Display marketing: Wat werkt wel en wat niet?

Leestijd: 4 minuten

Display marketing is een krachtig hulpmiddel voor online marketeers om potentiële klanten te bereiken en te converteren. Maar, net als elke andere vorm van online adverteren, is het belangrijk om te weten wat wel werkt en wat niet. In deze blog delen we enkele geavanceerde tips en technieken om succesvolle display marketingcampagnes te voeren.

Kies de juiste targeting met geavanceerde technologieën

Targeting is een cruciaal onderdeel van succesvolle display marketing. In het verleden werden voornamelijk basis targeting-opties, zoals demografie en locatie, gebruikt. Maar, door geavanceerde technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, is het nu mogelijk om targeting te verfijnen op basis van bijvoorbeeld gedrag, interesses, en intenties.

Door het gebruik van machine learning kan je bijvoorbeeld inzicht krijgen in het zoekgedrag van jouw doelgroep en de intenties achter hun zoekopdrachten. Zo kan je jouw advertenties richten op mensen die meer kans hebben om daadwerkelijk te converteren. Dit leidt tot een efficiëntere inzet van je budget en hogere conversiepercentages.

Personaliseer de advertenties

Personalisatie is een andere geavanceerde techniek die steeds belangrijker wordt in display marketing. Door het personaliseren van advertenties kan je de aandacht trekken van potentiële klanten en ze betrekken bij je merk. Gebruik bijvoorbeeld informatie over de interesses van je doelgroep om de advertenties te personaliseren en zorg dat de advertenties op de juiste manier opvallen bij je doelgroep.

Optimaliseer de gebruikerservaring

De gebruikerservaring is een essentieel onderdeel van elke marketingcampagne, en display marketing is geen uitzondering. Door de gebruikerservaring te optimaliseren, kan je de kans vergroten dat de potentiële klant converteert. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van relevante content op de bestemmingspagina en een duidelijke call-to-action. Bovendien kan je door middel van A/B-testen verschillende ontwerpen en lay-outs van de advertenties uitproberen om te zien wat het beste werkt voor jouw doelgroep.

Experimenteer met nieuwe formaten

Nieuwe technologieën, zoals Virtual Reality en Augmented Reality, bieden nieuwe mogelijkheden voor display marketing. Door te experimenteren met nieuwe formaten kan je opvallen tussen de massa en de aandacht trekken van je doelgroep. Bijvoorbeeld, door een virtuele tour te creëren van je producten of door Augmented Reality in te zetten om potentiële klanten te laten zien hoe jouw product eruit ziet in hun eigen omgeving.

Monitor de juiste metrics

Het monitoren van de juiste metrics is van essentieel belang om de effectiviteit van je display marketingcampagne te beoordelen. Traditionele metrics, zoals click-through rates en conversieratio’s, bieden een goede basis voor het meten van succes, maar er zijn ook meer geavanceerde metrics die je kan gebruiken. Bijvoorbeeld, het meten van de engagement van je doelgroep met je advertenties, zoals de tijd die ze besteden aan het bekijken van je advertentie of het aantal interacties dat ze hebben met de advertentie.

Door het monitoren van deze metrics kan je inzicht krijgen in wat wel en niet werkt voor jouw doelgroep en kan je je strategie aanpassen om de resultaten te verbeteren.

Hou rekening met de privacy van de gebruikers

Hoewel targeting en personalisatie belangrijk zijn voor succesvolle display marketing, is het ook belangrijk om rekening te houden met de privacy van de gebruikers. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de manier waarop hun gegevens worden gebruikt en willen controle hebben over hun privacy.

Zorg daarom dat je transparant bent over het gebruik van persoonlijke gegevens en biedt opties aan voor gebruikers om hun gegevens te beheren. Door te voldoen aan de privacyvoorschriften en de wensen van je doelgroep te respecteren, kan je vertrouwen opbouwen en een positieve relatie opbouwen met je klanten.

Display marketing en SEO

Als je op zoek bent naar een partner die je kan helpen bij het opzetten van succesvolle display marketingcampagnes, dan is het belangrijk om te werken met een bedrijf dat niet alleen kennis heeft van display marketing, maar ook van SEO. Een goede SEO partner kan je helpen om je campagnes te optimaliseren voor zoekmachines, waardoor je nog meer traffic en conversies kunt genereren.

Bij B.Analyzed begrijpen we het belang van zowel display marketing als SEO en we werken samen met onze klanten om de beste resultaten te behalen. Neem vandaag nog contact met ons op (SEO bureau Venlo) om te ontdekken hoe we je kunnen helpen bij het bereiken van je online marketingdoelen en het vergroten van je online zichtbaarheid.

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Uit hoeveel letters bestaat het woord 'Analyzed'?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 2 minuten.

SSL certificaat is een must om goed gevonden worden

Steeds vaker lees je dat websites gehackt zijn. Inlichtingendiensten en hackers kunnen bijna alles wat we via het internet versturen onderscheppen en opslaan. Dus ook de data die via jouw…
Leestijd: 7 minuten.

Hoog in Google Mijn Bedrijf ranken

Nu je helemaal op de hoogte bent van wat Google Mijn Bedrijf precies is en je zelfstandig – of met onze hulp – een account hebt aangemaakt voor Google Mijn…
Leestijd: 6 minuten.

De SEO trends van 2022

SEO Trends 2022 Hoe vaak heb jij de laatste jaren al gehoord dat linkbuilding ‘dood’ zou zijn? Dat zoekwoorden niet meer belangrijk zijn? Of dat het einde in zicht is…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.