Marketing automation door B2B bureau

Leestijd: 4 minuten.

Het hebben van een goede online marketingstrategie is voor elke Business 2 Business onderneming erg belangrijk. 95% van de professionele inkopers oriënteert zich namelijk online. Een online marketingbureau of freelance online marketeer kan daarbij helpen. Maar hoe kies je een marketingbureau dat je echt verder helpt?

Veelvoorkomende problemen bij B2B bedrijven

 • Vaak hebben bedrijven geen idee waar hun doelgroep online naar zoekt. Er wordt dan ook vaak teveel op vaktermen gefocust in plaats van de woorden waar daadwerkelijk op gezocht wordt. Data analyse is hierbij extreem belangrijk. Het begint met zoekwoorden onderzoek en zoekmachine optimalisatie. Het is ontzettend belangrijk om online zichtbaar te zijn op de belangrijkste zoekwoorden. Het merendeel klikt enkel op de zoekresultaten van de eerste pagina, waarbij de eerste 3 resultaten het belangrijkst zijn. Zit je lager dan dit, heb je dus niet veel kans op bezoeken.
 • Weinig of geen onderscheidend vermogen. Het is van belang dat je je onderscheidt van je concurrenten. Dat kan met prijs, je product- of dienstenaanbod, service, locatie etc. Als je bedrijf veel concurrentie heeft dan wilt iedereen die nummer 1 wilt zijn, is het belangrijk om onderscheidende factoren sterk te laten spreken. Content marketing, SEA en SEO zijn cruciaal om een onderscheidend vermogen ten opzichte van concurrenten te krijgen. Belangrijk is hierbij om ook duidelijke online positionering te hebben. Dat is de basis van je business en marketingstrategie.
 • Weinig kennis van B2B online marketing. Sommige bedrijven geven aan zelf al een beetje online marketing te doen, maar er niet veel verstand van te hebben. Bij online marketing is het belangrijk dat je met doelstellingen werkt. Kennis van SEO, SEA, Search Console en Google Analytics is belangrijk om in te spelen op de potentiële klanten die zich oriënteren via Google zoeken.

Uitbesteden B-2-B marketing

Steeds meer B-2-B bedrijven kiezen er dan ook voor om de online marketing uit te besteden. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

 • Toename van de complexiteit van B2B online marketing. Diverse specialistische kennis is nodig.
 • Toename van het belang van B2B online marketing. Traditionele verkoopmethoden en zijn steeds minder doeltreffend en rendabel (cold calling, beurzen, fysieke mailings, adverteren in vakmedia). Potentiële klanten oriënteren zich meer en meer via online kanalen.
 • Bedrijven weten niet waar zij moeten starten en welke koers ze moeten varen. Online marketing is niet hun core-business. Uitbesteden is dan ook effectiever en goedkoper. Bovendien is er minder risico voor de eigen onderneming.
 • De kennis en ervaring met online adverteren ontbreekt. Bedrijven hebben vaak wel ervaring met marketing, maar niet met het online gedeelte.

Hoe maak je de juiste keuze voor een B2B bureau of B2B specialist?

 • Zorg ervoor dat het online marketing bureau gespecialiseerd is in het B2B-segment. De meeste marketingbureaus zijn te breed georiënteerd en richten zich naast business-to-business marketing ook op de consumentenmarkt. Hierdoor neemt het specialisme in B2B af en is de kennis te breed. B-2-B-marketing is een compleet andere tak van sport dan de B2C-markt. Een goed B2B marketing bureau is dus cruciaal om de potentiële koper zo goed mogelijk te kunnen informeren en overtuigen. De customer journey is niet te vergelijken met B2C marketing.
 • Let op kennis van inbound marketing. Inbound marketing is heel belangrijk binnen het B2B-segment. De tijd van cold calling en actief op de klant afstappen is voorbij. Tegenwoordig leest niet alleen de consument, maar zeker de professionele inkoper, zichzelf eerst goed in en kiest zelf bewust. Door goede relevante content aan te bieden, kunt u uw bedrijf positioneren als expert binnen uw vakgebied. Zo worden bezoekers aangetrokken door middel van het aanbieden van kwalitatieve content en diensten. De klant komt hierdoor eigenlijk vanzelf.
 • Kijk naar het klantportfolio en bijbehorende geboekte resultaten. Als je je oriënteert bij de keuze van een B2B marketing bureau is het goed om te kijken naar de soort klanten die het bedrijf bedient.
 • Bekijk of het marketingbureau ervaring heeft met dealer marketing. In business-to-business marketing zijn ook veel fabrikanten actief die via dealers of importeurs verkopen. Dit zorgt voor een andere invulling van B2B marketing. Ook wel dealer marketing genoemd. Altijd goed om hier actief naar te vragen of het marketingbureau hier ervaring mee heeft en wat de succesverhalen zijn.

Interesse in samenwerking met een B-2-B partner?

Ons grootste doel is het verwezenlijken van ambities en doelstellingen met behulp van marketing. Wij geloven dat de beste manier is door hands-on-mentaliteit en zowel mogelijk data inzichtelijk te krijgen. Interesse in B-2-B marketing? Zullen we gewoon eens van gedachten wisselen over hoe we jou kunnen helpen bij je online leadgeneratie? Je kunt ons bereiken op +31681953999 of via de contactpagina het formulier invullen. We nemen dan vervolgens contact me jou op.

 

 

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Hoeveel dagen zitten er in een week?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 4 minuten.

Backlinks verzamelen, wat is belangrijk?

Backlinks verzamelen, of te wel linkbuilding, is een belangrijk onderdeel van je online strategie. Slechte backlinks kunnen je posities zelfs in Google verslechteren. Je kunt zelfs een penalty krijgen en…
Leestijd: 4 minuten

Display marketing: Wat werkt wel en wat niet?

Display marketing is een krachtig hulpmiddel voor online marketeers om potentiële klanten te bereiken en te converteren. Maar, net als elke andere vorm van online adverteren, is het belangrijk om…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.