Waarom een merk campagne in AdWords belangrijk is

Leestijd: 4 minuten.

Soms vragen onze klanten zich af of het de moeite waard is om een merkcampagne in Google Adwords op te zetten als ze al op nummer 1 in Google staan bij de organische zoekresultaten. Het is een belangrijke vraag, omdat het geld kan besparen en meer budget kan vrijmaken voor andere campagnes. Echter is naamsbekendheid de eerste stap om gevonden te worden en met een merkcampagne in Adwords wordt dit eenvoudig en goedkoop gerealiseerd. In het volgende artikel vertellen we waarom een merkcampagne in AdWords belangrijk is.

Bescherm je merk tegen concurrenten

Er zijn verschillende redenen om op je eigen merknaam te bieden. De eerste reden is dat je voor weinig kosten per klik op je eigen bedrijfsnaam kunt adverteren. Meestal zijn dit de meest relevante termen, vaak resulterend in hoge CTR’s die leiden tot scores van hoge kwaliteit, en vaak de goedkoopste CPC’s. Echter hebben concurrenten ook een mogelijkheid om te adverteren met jouw merknaam, waardoor de mogelijkheid bestaat dat je klanten kunt verliezen. Volgens het beleid van Google mag je op de bedrijfsnaam van concurrenten adverteren zolang je het handelsmerk niet in je advertentietekst vermeld. Als concurrenten hier gebruik van maken dan is het raadzaam om zelf die nummer 1 positie te claimen. Een ander voordeel is dat zodra je zelf gaat adverteren de kwaliteitscore van de concurrent daalt. Voor de concurrent worden de kosten per klik daardoor hoger.

Hoge CTR bij merk campagnes
Hoge CTR bij merk campagnes

 

 

merkcampagne adwords

Volledige controle over je advertentietekst

Een andere reden waarom je met je merknaam in Adwords zou willen bieden, is dat je volledige controle hebt over het bericht en de advertentietekst. Als je verschillende advertentie-exemplaren voor uw merkcampagne maakt, kun je verschillende advertentieteksten laten weergeven, testen en uiteraard ook de prestaties meten. Deze tests kunnen je helpen om de weergave in de organische zoekresultaten te verbeteren.

Tijdelijke aanbiedingen en acties snel communiceren

Advertentieteksten, sitelinks en highlight extensies kun je direct aanpassen en worden ook direct online weergegeven. Mocht je een actie hebben dan kun je dit communiceren en de bezoeker direct naar de juiste pagina verwijzen. Je kunt met Google Adwords dus eenvoudig en snel tijdelijke aanbiedingen effectief communiceren.

Merknamen zijn goedkoop

Adverteren op je eigen bedrijfsnaam is erg goedkoop. Je kwaliteitscores van de zoektermen zullen vaak op een 10/10 uitkomen. Een hoge kwaliteitsscore en hoge relevantie in combinatie met een lage concurrentie zorgen voor een lage kosten per klik.

Adverteren op merknaam straalt professionaliteit uit

Adverteren op merknaam zorgt voor online zichtbaarheid, waardoor de doelgroepen jouw weten te vinden en en daarmee voor bekendheid zorgt. Het zorgt, in combinatie van je merknaam in organische zoekresultaten, voor professionaliteit.

mobiele screenshot adwords

Je genereert simpelweg meer traffic

Uit onze ervaring weten we dat we meer verkeer naar de website van de klant genereren als we op merknaam adverteren. Tevens is uit onderzoek van Serach Engine Land is echter gebleken dat je maandelijks een groot aantal extra klikken genereert. Je bent dan in de organische en betaalde resultaten zichtbaar. Dat zorgt voor professionaliteit en vertrouwen bij de klant. Ook kan zo de (potentiele) kalnt op deze manier niet meer om je heen en dit is precies wat je als organisatie wil.

Het verhoogt de kans op herhalingsaankopen

Een tevreden klant die eerder een aankoop heeft gedaan zal mogelijk eerder terugkeren voor een nieuwe aankoop. Deze groep klanten is al bekend met jouw producten en/of diensten en zal dus veelal merkgerelateerde zoektermen gebruiken binnen de zoekmachine. Je vergroot de kans op een herhalingsaankoop aanzienlijk wanneer je ervoor zorgt dat jouw advertenties verschijnen wanneer een zoeker zoekt op jouw merknaam.

Waarom een merk campagne in AdWords belangrijk is? Adverteren op merknaam loont

Adverteren op merknaam in Google Adwords loont dus zeer zeker en is raadzaam om in te zetten. De kosten per klik liggen een stuk lager dan non-branded zoekwoorden en indien je dit niet doet, is de kans aanwezig dat de concurrent van jou dit doet of gaat doen. Wil je weten hoe goed jouw Google AdWords account presteert of heb je hulp nodig bij het opstellen van een merken campagne? Neem dan contact op met één van de freelance online marketing specialisten van online marketing bureau Venlo!

Extra tip: zorg voor nog meer visibilteit door uw Google My Business listing (voorheen Google Places, Google Local, enz …) aan de rechterkant van het scherm op punt te zetten.

Enthousiast? Deel deze blogpost op social media!

 

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Uit hoeveel letters bestaat het woord 'Analyzed'?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 4 minuten.

Marketing automation door B2B bureau

Het hebben van een goede online marketingstrategie is voor elke Business 2 Business onderneming erg belangrijk. 95% van de professionele inkopers oriënteert zich namelijk online. Een online marketingbureau of freelance…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.