SEO, wat is het en waarom besteed ik het uit?

Leestijd: 2 minuten

In de wereld van online marketing is het als bedrijf online vindbaar zijn een van de grootste uitdagingen. Het navigeren van het zoekmachine-doolhof is immers niet wat je dacht te moeten doen toen je een onderneming startte. Online marketeers hebben trucjes ontdekt die de vindbaarheid van jouw bedrijf of organisatie kunnen stimuleren. Een daarvan is SEO. Waarschijnlijk heb je wel eens van de term gehoord. Maar wat is SEO precies, en hoe pak je het aan? Kan je zelf met SEO aan de slag, of is het verstandig om SEO uit te besteden? Wij leggen het je uit in deze blog!

Wat SEO betekent?

SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachineoptimalisatie. Deze optimalisatie omvat werkzaamheden die een ranking in zoekmachines organisch doen verhogen. Dat is een aardige mond vol, maar is eigenlijk best logisch. Onder organisch ranken verstaan we namelijk vooral gratis ranken.

Bij verschillende zoekmachines heb je als bedrijf of organisatie de mogelijkheid om advertenties te plaatsen. Deze genereren in de regel meer bezoekers op je website, sinds je in één keer bovenaan de zoekresultaten staat. Door het schrijven van SEO teksten worden deze zoekresultaten ietwat beïnvloed, zonder dat je daar een advertentie voor hoeft te plaatsen bij de zoekmachine. En met local SEO kan je lokale bedrijf of instantie dan ook zeker wat meer website-bezoekers genereren!

Hoe SEO werkt?

Klinkt goed, toch? We moeten echter niet vergeten dat het onderzoeken en uitvoeren van SEO ook gewoon tijd en geld kost. Het ligt dus wel iets genuanceerder dan simpelweg wat zoekwoorden op je site laten verschijnen. Er zijn verschillende factoren die de optimalisatie van websites voor zoekmachines beïnvloeden. SEO-specialisten zijn op de hoogte van de algoritmes van zoekmachines, die de volgorde van zoekresultaten bepalen. Door hier tactisch op in te spelen, kunnen zij ervoor zorgen dat jouw bedrijf of instantie sneller hoger in de ranking van de zoekmachine komt.

Zelf aan de slag

Je moet jezelf dan ook afvragen of het slim is om aan de haal te gaan met het schrijven van SEO teksten. Niet alleen kost het je heel veel tijd en research, ook wil je natuurlijk dat de teksten gewoon lekker organisch lezen. Houterige teksten lezen immers niet zo lekker, en zullen gasten je website weer snel doen laten verlaten. SEO uitbesteden is dan ook verstandig om als bedrijf of instantie te doen. Bedrijven zoals wij van B-Analyzed zijn immers gespecialiseerd in het schrijven van de SEO teksten. Daarnaast zijn wij gefocust op de pijlers van SEO en op de hoogte van de laatste belangrijke veranderingen in algoritme.

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Wat is de uitkomst van de som 3 + zeven + 5

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 9 minuten.

Hoe SEO en SEA elkaar versterken

Als online marketing bureau ben je altijd op zoek naar de perfecte marketingmix en de kosten zo laag mogelijk te halen en het maximale rendement te behalen. Je doel is…
Leestijd: 3 minuten.

De 5 belangrijkste SEO trends in 2021

Nu we de eerste maanden van het jaar achter de rug hebben is het zinnig om eens vooruit te blikken op het jaar wat voor ons ligt. Wat zijn de…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.