Leestijd: 1 minuut

Click Through Rate (CTR) / klikfrequentie

Is de verhouding tussen het aantal kliks op een banner of tekstlink en het aantal impressies hiervan.

Het click-through ratio is een indicatie van de effectiviteit van een banner, tekstlink of advertentie. Is het CTR laag, dan kan dit betekenen dat de advertentie onvoldoende opvalt of verleidt wordt tot doorklikken. Met het CTR kan ook de effectiviteit van een advertentiecampagne in financieel opzicht worden berekend.

Verschillende factoren

Het CTR van een tekstadvertentie is binnen Google AdWords een van de factoren die bepalen hoeveel een adverteerder per klik betaalt. Een relatief hoge CTR resulteert in een iets lagere CPC (cost per click). Met dit model betaalt de adverteerder een bepaald bedrag wanneer er op zijn advertentie wordt geklikt. Dit bedrag betaalt hij aan de bron die zijn advertentie vertoont, bijvoorbeeld Google. Niet alleen in Google Ads kom je het model CPC tegen.

Affiliate marketing

Dit model wordt ook veel gebruikt in andere bronnen als Google AdSense en affiliate marketing. Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners met affiliates belonen voor de gegenereerde verkopen of leads zoals lidmaatschappen en/of abonnementen die de affiliate heeft aangeleverd.

Hulp nodig met Google Ads, Google AdSense of affiliate marketing? Schakel dan een online marketeer in voor een effectieve online marketingstrategie!

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Wat is de uitkomst van de som 3 + zeven + 5

Kom meer te weten:

Leestijd: 1 minuut

Yahoo / Discovery

Yahoo / Discovery Is een zoekmachine dat vooral bekend staat om zijn portaalsite. De portaalsite wordt gebruikt als een webpagina die dienst doet als “toegangspoort” tot een reeks andere websites,…
Leestijd: 3 minuten.

Wat is marketing automation?

Wat is marketing automation? Marketing automation oftewel marketingautomatisering is de technologie waarbij marketingprocessen en campagnes automatisch over meerdere kanalen beheerd worden. Het doel van marketing automation is leads / prospects…
Leestijd: 1 minuut

Internet Marketing

Internet Marketing betekenis Internet Marketing staat voor alle marketing activiteiten via het internet. Omdat het belang en gebruik van internet in deze samenleving toeneemt wordt internet marketing belangrijker. Het is…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.