SEO ranking check

Leestijd: 4 minuten.

Een betrouwbare SEO ranking check tool is van belang als je je als SEO expert of SEO bureau bezig houdt met zoekmachine optimalisatie. Tegenwoordig zijn er echt honderden tools beschikbaar, zowel betaalde als gratis tools en offline en online software. Voor B. Analyzed marketing is het belangrijk dat de tool te gebruiken is voor zowel SEO werkzaamheden als het runnen van SEA campagnes. De meeste opdrachtgevers hebben te maken met onze SEO expert en SEA expert. Wij hebben uiteraard door de jaren heen verschillende tools geprobeerd en voor ons is SE ranking een erg fijne tool. SE ranking is een cloudoplossing en vooral de rapportages van de zoekwoordposities is voor ons een belangrijk element.

Belangrijkste functie SE ranking

De belangrijkste functie van SE Ranking is de functie van ‘zoekwoordposities bijhouden’. Er is een gratis zoekwoorden onderzoek tool in de software waarmee je kunt zien welke zoekwoorden interessant zijn. Dus je kunt checken hoeveel zoekvolume er op specifieke zoekwoorden zit, wat de cpc (kosten per klik in Google is) en wat de moeilijkheidsgraad is van het keyword. Je kunt de interessante zoekwoorden toevoegen in een lijst en SE ranking checkt wekelijks de rankings. Je kunt de rankings checken op desktop, mobiel en ook op verschillende locatie. Ben je bijvoorbeeld een lokale ondernemen dan zijn de rankings in de regio belangrijker dan landelijk. Wij scoren bijvoorbeeld een nummer 5 in Google op zoekwoord SEO bureau. Daar wordt maandelijks 880 keer op gezocht. Het is een relevant keyword voor B. Analyzed omdat wij als SEO bureau SEO diensten leveren. We kunnen zien hoe dit keyword wekelijks rankt. En zodra de ranking daalt kun je met SEO activiteiten deze positie weer verbeteren.

seo bureau ranking check

SE Ranking is een betaalbare eenvoudige tool

Zelfs al wil je maar tien zoekwoorden per maand bijhouden, dan moet je daar al voor betalen. De prijs- en kwaliteit is goed, omdat SE ranking naast de keywordtool nog veel meer functies heeft. Er zit bijvoorbeeld een online marketing plan checklist in en je kunt backlinkprofiel uitdraaien maken. Een voordeel is wel dat de prijs sterk daalt wanneer je meer zoekwoorden bijhoudt. Wij houden voor een 50-tal websites de ranking bij en betalen een paar tientjes per maand. Een betaalbare SEO ranking tool als je ons vraagt. Daarnaast biedt SE Ranking een proefperiode van veertien dagen (zonder creditcard) aan, dus je kunt eerst kosteloos testen of het iets voor je is. Ook kun je instellen hoe vaak de rankings gecontroleerd worden. Als je de posities één keer per week wil laten controleren dan is dit bijvoorbeeld alweer 40% goedkoper dan wanneer je het dagelijks wilt checken.

dashboard se ranking

SEO ranking check tool in de cloud

Enkele jaren geleden gebruikten veel online marketeers nog desktopprogramma’s en offline software om posities in Google te monitoren. Nu zie je steeds meer cloud software aanbieders. Dit heeft veel nadelen omdat een offline software niet op de achtergrond kan draaien en je dit programma moet aanzetten om de posities te checken. SE Ranking is een cloudoplossing en draait op het internet. Je hoeft maar één keer de zoekwoorden toe te voegen en je ingevoerde zoekwoorden worden dagelijks, een keer per 3 dagen of wekelijks gecheckt.

Importeer zoekwoorden uit Search Console en koppel Analytics

Google’s Search Console is een super handig gratis tool van Google om te zien op welke zoekwoorden jouw site momenteel gevonden wordt. In SE Ranking kun je nieuwe zoekwoorden importeren uit Search Console. Je ziet de belangrijkste zoektermen en voegt ze met één klik toe aan jouw eigen campagne. Je ziet de huidige posities, de posities 30 dagen geleden, 90 dagen geleden, 180 dagen geleden en de nulmeting. Kortom: lange termijn en korte termijn posities worden in één view getoond. Hierdoor kun je zien welke zoektermen op korte of juist lange termijn goed of juist slecht scoren.

Weet wanneer concurrenten iets aanpassen

Als je stijgt in Google op belangrijke zoekwoorden, dan is het mogelijk dat de concurrent actie onderneemt en probeert om weer boven jou te ranken. In SE Ranking kun je instellen dat je op de hoogte wordt gehouden als een concurrent aanpassingen verricht. Dit gebeurt nog voordat Google de nieuwe pagina indexeert. Ideaal dus om je concurrent goed in de gaten te houden. Je moet dan wel zelf de URL’s van deze landingspagina’s opgeven.

Zoekwoorden groeperen

Wanneer je veel zoekwoorden hebt toegevoegd en je kunt deze categoriseren dan adviseren wij dit te doen. Je kunt dan de gemiddelde positie per groep zien en zo weet je precies welke groep aandacht nodig heeft. Dit doe je in Adwords ook en adviseren wij ook in SE ranking te doen. Stel wij optimaliseren onze website voor SEO bureau dan maken we een groep aan met zoekwoorden als SEO bureau, SEO bureau inschakelen, SEO bureau Limburg en SEO bureau. Daarnaast willen wij ook gevonden worden op zoekwoorden als SEA specialist en Google Adwords specialist. Dat is een andere online marketing vorm en dus wordt hier een aparte groep voor gemaakt.

Wat doet de concurrent precies online?

Op welke zoekwoorden adverteert jouw concurrent? Hoeveel budget geeft hij uit? Dit weet SE Ranking. Wij hebben dit getest met een aantal advertentiebudgetten van concurrenten en verrassend genoeg komt het overeen met de Adwords budgetten van onze klanten. Daarnaast slaat SE Ranking advertenties van concurrenten (en van jou) op. Deze advertentievarianten kun je vergelijken. Welke wervende advertentieteksten gebruikt de concurrent? Welke aanpassingen voerde de concurrent de afgelopen maanden door? En zo kun je nog veel meer zien!

Rapporten in je eigen huisstijl

Maak je rapportages voor je opdrachtgevers in eigen huisstijl. Omdat SE Ranking White Label aanbiedt, kun je rapporten in je eigen huisstijl maken. Zo kun je als SEO bureau de rapportages in geheel eigen huisstijl naar je klanten sturen.

Houd de concurrent in de gaten!

Je kunt tot vijf concurrenten selecteren en toevoegen in SE ranking. Je ziet dan hoe de concurrenten scoren op de zoekwoorden die jij hebt ingegeven. Uiteindelijk kun je iedere week de top 5 zien. Weet je niet wie jouw concurrenten zijn? Nou dan helpt SE ranking je daarbij. Per zoekwoord kun je de top 10 bekijken van websites die in Google scoren.

Meer weten? Zelf starten met SE ranking?

Heb je nog vragen? Of wil je zelf starten met SEO ranking check tool SE Ranking? Wij helpen je graag op weg. Schaf via ons de SEO ranking check tool aan en wij begeleiden je graag tijdens een telefonische sessie van een half uur!

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Wat is de uitkomst van de som 3 + zeven + 5

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 1 minuut.

Structured data – Rich snippets

Structured data De zoekopdrachten bestonden in het verleden alleen uit tekstuele informatie waarbij een titel, link naar de website en een beschrijving zichtbaar was. Echter is hier 10 jaar geleden verandering…
Leestijd: 6 minuten.

Travel marketing trends voor 2021

Het is algemeen bekend dat de travel- en hospitality branche dynamisch is en snel verandert. Ook de online marketingwereld verandert razendsnel, dus om je online marketing rendement te maximaliseren is…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.