Google Mijn Bedrijf

Leestijd: 2 minuten.

Google Mijn Bedrijf is een handige gratis tool van Google waarmee je een bedrijfsvermelding aan kan maken. De kans is vrij groot dat je er zelf inmiddels niet meer zonder kunt. De functionaliteit binnen Google die relevante bedrijven toont die aansluiten bij je zoekopdracht. Heb je een website, maar geen bezoekers? Dan zoek je op google naar een Google SEO specialist of SEO bureau en Google voorziet je meteen van de beste opties direct bij jou in de buurt. Handig hè? Maar je kunt nog veel meer ermee! Lees je even mee?

Google Mijn Bedrijf, iets voor jou?

Met Mijn Bedrijf beheer je de online aanwezigheid van jouw bedrijf. Bedrijfsinformatie kan via deze tool gemakkelijk actueel gehouden worden, waardoor klanten snel de juiste informatie van het bedrijf kunnen vinden. Het heeft vele voordelen:

  • Je bedrijf wordt direct zichtbaar in Google Maps;
  • Je wordt lokaal beter gevonden;
  • Informatie over je bedrijf kan toegevoegd worden, zoals routebeschrijving of openingstijden;
  • Reviews kunnen uitgedeeld en gevonden geworden;

Ga hier direct aan de slag voor een Google Mijn Bedrijf account. Is dit helemaal nieuw voor je? Volg hier het stappenplan om een account aan te maken.

google mijn bedrijf

Hoe werkt het precies?

Google Mijn Bedrijf beheren lijkt in eerste instantie niet heel complex, toch komt er het een en ander bij kijken. Op zichzelf staand is het aanmaken van een account niet zo lastig, maar wanneer het account eenmaal in de lucht is, wil je natuurlijk ook dat het allemaal bij gaat dragen aan je succes. Het helpt wanneer je alle gegevens zo volledig mogelijk hebt ingevuld.

Daarna is het vooral een kwestie van het afstemmen van je website en je lokale SEO om echt succesvol te worden. Ook reviews helpen enorm in het succes. In onderstaande afbeelding zie je precies wat factoren zijn voor Google om jouw bedrijf een plek in de top 3 te geven. Zoals je ziet komt er dus flink wat kijken om een ranking te optimaliseren.

Google Mijn Bedrijf

Bron: MOZ

Aan de slag met local SEO!

Je kunt natuurlijk deze uitgebreide expert Google Mijn Bedrijf video bekijken om alle ins en outs van Google Local te snappen. Je kunt natuurlijk ook gewoon ons even een bericht sturen om je te helpen. Zo kun je zelf lekker blijven doen waar je goed in bent, namelijk: je bedrijf runnen! En zo kunnen wij op ons beurt ook weer doen waar wij goed in zijn, namelijk: jouw bedrijf helpen met de lokale vindbaarheid in Google! Je kunt ons bereiken op +31681953999 of via de contactpagina het formulier invullen. We nemen dan vervolgens contact met jou op.

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Uit hoeveel letters bestaat het woord 'Analyzed'?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 4 minuten.

Het belang van AdWords onderhoud

Vooral nu in deze vreemde en onzekere tijd is het belangrijk om je AdWords account nog eens goed onder de loop te nemen en verbeteringen door te voeren waar nodig.…
Leestijd: 3 minuten.

Remarketing Google Adwords

Veel website bezoekers bezoeken websites zonder over te gaan tot actie. Dat kan zijn een aanvraag via een contactformulier, een online bestelling of telefoontje via een bel-nu button. Die bezoekers…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.