De pijlers van SEO

Leestijd: 2 minuten.

De pijlers van SEO

Wanneer je strategisch aan de slag gaat met SEO betekent dit dat je de lange termijn visie voor ogen hebt. Dan ga je niet sturen op posities of “aantallen linkjes naar de website”,z maar meer op bedrijfsniveau zoals omzet, winst, ROI en conversies. Hoge posities zijn geen doel op zich maar een middel om het maximale resultaat uit de organische verkeersbron te krijgen. Met een goede SEO strategie zorg je dat je het best mogelijke antwoord geeft op iemand zijn zoekvraag. Om dit te verduidelijken verdelen we SEO in 3 pijlers: content, techniek & gebruiksvriendelijkheid én populariteit / autoriteit.

Pijler 1: Techniek en gebruiksvriendelijkheid

Je kunt nog zoveel content op je website hebben staan, maar wanneer deze bijvoorbeeld niet goed kan worden weergegeven in iemands browser of het langer dan 5 seconden duurt voordat de website is geladen heb je er niets aan. Hier komen techniek en gebruiksvriendelijkheid om te hoek kijken. Zeker de gebruiksvriendelijkheid van een website is een essentieel onderdeel.

Pijler 2: Content

Los van de techniek die in orde moet zijn, is er uiteraard nog een ander belangrijk onderdeel: de content. Zonder goede content kan een website überhaupt niet scoren. We gaan in op ‘hoe deze content gepresenteerd moet worden’, maar gaan we niet dieper in op hoe deze content gevonden en ontwikkeld kan worden (dat is namelijk een taak voor marketing, niet voor de webontwikkelaar.

Pijler 3: Populariteit / autoriteit

We kunnen nog zoveel content hebben en zo’n gebruiksvriendelijke website, maar wanneer niemand deze website kent, zullen er ook geen bezoekers komen. Vandaar dat populariteit (naamsbekendheid, merk opbouwen) ontzettend belangrijk is. Des te bekender een bedrijf en diens website is, des te hoger deze zal gaan scoren (mits aan alle andere voorwaarden wordt voldaan uiteraard). Wanneer Google gaat bepalen wie op welke positie komt te staan is ook autoriteit ontzettend belangrijk. Zo zal een autoriteit (iets of iemand die zich bewezen heeft op een bepaald gebied) altijd voorrang krijgen van Google.

Populariteit verhogen gaat veel verder dan enkel SEO

Pijler één en twee zijn van grootste belang. De populariteit en autoratiteit vergroten kost veel veel inspanning van de marketingafdeling en vereist vaak ook een flink budget (afhankelijk van de concurrentie). Wanneer je echter populair wilt worden en een autoriteit op wilt bouwen, zal je veel verder moeten gaan. Dat koop je niet zomaar eventjes.Deze laatste pijler gaat ook veel verder dan SEO alleen. Immers wanneer je echt met deze pijler aan de slag gaat zullen ook andere verkeersbronnen (social, direct, brandname) gaan stijgen.

De pijlers van SEO: Techniek, On-page SEO en populariteit

Alle drie de pijlers zijn noozakelijk om een goede SEO score te realizeren. Bij B. Analyzed marketing besteden we in het begin vooral aandacht aan technische SEO, on-page SEO waaronder ook lokale SEO zoals Google Mijn Bedrijf. Op het moment dat de concurrentie groot is voor een specifiek product of keyword zullen we ook de autoriteit vergroten. Vergeet echter nooit dat deze pijlers niet zonder elkaar kunnen. Ze zijn alle drie noodzakelijk om een website hoger in Google te laten scoren.

Interesse in SEO? Wil je er mee over leren? Of wil je SEO liever uitbesteden? Schakel dan een SEO bureau in of een SEO specialist van B. Analyzed marketing.

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Uit hoeveel letters bestaat het woord 'Analyzed'?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 3 minuten.

Bespaar onnodige advertentiekosten en maak gebruik van SEO

SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie is een van de meest kosteneffectieve online marketingstrategieën. De (potentiële) klanten zijn actief op zoek zijn naar jouw producten en diensten online. Naast SEO zijn cold-calling…
Leestijd: 10 minuten

Waarom bloggen belangrijk is voor de SEO van je website

In de wereld van online marketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het regelmatig publiceren van hoogwaardige, relevante content een cruciale strategie voor het bereiken en behouden van een goede online zichtbaarheid.…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.