Yoast plugin uitgelicht

Leestijd: 3 minuten.

Eén van de belangrijkste SEO plug-ins voor WordPress op dit moment is Yoast. De plug-in kan gebruikt worden om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Dankzij de handige tips van Yoast kan je de website zoekmachine vriendelijk maken. Wil je serieus aan de slag om je website vindbaar te maken op het internet? Dan raden wij je aan om van deze gratis WordPress plug-in gebruik te maken. In dit artikel wordt de Yoast plug-in uitgelicht!

Wat kan je verwachten van Yoast?

Yoast is een soort persoonlijke assistent die je helpt met tips om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Deze plug-in geeft aan wat je wel en niet goed doet, maar het optimalisatie werk moet je toch echt zelf doen. Je kan wel met de hulp van de plug-in je website verbeteren, zodat je sneller vindbaar wordt. Houd er wel rekening mee dat de Yoast plug-in niet beoordeelt of het focus keyword juist gekozen is. Voordat je bepaalt met welke zoekwoordcombinatie je de pagina wilt optimaliseren, zul je een zoekwoorden onderzoek moeten doen. De plug-in scant eigenlijk je pagina en beoordeelt een aantal factoren die van invloed kunnen zijn. Vervolgens geeft de plug-in tips welke onderdelen je kan verbeteren. Daarna mag je zelf aan de slag om de verbeteringen uit te voeren.

Yoast zorgt alleen voor on-page SEO

SEO is een breed begrip en er komt een hoop bij kijken. Je hebt bijvoorbeeld on-page SEO, off-page SEO, de techniek van je website en je content. De plug-in checkt eigenlijk alleen of de on-page SEO in orde is en voldoet aan de laatste eisen. De plug-in kan je helpen om te checken of je zoekwoorden juist geplaatst zijn en voldoet aan de laatste regels. Zoals eerder aangegeven, bepaalt deze plug-in niet of het gekozen focus zoekwoord goed is gekozen. Het is dus raadzaam om jezelf niet blind te staren op Yoast. Een aantal dingen ontbreken bij de plug-in en helaas ziet het hulpmiddel lang niet alles. Een ervaren SEO schrijver heeft vaak meer inzicht in de SEO van de website, dan de plug-in. Het blijft dus een middel en geen oplossing.

Yoast richt zich vooral op content

De SEO plug-in richt zich vooral op de content van je website. Je vult bijvoorbeeld per pagina in wat je Focus Keyword is. Vervolgens checkt de plug-in aan de hand van een aantal facetten of de keyword juist geplaatst is. Er wordt ook gecheckt of het woord niet te vaak voorkomt. Als alles klopt krijg je een groen bolletje bij SEO te zien. Dit groene bolletje komt te staan bij de publicatie van je artikel. Je weet zo dat je tekst klopt. De focus van de plug-in ligt voornamelijk op: titel van artikel, paginatitel, url pagina, content en meta-omschrijving. Als dit klopt krijg je een groen bolletje en heb je de on-page SEO van je pagina goed op orde.

Wat zijn de voordelen van Yoast?

  • Yoast is op dit moment de belangrijkste SEO plug-in voor WordPress en heeft behoorlijk veel handige SEO functies.
  • De plug-in begeleidt je met het SEO vriendelijk maken van je metatitel en metadescription
  • Met de Yoast plugin kun je eenvoudig een snelle analyse maken van je pagina. Zo weet je welke pagina’s extra aandacht nodig hebben.

De Yoast plugin is een hulpmiddel

Houd er dus rekening mee dat Yoast een handig hulpmiddel is voor het checken van je SEO content. Bij de complete optimalisatie van je website komt nog meer kijken dan enkel de content op je site. Heb je hulp nodig bij:

  • Zoekwoorden onderzoek
  • Technische SEO
  • Off-page SEO?

Dan helpt B. Analyzed marketing je graag verder om je website vindbaar te maken in google en misschien wel nummer 1 in Google te maken!

Neem vrijblijvend contact op voor meer info!

 

 

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Uit hoeveel letters bestaat het woord 'Analyzed'?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 6 minuten.

De SEO trends van 2022

SEO Trends 2022 Hoe vaak heb jij de laatste jaren al gehoord dat linkbuilding ‘dood’ zou zijn? Dat zoekwoorden niet meer belangrijk zijn? Of dat het einde in zicht is…
Leestijd: 6 minuten.

Top SEO plugins WordPress

WordPress is een van de populairste platforms voor het bouwen van websites over de hele wereld. Websites die WordPress gebruiken, scoren meestal hoger op Google dan Wix websites, Joomla website…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.