Waarom de SEO specialist graag met WordPress werkt

Leestijd: 5 minuten.

WordPress is het populairste Content Management System ter wereld. WordPress websites doen het vaak goed in zoekmachines als Google en Bing. Het is niet voor niets dat WordPress door velen SEO experts en online marketeers gezien wordt als het beste platform voor SEO. Ook ons team aan SEO specialisten is fan van WordPress. Voor uiteenlopende klanten werken wij met diverse content management systemen als Wixx, Magento, Prestashop, Squarespace en WordPress. Onze voorkeur gaat uit naar WordPress en de online prestaties laten keer op keer zien dat Google en WordPress beste vrienden zijn. WordPress biedt talloze SEO mogelijkheden. In dit artikel leggen we uit waarom WordPress nummer 1 CMS is om mee te werken!

WordPress is in 5 minuten te installeren

Er zijn verschillende mogelijkheden om WordPress te installeren op je server. Je kunt de WordPress installatie software downloaden van de WordPress website, uploaden en installeren op de webserver bij de webhosting waar je geregistreerd staat. De webhosting moet PHP en MySQL ondersteunen. Wanneer je WordPress wilt installeren is het van belang dat je een webhosting hebt, een FTP-client als Filezilla en WordPress installatie pakket. De stappen kan je eenvoudig en zelf handmatig uitvoeren. Er is online enorm veel documentatie beschikbaar die stap voor stap begeleidt bij het installeren. De handmatige installatie van WordPress neemt slechts 5 minuten in beslag en geeft je complete vrijheid in je website beheer.

WordPress is een Open source

WordPress is open source project, wat betekent dat je de broncode gratis kunt downloaden. Je mag de broncode aanpassen zonder dat je hiervoor hoeft te betalen deze code mag je gratis en legaal gebruiken. Dit betekent dat er honderden mensen over de wereld bezig zijn met de ontwikkeling van deze source code. Dit betekent ook dat iedereen vrij is om het te gebruiken, dus het maakt niet uit of je nu een persoonlijke site hebt of een site met commerciële doeleinden, WordPress is en blijft gratis.

WordPress site zorgt voor 80 – 90% van de technische SEO

Het mooiste van WordPress is dat de code is geoptimaliseerd voor zoekmachine optimalisatie (ofwel SEO), en dat WordPress sites goed door Google gewaardeerd en geïndexeerd worden. In de basis is bij veel thema’s de code goed en schoon is. Wanneer je besluit om een WordPress website te nemen dan weet je dat de technische kant van SEO in ieder geval goed zit. Uiteraard zijn er naast een schone code nog meer belangrijke technische SEO aspecten die van invloed zijn op je vindbaarheid. Daar is WordPress op ingespeeld en heeft WordPress plug-ins voor beschikbaar. Zo is de permalink structuur een belangrijk onderdeel van technische SEO en deze kun je eenvoudig binnen WordPress aanpassen. De url www.b-analyzed.com/nl/freelance-online-marketeer is bijvoorbeeld velen malen beter dan www.b-analyzed.com/nl/pagina122939. Andere belangrijke technische SEO onderdelen zijn de sitemap.xml en robots.txt bestand die je eenvoudig kunt instellen met behulp van de Yoast SEO plugin.

Flexibel design en functionaliteiten

WordPress ontwikkelt zich velen malen sneller dan andere CMS systemen, simpelweg omdat er continu veel mensen werken aan verbeteringen in design, veiligheid en functionaliteiten. Bijna elke webbouwer is bekend met WordPress en heeft wel kennis en ervaring met WordPress. Het aantal beschikbare designs voor jouw website, blog of webshop is echt enorm. Verder is er voor bijna elke denkbare functionaliteit een plugin voor WordPress te vinden. Deze designs en functionaliteiten worden ontworpen door professionele webdesigners en programmeurs wereldwijd. De populariteit van WordPress zorgt ervoor dat je een professionele website kunt laten ontwikkelen tegen een superscherp tarief. WordPress is flexibel, krachtig, snel, betaalbaar en vooruitstrevend.

Ruime keuze in SEO plugins

Om optimaal gebruik te maken van SEO voor jouw WordPress website zijn er tegenwoordig duizenden plugins die daar goed bij kunnen helpen. Plugins nemen jou werk uit handen door SEO taken te automatiseren, waardoor je dus zonder technische kennis technische SEO kunt doorvoeren op je website. Je kunt alle werkzaamheden ook zonder plugins uitvoeren maar dat is een hoop werk en mag je snel vergeten. Hieronder een lijstje van plugins die het ranken in Google nog makkelijker (en beter) maken.

  • WordPress SEO by Yoast nummer 1 SEO plugin voor jouw WordPress website. Het geeft inzicht in hoeverre een pagina geoptimaliseerd is. Je kunt de belangrijkste SEO elementen zoals robots.txt bestand, Xml-bestand, kruimelpad, HTML titels en Meta Descriptions via deze plugin regelen.
  • WP Super Cache verandert dynamische pagina’s naar statische HTML pagina’s zodat de website in één klap sneller wordt.
  • Broken Link Checker scant je WordPress website op werkende en niet-werkende links.
  • EWWW Image Optimizer image optimizer maakt afbeeldingen kleiner in WordPress en verbetert zo de laadsnelheid van de website.
  • Quick redirect plugin – verwijst url’s door naar nieuwe url’s.

Waarom nou kiezen voor WordPress?

In het afgelopen decennium heeft WordPress zich bewezen als open source management systeem, heeft meer dan 60 miljoen websites online staan en is bij uistek het platform voor veel ontwerpers, ontwikkelaars, bloggers en SEO-experts. Door de eenvoudige en gratis set-up, de grote gemeenschap van open-source plug-ins en tien duizenden thema-ontwikkelaars en het gebruiksgemak voor niet-programmeurs, lijdt het geen twijfel dat WordPress nog vele tientallen jaren het dominante CMS in de SEO-gemeenschap zal blijven.

Kortom, WordPress is:

  • Gebruiksvriendelijk; enorm populair met name door de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid
  • Veelzijdig; door duizenden thema’s (designs) en plugins (functionaliteiten) vind je altijd wel een oplossing voor je probleem
  • Zoekmachinevriendelijk; goed indexeerbaar door Google en beschikbaarheid van honderden SEO plugins
  • Perfecte prijs-/kwaliteit; designs en functionaliteiten gemaakt door toppers voor aantrekkelijke prijs

Lees meer over de volgende artikelen:

Meer weten over de werkwijze van een freelance online marketeer? Neem contact op voor meer info.

 

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Wat is de uitkomst van de som 3 + zeven + 5

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 6 minuten.

De SEO trends van 2022

SEO Trends 2022 Hoe vaak heb jij de laatste jaren al gehoord dat linkbuilding ‘dood’ zou zijn? Dat zoekwoorden niet meer belangrijk zijn? Of dat het einde in zicht is…
Leestijd: 6

SEO specialist inhuren of SEO zelf doen?

SEO: veel mensen hebben er wel eens van gehoord, en weten dat het iets met Google te maken heeft. SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie. Dit is…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.