Leestijd: 4 minuten.

Marketing automation software

Het aanbod van Marketing Automation software producten groeit snel. Deze alles-in-een software systemen maken het mogelijk om allerlei klant- en datakanalen met elkaar te integreren, profielgegevens en acties van je prospects in kaart te brengen en marketingacties te automatiseren. Mocht je op het punt staan gebruik te gaan maken van Marketing Automation software, inventariseer dan altijd eerst je behoefte en stel een plan op met heldere doelstellingen. Beoordeel daarnaast niet alleen de functies van de software, minstens zo belangrijk is de visie, missie en service van de makers van de software. In dit blogartikel gaan we in op drie grote bekende systemen: HubSpot, Act-on en Marketo.

Wat is marketing automation software precies?

Marketingautomatisering is de automatisering van taken die doorgaans worden uitgevoerd door een marketeer van de marketingafdeling. Hiermee kun je de tijd verkorten die jouw team besteedt aan repetitieve externe taken zoals e-mail, sociale media of chat. Ook kan marketing automations ook worden gebruikt om interne taken zoals het scoren van leads of het creëren van doelgroepen efficiënter te maken. Het is software die terugkerende taken helpt automatiseren. In dit artikel zullen we de grootste aanbieders van deze oplossing en hun voor-, nadelen en prijsstructuren uitsplitsen. De meeste marketing automation tools zijn betaald, maar er zijn ook verschillende gratis marketing automation tools. In dit artikel gaan we in op 3 betaalde marketing automation tools:

 • HubSpot
 • Act-on
 • Marketo

Hubspot marketing automation software

HubSpot is marktleider op het gebied van marketing automation. Hubspot heeft ongeveer 30% marktaandeel in Nederland. HubSpot staat in de SaaS-wereld bekend om het hele scala aan freemium-tools zoals live chat en CRM. Binnen HubSpot zijn alle tools en kanalen geïntegreerd in één systeem. Wanneer je keuze dus op HubSpot valt, dan kun je alle andere tools de deur uitdoen (Mailchimp, Hootsuite etc.). Binnen HubSpot kun je pagina’s creëren, bloggen, social media posts maken, mailen en aan lead nurturing doen. De meest unieke functie bij het vergelijken van HubSpot met de andere softwareleveranciers op deze lijst is de uiterst eenvoudig te gebruiken en zeer eenvoudige workflow visuele editor. Het is eenvoudig te gebruiken, en het stelt je in staat om rationeel na te denken over de reis van een klant terwijl je acties visualiseert met een boomdiagram. Opmerkelijke functies:

 • Geen codering vereist
 • Eenvoudig te integreren met HubSpot’s CRM
 • Een breed scala aan andere marketingtools
 • De visuele editor om uw e-mailcampagnes te segmenteren en te personaliseren
 • Alle tools en kanalen zijn geintegreerd in één systeem.

Act-on marketing automation software

Act-on is net zoals HubSpot een alles-in-één platform. Het is gebouwd voor marketeers en stelt je in staat om succesvol in te zetten op leadgeneratie en leadnurturing. Met Act-on kun je o.a. e-mails versturen, pagina’s creëren en social media managen. Het verschil met HubSpot is dat je geen blog kunt hosten in Act-on, dus die functie ontbreekt. Het is hét marketing platform waarmee je de bezoeker een unieke en onderscheidende ervaring biedt. Van branding en leadgeneratie tot klantbehoud en klantloyaliteit.

Marketing

 • Bereik de juiste persoon door uitgebreide segmentatie van mailinglijsten
 • Zet snel e-mailmarketingcampagnes op met eenvoudige drag-and-drop editor
 • Website prospecting: zie in een handig overzicht wie jouw website bezoekt
 • Lead nurturing: Stuur het juiste bericht op het juiste moment met automated programs.
 • Verspreid berichten eenvoudig op LinkedIn, Twitter en Facebook via social media publishing
 • Verzamel profielgegevens en inzichten tijdens webinars dankzij handige koppelingen met Webex en GoToWebinar
 • Verkrijg een inzicht in de customer life cycle van een prospect of klant dankzij koppelingen met de voornaamste CRM-pakketten, zoals: Salesforce, Sugar CRM en AFAS Profit

Sales

 • Beter gekwalificeerde leads (‘Hot leads’) via lead nurturing maakt coldcalling overbodig.
 • Meer inzicht in de wensen van prospects door het duidelijk in kaart brengen van hun profiel en gedrag.
 • Inzicht in de fase van de buyer journey waarin een prospect zich bevindt en dus weten wanneer het beste moment is om die prospect te bellen.

Marketo marketing automation software

Marketo wordt vaak aangehaald als een van de beste marketing automation-pakketten op de markt. Marketo is van origine een tool om nieuwsbrieven mee te versturen. Inmiddels is het meer dan een nieuwsbrieftool en uitgegroeid tot een kwalitatief goed marketing automation platform. Wanneer je als marketeer de focus wilt leggen op het opstellen en verzenden van mailings in combinatie met het managen van leads, dan is Marketo een goede keuze. Het is echter geen alles-in-één platform zoals HubSpot of Act-on. Een aantal pluspunten van Marketo zijn:

 • Robuuste tools voor mobiel gebruik, via Marketo Moments, een app voor iOS en Android.
 • Zeer accurate A/B e-mail testmogelijkheden.
 • Een krachtige tool die het gedrag van leads monitoort.
 • Micro targetting voor websitebezoekers.
 • Marketo Slimme Lijsten. Filters waarmee je bepaalde groepen klanten kunt identificeren.

Meer weten over marketing automation?

Heb je interesse in een marketing automation en/of het opzetten van een email marketing strategie? Wil je weten hoe wij je kunnen helpen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Onze marketeers vertellen je er graag meer over!

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Schrijf de nummer '7' volledig uit, bijvoorbeeld 'Twee'

Kom meer te weten:

Leestijd: 1 minuut

HTML titel

HTML titel / titel vastlegging Met het TITLE element wordt een titel voor het document vastgelegd. Deze titel wordt niet weergegeven in het documentvenster, maar in de titelbalk van het…
Leestijd: 1 minuut

Direct marketing

Direct marketing / rechtstreekse klantbenadering Bij direct marketing is er sprake van een directe benadering van de potentiële klant. De potentiële klant wordt geconfronteerd met een directe benadering waarbij er…
Leestijd: 1 minuut

Google Search Console

Google Search Console Google Search Console is een gratis service aangeboden door Google. Met Search Console kun je de aanwezigheid van je site in de zoekresultaten van Google controleren. Je…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.