Top 20 GRATIS online bedrijvengidsen van Nederland

Leestijd: 3 minuten.

Op deze pagina vind je een overzicht van online bedrijvengidsen waar je je jouw bedrijf gratis kunt aanmelden. En dat is goed voor de zichtbaarheid online en draagt bij aan een betere vindbaarheid van je bedrijf. Zodra mensen of bedrijven zoeken naar een product of dienst die jij aanbiedt, zien ze jouw bedrijf. Daarnaast komt het je Domein Autoriteit ten goede en draagt het bij aan betere zoekmachine optimalisatie scores.

Meld je bedrijf aan bij de volgende top 20 gratis bedrijvengidsen van Nederland

 1. Alle adressen
 2. Allebedrijvenin
 3. Bedrijfstelefoongids
 4. Alle bedrijvenonline
 5. Cylex Bedrijvengids Nederland
 6. Drimble
 7. Frankwatching
 8. NL bedrijfsvermelding
 9. Google Mijn Bedrijf
 10. Kompass
 11. MKB bedrijvengids
 12. Openingstijden.nl
 13. Online zakengids
 14. Op zijn best
 15. Vinden.nl
 16. Wie Levert
 17. Yalwa
 18. Yelp
 19. NL Bedrijfsvermelding
 20. DTG

Lokaal actief? Meld je GRATIS aan bij lokale of nice specifieke online bedrijvengidsen

Ook lokaal kun je vaak de nodige bedrijfsgidsen vinden. Veel regionale dagbladen hebben bijvoorbeeld een overzicht van lokale bedrijven. Ben je bijvoorbeeld een ondernemer in Venlo, Google dan eens op “bedrijvengids Venlo” en dan kom je terecht bij venlonderneemt.nl of bedijven.xyz. Hetzelfde geldt voor bepaalde branches. Er zijn complete databases en directory’s met alleen maar marketingbureaus, advocaten, rijscholen, boekhouders en ga zo maar door. Het bijkomende voordeel is dat deze twee soorten bedrijfsgidsen voor jouw bedrijf alleen maar nog relevanter zijn. Je laat aan Google dus zien dat je een nog relevanter resultaat biedt als marketingbureau Venlo, door een vermelding te hebben op “venloondernemeemt.nl” en “marketingbureaus Venlo“.

Online bedrijvengidsen in het buitenland die de moeite waard zijn

Er zijn een aantal buitenlandse gidsen die wel degelijk de moeite waard zijn. Namelijk:

 

 

 

 

Een voorbeeld van hoe zo’n online bedrijfsgids eruitziet. Meestal vind je rechtsboven een knop waar je kunt beginnen met het aanmaken van jouw bedrijfspagina in de gids.

Wat doet een online bedrijfsgids voor de vindbaarheid van jouw bedrijf?

Het kost behoorlijk wat tijd om een bedrijfsprofiel op alle bovenstaande online bedrijvengidsen aan te maken. De meeste bedrijvengidsen vragen namelijk vrijwel alle gegevens op van jouw bedrijf. Denk aan de bedrijfsnaam, adresgegevens, contactgegevens, website en een bedrijfsomschrijving. Daar ben je wel even mee bezig. Ons advies is om je op 4 a 5 bedrijvengidsen per dag aan te melden. Daar ben je dan 30 tot 60 minuten mee bezig. Het voordeel van deze bedrijvengidsen is dat je online beter gevonden wordt.

 • Mensen gebruiken bedrijvengidsen als zoekmachine
  Ten eerste zijn er nog steeds mensen en bedrijven die een bedrijvengids gebruiken om bedrijven in een bepaalde branche te vinden.
 • Beter vindbaar in zoekmachines als Google:
  Het grote voordeel hiernaast is dat een link vanaf een bedrijvengids naar jouw website bijdraagt aan een hogere ‘linkautoriteit’ en ‘linkvariatie’ van jouw website. Dit zorgt er in veel gevallen voor dat je website hoger in Google scoort daardoor. Dat zorgt weer voo rmeer gratis bezoekers naar je site!

Meer weten over ‘natuurlijk linkprofiel opbouwen‘ of ‘linkbuildingstrategie‘ opzetten? Of benieuwd wat wij kunnen betekenen voor linkbuilding uitbesteden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Topposities in Google halen?

Het registreren van je website op online bedrijvengidsen is een onderdeel van je SEO strategie. De top 3 in Google telt en dat wil je ook met je website. Bovenaan in Google scoren? Nummer 1 in Google ranken? Wij zijn jouw seo partner!

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Uit hoeveel letters bestaat het woord 'Analyzed'?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 4 minuten.

Maak jouw technische SEO in orde met deze checklist

De totale SEO van een website bestaat uit een aantal onderdelen: techniek, content en de linkstructuur. Eerder schreven we al over de inhoudelijke aspecten waaraan een goed geoptimaliseerde website moet…
Leestijd: 2 minuten.

SSL certificaat is een must om goed gevonden worden

Steeds vaker lees je dat websites gehackt zijn. Inlichtingendiensten en hackers kunnen bijna alles wat we via het internet versturen onderscheppen en opslaan. Dus ook de data die via jouw…
Leestijd: 7 minuten.

Local SEO – Hoger scoren in je eigen regio

Local SEO, oftewel lokale zoekmachine optimalisatie, een trend die steeds meer aandacht nodig heeft voor een SEO specialist binnen het speelveld van SEO activiteiten. Maar wat is dat nu precies,…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.