#1 positie in Google door backlinks

Leestijd: 4 minuten.

Oké, linkbuilding dus. Je hebt al kunnen lezen wat linkbuilding precies is, welke factoren bepalen wat een goede link is en welke linkbuilding strategieën je zelf kunt toepassen. Maar hoe werkt het dan verder? Hoe kan een SEO-specialist de vindbaarheid van jouw website vergroten door middel van SEO en linkbuilding? Dit artikel legt uit hoe we linkbuilding in combinatie met andere SEO-technieken voor een recente klant van B. Analyzed hebben uitgevoerd en hoe we al maandenlang nummer 1 in Google ranken met de zoekwoord(combinatie) landelijke meubels.

Voordat we met linkbuilding beginnen: toepassen van SEO-tools & technieken

Voordat we beginnen met het opzetten van een backlinkprofiel zijn er een aantal stappen die we ondernemen. Dit zijn voornamelijk implementaties van een aantal Google tools zodat we zoekresultaten kunnen meten. Denk hierbij aan Google Analytics, Google Maps & Bedrijf en de Google Webmaster Tool. Daarnaast stellen we een online marketing strategie op, bepalen we de doelstellingen en de doelgroepen en voeren we een trefwoordenonderzoek uit. Dit zijn gebruikelijke SEO werkzaamheden om je vindbaarheid te vergroten. Ook zijn deze tools erg handig om de resultaten te kunnen meten. Zo kunnen we monitoren welke strategieën werken en kun je als klant ook de resultaten zien.

Een case voorbeeld: landelijkemeubels.eu

De website van Landelijke Meubels rankte op plaats 19 in Google. Op pagina twee dus. Bijna niemand kijkt verder dan de eerste pagina. De logische wens was dan ook om op de eerste pagina van Google terecht te komen. De opdracht voor B. Analyzed was om met de zoekwoorden ‘landelijke meubels’ binnen drie maanden in de top 5 van Google te scoren. Uit eerder zoekwoorden onderzoek bleek dat er per maand 5400 keer op ‘landelijke meubels’ gezocht werd. Zeker de moeite waard dus om te zorgen dat de website op nummer 1 terecht komt met die zoekwoorden combinatie. De opdrachtgever wilde graag stap voor stap werken zonder langdurig contract. Dat is precies hoe B. Analyzed werkt: met transparante prijzen en overzichtelijke pakketten. In overleg met de opdrachtgever werd gekozen voor het standaard pakket.

De aanpak: 50 backlinks en andere SEO-technieken

Om in de top 5 van Google te scoren -en het liefst op nummer 1 natuurlijk- hebben we een aantal SEO-technieken toegepast. Linkbuilding gaat altijd in combinatie met andere SEO-technieken. We hebben de website beveiligd met https certificaat en tevens pakkende HTML titels en meta beschrijvingen toegevoegd. Dit is goed voor SEO, maar zorgt ook voor een goede Click Through Rate (CTR). We hebben alt-tags toegevoegd en Heading 1 en Heading 2. Daarnaast hebben we gewerkt aan een natuurlijk backlinkprofiel. We hebben meer dan vijftig backlinks geplaatst die naar de homepage verwijzen. Dit is een mix van verschillende soorten backlinks en linkstrategieën. Ook zijn er links geplaatst op bedrijvenpagina’s, blogs geschreven voor websites, staan op Social Media en op partner pagina’s van ondernemingen in dezelfde branche.

Het resultaat: binnen twee maanden een nummer 1 positie in Google

Eind september 2018 zijn we begonnen met het plaatsen van backlinks en het toepassen van de andere SEO-technieken op de website. Met resultaat! Binnen twee maanden werd de website Landelijke Meubels met de zoekwoorden ‘landelijke meubels’ gerankt op nr. 1 in Google! Een belangrijke verschuiving: van onderaan pagina twee naar een toppositie op de eerste pagina. Het laat goed zien dat linkbuilding van grote invloed is op de positionering in Google.

Met een relatief kleine investering van de opdrachtgever is een groot verschil gemaakt. Het organische verkeer op de website is met maar liefst 65% gestegen ten opzichte van de periode voor we begonnen met linkbuilding en de website rankt inmiddels al 3 maanden op nummer 1 in Google met ‘landelijke meubels’.

Grafiek in drie maanden op 1 in Google - Linkbuilding

Verbeter je rankings in Google met behulp van linkbuilding

Wil jij ook beter gevonden worden in Google en de lokale vindbaarheid van jouw website vergroten? B. Analyzed kan je helpen om je lokale vindbaarheid te vergroten, meer verkeer naar je website te brengen en je website SEO-vriendelijk te maken. Je kunt linkbuilding uitbesteden en gebruik maken van één van onze linkbuilding pakketten of voor een compleet SEO pakket gaan en kiezen uit één van onze SEO-pakketten. B. Analyzed werkt met transparante prijzen van € 75,- euro per uur, exclusief BTW, ongeacht van welke marketingdienst(en) je gebruik maakt. Neem contact met ons op voor meer informatie of het bespreken van je wensen.

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Uit hoeveel letters bestaat het woord 'Analyzed'?

Lees ook deze blogs:

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.