens toe te voegen en draagt zo bij aan een betere positie in zoekmachine resultaten.

6. SEO Squirrly

Squirrly Plugin - beste WordPress SEO Plugins

De SEO Squirrly plugin is perfect voor mensen met weinig SEO-kennis. Sterker nog: de plugin is speciaal ontwikkeld voor deze mensen. Als je een artikel gaat schrijven, helpt de plugin je realtime om je SEO te optimaliseren. Je vult simpelweg het onderwerp van je artikel en het zoekwoord in en de plugin geeft je allerlei tips. Zo maak je je SEO in orde en leer je direct over wat je aan het doen bent. Een ander voordeel van deze plugin is dat je zelf de teksten schrijft. Zelfgeschreven teksten zijn beter dan teksten die enkel gericht zijn op SEO. De lite-versie van deze plugin is gratis en is zeker voor beginners een aanrader.

Een laatste tip: gebruik niet teveel SEO plugins

Hoewel plugins ontzettend handig kunnen zijn, heeft het geen zin om maar zoveel mogelijk plugins te installeren. De snelheid van je website neemt hier ontzettend mee af en voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer. Bedenk goed hoeveel tijd je zelf in de SEO van je website wilt stoppen. Met de Yoast SEO Plugin kun je zelf een heel eind komen, maar wil je specifiek advies en laat je de zoekmachine optimalisatie liever over aan een specialist? Neem dan contact met ons op! Bij B.Analyzed helpen we je graag verder. Wij werken met vaste uurtarieven en denken met je mee.

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Wat is de uitkomst van de som 3 + zeven + 5

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 7 minuten.

Welke SEO cursus past bij mij?

Anno 2021 zijn er ontzettend veel SEO cursussen en trainingen beschikbaar. Ik begrijp goed dat je als ondernemer, zpp-er en marketingmanager van een bedrijf door het bomen het bos niet…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.