Backlinks verzamelen, wat is belangrijk?

Leestijd: 4 minuten.

Backlinks verzamelen, of te wel linkbuilding, is een belangrijk onderdeel van je online strategie. Slechte backlinks kunnen je posities zelfs in Google verslechteren. Je kunt zelfs een penalty krijgen en verdwijnen uit de zoekmachines.

Maak daarom goede afspraken met een linkbuilding bureau of je SEO bureau met wat voor links er geplaatst worden en spreek je verwachtingen uit.

Houd er wel rekening mee dat het onmogelijk is om alleen maar 100% direct relevante links te ontvangen. Houd er ook rekening mee dat het tijdrovend is en bedenk ook dat je deel zelf kunt doen maar lang niet alles omdat het bureau of de SEO specialist meer kennis in huis heeft dan jij zelf.

Als iemand ergens een keer op een nieuwsforum met diverse onderwerpen een berichtje plaatst en naar jouw website linkt dan kan dit jouw site toch waarde geven. Je dient een divers backlinkprofiel te hebben, met verschillende ankerteksten en vanaf verschillende soorten websites met diverse waardes.

Backlinks verzamelen, hoe doe je dat?

Een paar methodes waar je zelf mee aan de slag kunt zijn de volgende:

 • Schrijf gastblogs en benader een aantal sites voor een gastblog plaatsing. Zorg daarmee voor waardevolle content die mensen ook makkelijk zullen delen, zoals informatieve, educatieve, vermakelijke en educatieve content
 • Kom met influencers in contact en probeer een gastblog plaatsingen te regelen met nieuwe backlinks wat enerzijds je Domein autoriteit verhoogt en anderzijds ook voor relevant verkeer zorgt
 • Schrijf persberichten en benader nieuwssites voor een publicatie
 • Gebruik social media om je eigen blogs te publiceren
 • Gebruik af en toe startpagina’s voor linkbuilding, maar doe dit niet te vaak

En dan nog een aantal linkbuilding tips van ons…

 • 2 links vanaf 2 websites zijn vaak beter dan 100 links vanaf 1 website
 • Probeer industrie relevante backlinks te verkrijgen die in lijn liggen met je bedrijf, producten of diensten
 • Probeer relevante lokale backlinks te krijgen door in de regio te zoeken
 • Vind de juiste verdeling van directory links, partnerlinks en bloglinks
 • Zorg voor follow en no-follow links
 • Anker teksten moeten goed verdeeld zijn, een groot deel moet de website naam bevatten of branded zijn
 • Relevantie van content om de links heen
 • Een 100% relevante startpagina over online marketing / SEO is prima, een site over auto’s uiteraard niet
 • De hoeveelheid links naar een specifieke landingspagina is van belang. Zorg voor variatie in de links
 • Plaats links op websites welke zelf ook voldoende links ontvangen en een hoge autoriteit hebben
 • Blijf nieuwe links vergaren, stop er nooit mee want dan is alle moeite voor niets geweest

Oude links zullen naar pagina’s verdwijnen welke dieper in de websites liggen welke naar jou gelinkt hebben en hierdoor kracht verliezen aangezien ze waarschijnlijk geen link meer hebben met de homepage. Doordat deze aan kracht verliezen verliest ook jou site aan kracht. Het is dus van belang om door te gaan en niet op te geven met kwalitatief goede links te verzamelen.

Hier heb je wat volgens Ahrefs het belangrijkste is voor SEO/ linkbuilding:

Backlinks verzamelen, hoe werkt dit dan precies? Je kunt diverse links plaatsen, zoals tekstlinks en afbeeldingen links, link met merknaam en link zonder merknaam. Hieronder een beknopte verdeling van de soorten links met anchorteksten.

 • 10% Plaatjes links
 • 15% Gedeeltelijke merknaam of kale link zonder anker tekst
 • 25% Longtail anker teksten, dus links met 3 of 4 woorden
 • 35% Niet relevante anker teksten
 • 5% Specifieke anker teksten
 • 10% Merknaam

Goede backlinks verzamelen

Goede backlinks komen van websites af die voor jouw website relevant zijn en een hoge positie in Google hebben. De beste backlinks zijn links die er samen voor zorgen dat Google niet kan zien dat jij doelbewust aan het linkbuilden bent. Het is belangrijk om regelmatig in de gaten te houden of er nieuwe backlinks zijn bijgekomen.

Hulp nodig bij het verzamelen van backlinks?

Liever linkbuilding uitbesteden? Bij B. Analyzed kunnen wij de linkbuilding uit handen nemen. Wij hebben de kennis en ervaring om voor kwalitatieve backlinks te zorgen en jouw website volledig up te daten en te onderhouden.

Dat scheelt jou veel tijd en moeite en geeft je de zekerheid dat je bovenaan in Google scoort en uiterarad ook die topposities behoudt.

Naast linkbuilding kun je bij ons ook terecht voor andere diensten, zoals local SEO, SEO uitbesteden en Google Adwords uitbesteden.

Onze specialisten onderzoeken jouw website namelijk op meer dan 200 SEO factoren en passen deze vervolgens aan. Ook nemen we je SEO teksten door, doen we een gedegen zoekwoorden onderzoek, een uitgebreide concurrentie analyse en nieuwe SEO teksten schrijven. Daarnaast krijg je van ons advies en kun je onze SEO tips gebruiken om zelf aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie. Wij denken met onze klanten mee en gaan altijd voor resultaat.Wat ook je SEO wensen zijn wij zorgen gegarandeerd voor die top 5 posities in Google. Meer weten over onze eerder geboekte resultaten? Wij horen het graag.

Lees ook eens:

 

 

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Wat is de uitkomst van de som 3 + zeven + 5

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 2 minuten.

Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een handige gratis tool van Google waarmee je een bedrijfsvermelding aan kan maken. De kans is vrij groot dat je er zelf inmiddels niet meer zonder…
Leestijd: 2 minuten

SEO, wat is het en waarom besteed ik het uit?

In de wereld van online marketing is het als bedrijf online vindbaar zijn een van de grootste uitdagingen. Het navigeren van het zoekmachine-doolhof is immers niet wat je dacht te…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.