Nummer 1 positie door middel van zoekmachine optimalisatie

Leestijd: 4

Die belofte maken we keer op keer waar. We zorgen er zelfs voor dat we inmiddels al 1.5 jaar op nummer 1 staan met het waardevolle zoekwoord ‘harmonicadeuren’. Eerder dit jaar zorgden we ervoor dat Taxibedrijf Taxi Venlo op nummer 1 staat in Google met de zoekwoordcombinatie Taxi Venlo. In dit blogartikel bespreken we de succesvolle case Hastbo kozijnen en zonwering. Het online team van o.a. WordPress specialisten, programmeurs en linkbuilders zorgt binnen een aantal maanden dat ze met het belangrijke trefwoord harmonicadeuren op nummer 1 staan. De website Hastbo groeit maandelijks hard door met het aantal organische bezoekers en aantal leads en sales. In dit blog artikel laten we de successen zien, leggen we uit wat we precies doen en hoe topposities behouden worden in Google. Je kunt uiteraard ook alvast een SEO scan van je website laten maken om te checken hoe jouw website ervoor staat!

TopRankings met diverse belangrijke zoekwoorden

We krijgen de doelstelling om diverse topposities te behalen met belangrijke zoekwoord combinaties als ‘knikarmscherm aanbieding‘, ‘knikarmschermen‘, ‘harmonicadeuren‘ en ‘kozijnen hout’ te behalen in zowel mobile search als desktop search. Binnen een tijdsbestek van 6 maanden zijn dan ook de eerste topposities zichtbaar. Uiteraard gaat dat gepaard met organische bezoekersaantallen. Dit is het resultaat van maandelijkse SEO werkzaamheden door een team van ervaren SEO specialisten.

organische groei hastbo

Organische groei zichtbaar voor Harmonicadeuren

Het trefwoord harmonicadeuren heeft sinds februari 2017 een nummer 1 positie in Google, zowel in de Google zoekresultaten als bij de resultaten van Google afbeeldingen.

harmonicadeuren-nummer1-google-organisch

Screenshot pagina Harmonicadeuren via Google Organisch

Onderstaande screenshot laat bezoekersaantallen zien van de bestemmingspagina /harmonicadeuren via de bron Google / organic. We zien een 3485 bezoekers via Google zoeken op de pagina /harmonicadeuren. Ook zien we dat het contactformulier 31 keer is ingevuld in de periode van 6 maanden. In dit overzicht wordt het aantal e-mailtjes en telefoontjes dus niet meegerekend.

Huidige rankings belangrijke zoekwoordcombinaties

Naast inmiddels 1.5 jaar lang een nummer 1 positie met het woord Harmonicadeuren zijn er nog een aantal andere waardevolle zoekwoorden die erg goed ranken in Google.

Welke verbeteringen hebben we precies doorgevoerd om deze topposities te behalen?

Een belangrijk onderdeel dat bijdraagt aan het succes van Hastbo zijn de interne links. De SEO werkzaamheden die we aanpakken zijn:

 • Zoekwoorden onderzoek en in overleg met de opdrachtgever, een selectie maken om de focus op te leggen
 • Gebruiksvriendelijke en zoekmachine vriendelijke URL-structuur doorvoeren
 • Nieuwe content toevoegen, waarbij een minimum van 500 woorden per pagina
 • HTML titel en Meta Description aantrekkelijker maken door o.a. de belangrijkste USP’s te benoemen
 • Zoekwoorden groepen maken en, indien nodig, nieuwe landingspagina’s toevoegen
 • Maandelijkse linkbuilding; intern en extern
 • Caching aanzetten
 • Achtergrond afbeeldingen verkleinen ten behoeve van de laadsnelheid van de website

Voor welke resultaten zorgen we dan precies?

 • Meer leads en sales door toprankings en flinke toename van relevante bezoekers. Hastbo heeft maandelijks 50 potentiele klanten met een conversiepercentage van 20%. Dat betekent dat ze gemiddeld 10 nieuwe klanten per maand erbij krijgen.
 • Conversie optimalisatie door opvallende en overtuigende call-2-action buttons, top gebruikerservaring en snelle laadsnelheden
 • Meer waardevolle relevante links, waardoor overall betere rankings in Google
 • Betere techniek, waardoor betere gebruiksvriendelijkheid van de website
 • Overall verbeterde SEO score
 • TopRankings in Google met nummer 1 positie in Google met o.a. belangrijk trefwoord Harmonicadeuren

Nummer 1 positie –> SEO is een continue proces

SEO een continue proces en zijn er altijd onderdelen om te verbeteren. Een website moet leven en maandelijkse SEO is essentieel om topposities te behouden. Een aantal punten die we op zeer korte termijn oppakken zijn:

 • Conversiepercentages van <1% verhogen door betere gebruikerservaring op de website
 • Aantal pagina’s per bezoek verhogen door juiste call-2-actions op de juiste plaatsen toe te voegen
 • Call-tracking om te zien wat het aantal telefoontjes per maand is

Wil jij een nummer 1 positie in Google?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Ons team van specialisten hebben alle nodige kennis in huis. Of het nu om front- of back-end gaat, on-page SEO of linkbuilding, onze gedegen en transparante aanpak zorgt dat je nooit voor verrassingen komen te staan. Onze focus ligt op resultaten boeken. Heb jij (technische) hulp of advies nodig, ben je op zoek naar een freelance online marketeer die jouw helpt met betere scores in Google? Neem vrijblijvend contact op en bekijk of B. Analyzed iets voor je kan betekenen.

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Schrijf de nummer '7' volledig uit, bijvoorbeeld 'Twee'

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 6 minuten.

SEO teksten schrijven

We kunnen nog zoveel gebruik maken van tags en andere zaken, maar uiteindelijk draait het vaak om sterke SEO teksten en kwalitatieve content. Dat is waar we de zoekvraag mee…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.