Top SEO plugins WordPress

Leestijd: 6 minuten.

WordPress is een van de populairste platforms voor het bouwen van websites over de hele wereld. Websites die WordPress gebruiken, scoren meestal hoger op Google dan Wix websites, Joomla website of andere cms systemen zoals bijvoorbeeld Squarespace. WordPress websites worden over het algemeen als zeer SEO-vriendelijk beschouwd. Er is dan ook een eindeloze online bibliotheek van WordPress-plug-ins beschikbaar. Het is belangrijk dat je de juiste plugins installeert en niet zomaar gaat downloaden. Dat zorgt namelijk voor een vertraging van je website. Hieronder hebben we een lijstje van een aantal top SEO-plug-ins WordPress opgesomd die zullen helpen om je website te optimaliseren.

Yoast Plugin

Yoast Plugin - beste WordPress SEO Plugins

 

Yoast SEO is zonder twijfel een uitgebreide WordPress SEO-plug-in en must-have. Wanneer je een artikel schrijft dan analyseert deze plug-in je post op factoren als:

  • SEO-vriendelijke url’s
  • Focus keyword voldoende gebruikt in het artikel zonder dat het keyword spamming is
  • Gebruik van H1, H2 met juiste keywords
  • Keywords in HTML titel en Meta beschrijving
  • Lengte van HTML titel en Meta beschrijving niet te kort of te lang zodat deze mooi wordt vertoont op zowel desktop als mobiel
  • Voldoende aantal woorden per alinea en pagina
  • Voldoende interne en uitgaande links
  • En nog veel meer….

Daarnaast krijg je een voorbeeld te zien van hoe je bericht eruit gaat zien in een zoekresultaat en het je zoekwoorden op de juiste positie zal plaatsen, inclusief de titel, metatags, afbeeldingen en meer. Mocht je slechts 1 SEO plugin mogen uitkiezen, dan is dit de absolute nummer 1.

Swift Plugin

Swift Plugin - beste WordPress SEO Plugins

Met de Swift Plugin maak je je website sneller. Wat kun je er zoal mee? Je kunt handmatig robot.txt toevoegen zodat Google extra informatie krijgt over het soort tekst, afbeeldingen optimaliseren. Daarnaast houdt de plugin schadelijke bots tegen die je website langzamer maken. De Swift Plugin is makkelijk in gebruik en de automatische instellingen zijn voor iedere gebruiker makkelijk te volgen. Voor een aantal opties van deze plugin is iets meer technische kennis nodig. Je kunt dit altijd vragen aan de helpdesk van Swift, of een SEO bureau of SEO expert inschakelen die je helpt om de puntjes op de i te zetten.

Broken link Checker

Broken Link Checker Plugin - beste WordPress SEO Plugins

Broken Link Checker is de perfecte plug-in om je te helpen om gebroken links te vinden en op te lossen. Gebroken of dode links (zowel interne links als externe links) zijn niet goed voor je SEO score Het is voor je gebruikers niet prettig om via een link op een webpagina terecht te komen die niet werkt. En omdat het voor bezoekers niet goed is, keurt Google het ook niet goed. Als je veel dode links hebt, word je hier negatief op beoordeeld in het algoritme van de zoekmachines. Als je deze plugin niet continu wilt laten lopen (dit heeft namelijk invloed op de snelheid van je website) kan je ervoor kiezen om de plugin eens per maand te activeren, je site te laten scannen en vervolgens de plugin weer op inactief te zetten.

W3 Total Cache

W3 Total Cache Plugin - beste WordPress SEO Plugins

De W3 Total Cache Plugin helpt de snelheid van je website te verbeteren. Zoals de naam al een suggereert, gebeurt dit door caching. Dit is een manier van gegevens opslaan zodat een browser niet elke keer weer de hele website moet uitlezen. Websites worden op die manier sneller geladen en dit is goed voor je SEO ranking. De plugin reduceert ook de tijd dat het duurt om content te downloaden. Een ideale plugin om je website sneller mee te maken. De plugin werkt voor iedere browser en geeft snel resultaat.

All In One Schema.org Rich Snippets

Rich Snippets Plugin- beste WordPress SEO Plugins

De All in One Schema.org Rich Snippets plugin zorgt ervoor dat je zoekresultaten er visueel aantrekkelijk uitzien. Denk bijvoorbeeld aan reviews die beoordeeld worden door een aantal sterren, foto’s van auteurs en afbeeldingen. Zoekresultaten die direct een goed overzicht geven over de inhoud worden vaker aangeklikt door bezoekers. Ook Google beloont het gebruik van Rich Snippets. De Rich Snippets Plugin helpt je om deze gegevens toe te voegen en draagt zo bij aan een betere positie in zoekmachine resultaten.

SEO Squirrly

Squirrly Plugin - beste WordPress SEO Plugins

De SEO Squirrly plugin is perfect voor mensen met weinig SEO-kennis. Sterker nog: de plugin is speciaal ontwikkeld voor deze mensen. Als je een artikel gaat schrijven, helpt de plugin je realtime om je SEO te optimaliseren. Je vult simpelweg het onderwerp van je artikel en het zoekwoord in en de plugin geeft je allerlei tips. Zo maak je je SEO in orde en leer je direct over wat je aan het doen bent. Een ander voordeel van deze plugin is dat je zelf de teksten schrijft. Zelfgeschreven teksten zijn beter dan teksten die enkel gericht zijn op SEO. De lite-versie van deze plugin is gratis en is zeker voor beginners een aanrader.

SEO redirection plugin

SEO Redirection is een goede plug-in om links zonder veel werk om te leiden. Als je berichten en inhoud regelmatig bijwerkt of als je links wilt doorverwijzen zonder dat dit gevolgen heeft voor je paginarang, is dit de ideale plugin.

Google sitemap XML plugin

Nadat je met SEO hebt gewerkt, raak je bekend met het proces van het verzenden van de sitemap naar Google Webmasters. Google XML Sitemap-plug-in is een hoogwaardige SEO-plug-in die al erg lang op de markt is en die het best naast regelmatige updates kan worden gebruikt. Het is een gebruiksvriendelijke plugin.

Lazy load plugin

De Lazy Load plugin is een eenvoudige plug-in voor afbeeldingen optimalisatie. Schakel dit in en afbeeldingen worden pas geladen tijdens het scrollen. Dit verbetert de paginasnelheden, wat, nogmaals, een rangordefactor is. Voor het grootste deel werkt het uit de doos. Gewoon installeren en activeren. Als je bepaalde pagina’s wilt uitsluiten van lazy loading afbeeldingen, kun je dat instellen.

Shortpixel

Shortpixel comprimeert en optimaliseert de afbeeldingen op uw website. Omdat afbeeldingen meestal de nummer 1 oorzaak zijn van een trage website, kan beeldoptimalisatie een merkbaar positief effect hebben op de paginasnelheid. Het is een super makkelijke plugin. Je installeert de plugin je kunt je instellingen kiezen en vervolgens worden alle afbeeldingen die je uploadt in de toekomst automatisch geoptimaliseerd en weergegeven.

Tip: Gebruik niet teveel Top SEO plugins voor WordPress

Hoewel plugins ontzettend handig kunnen zijn, heeft het geen zin om maar zoveel mogelijk plugins te installeren. De snelheid van je website neemt hier ontzettend mee af en voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer. Bedenk goed hoeveel tijd je zelf in de SEO van je website wilt stoppen. Met de Yoast SEO Plugin kun je zelf een heel eind komen, maar wil je specifiek advies en laat je de zoekmachine optimalisatie liever over aan een specialist? Neem dan contact met ons op! Bij B.Analyzed helpen we je graag verder met de keuze van een aantal top SEO WordPress plugins voor je WordPress website.

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Uit hoeveel letters bestaat het woord 'Analyzed'?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 3 minuten.

Wat is structured data?

B. Analyzed marketing krijgt vaker de vraag. Wat is Structured data? De term zegt het eigenlijk al. Structured data, oftewel gestructureerde gegevens is het op een gestructureerde wijze toevoegen van…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.