Ben jij lokaal goed zichtbaar in Google en op social media?

Leestijd: 3 minuten.

Situaties voor restaurants en winkels wijzigen momenteel dagelijks of wekelijks. Gegevens worden echter niet of onvolledig aangepast. Ook bij de derde partijen die Google inzet om deze wijzigingen te controleren en door te voeren zijn maatregelen getroffen om de gezondheid van medewerkers te beschermen. Dus hoe voer je nu het beste de belangrijkste wijzigingen door om zichtbaarheid te verhogen, en je klanten behouden en daarnaast ook nog nieuwe klanten aan te trekken? Het is in ieder geval belangrijk dat je zichtbaar bent in Google en als je een actief social media account hebt, op social media. De impact van het coronavirus op online marketing, het is niet alleen maar negatief en biedt juist voor veel bedrijven ook weer veel kansen.

De meeste mensen kijken niet verder dan de eerste pagina van Google en dat betekent dat het belangrijk is dat je zichtbaar bent met

  • Een advertentie (Google AdWords)
  • Google Mijn Bedrijf (Google Maps & Google Posts)
  • Zoekresultaat in de organische zoekresultaten (Google Search)
  • Social media

Google Adwords

Het online zoekgedrag is in de corona tijd fors toegenomen. Wanneer jij een lokale onderneming hebt zoals bijvoorbeeld een Italiaans restaurant en je bezorgd pizza’s dan is het belangrijk dat je dat communiceert. Via Google Adwords kun je adverteren op je bedrijfsnaam maar ook op bijvoorbeeld relevante keywords, zoals Italiaans restaurant Venlo. Daar wordt 390 keer op gezocht dus grote kans dat jij nieuwe klanten aantrekt als je een advertentie plaats. Zelf adverteren wij met zoekwoorden als ‘website hoger in Google‘, ‘hoog in Google scoren’, nummer 1 in Google ranken, etc. Dat is immers wat we doen.

Google Mijn Bedrijf updaten

Het belangrijkste wat je nu als lokaal bedrijf moet doen is je klanten en potentiele klanten op de hoogte stellen van wat wel en niet kan en of de zaak gesloten is of dat er bijvoorbeeld aangepaste services of regels zijn. Google plaatst bijvoorbeeld ‘dining options’ die recentelijk zijn aangepast nu heel prominent op je bedrijfsprofiel. Hieronder zie je hoe dat er in een Google Mijn Bedrijf account uitziet, en wat het resultaat is dat die een gebruiker ziet. Google heeft een update binnen Google Mijn Bedrijf doorgevoerd waardoor het mogelijk is om met één klik uw organisatie als tijdelijk gesloten te markeren.

Je website op de eerste pagina voor relevante lokale zoektermen

Lokale SEO geeft je klanten makkelijk toegankelijke en relevante informatie over je bedrijf, wat uiteraard meer klanten naar je bedrijf trekt. Het is vrij eenvoudig om je website voor lokale SEO te optimaliseren en het is een effectieve manier om bovenaan te komen staan in de resultaten bij Google. De website wordt zo geoptimaliseerd om snel gevonden te worden bij zoektermen die lokaal georiënteerd zijn. Als dat iets in de regio is dan zoekmensen vaak op [keyword] + plaatsnaam. Iemand die op zoek is naar een Italiaans restaurant in Venlo zou dan zoeken op ‘Italiaans restaurant Venlo’. Het is belangrijk dat je dan ook op de eerste pagina van Google zichtbaar bent. De meeste mensen klikken namelijk niet eens verder.

Social media om je fans op de hoogte te houden

In tijden dat mensen geen direct sociaal contact kunnen hebben, nemen ze vaak meer tijd voor sociale media als Facebook, Instagram, Snapchat en Whatsapp om zo de sociale isolatie te beperken. Door juist nu je social media strategie aan te passen kan je vertrouwen opbouwen waar je later weer profijt van hebt. Laat zien dat je er voor je klanten bent en te laten zien dat je om je klanten geeft. Wees pro-actief!

Het belang van lokale SEO tijdens Corona

Lokale SEO is een marketingstrategie om lokale bedrijven beter vindbaar te maken in de zoekmachines. De website wordt zo geoptimaliseerd om snel gevonden te worden bij zoektermen die lokaal georiënteerd zijn. Hierdoor wordt jouw bedrijf eerder gevonden dan een bedrijf dat verder bij de potentiële klant vandaan is. Dit is erg voordelig, aangezien er zo veel sneller voor jouw bedrijf gekozen wordt. Consumenten gebruiken de zoekmachines erg veel om gevonden te worden, als bedrijf is het dus ideaal om hoog in de zoekresultaten te staan. Vooral nu iedereen thuis zit heeft dit extra aandacht nodig.

Alles-in-1 pakket voor de lokale ondernemers

Voor de bedrijven die op die eerste pagina zichtbaar willen zijn hebben wij een speciale actie. We kunnen een Adwords campagne opzetten, het Google Mijn Bedrijf account inrichten en optimaliseren met de focus op één belangrijk keyword en dat eenmalig voor € 295,- Meer informatie? Neem vrijblijvend en gratis contact op!

 

 

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Uit hoeveel letters bestaat het woord 'Analyzed'?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 7 minuten.

Welke SEO cursus past bij mij?

Anno 2021 zijn er ontzettend veel SEO cursussen en trainingen beschikbaar. Ik begrijp goed dat je als ondernemer, zpp-er en marketingmanager van een bedrijf door het bomen het bos niet…
Leestijd: 4 minuten

Lokale Zoekoptimalisatie Per Landingspagina: 8 Pijlers

Voor bedrijven die zich richten op lokale klanten, is het optimaliseren van hun landingspagina’s voor lokale zoekopdrachten van cruciaal belang. Lokale zoekoptimalisatie per landingspagina kan helpen bij het verbeteren van…
Leestijd: 3 minuten.

Google Search Console – website optimalisatie

Zoekwoorden onderzoek is een belangrijk onderdeel van de SEO-strategie. In eerdere blogs hebben we gesproken over wat zoekwoorden onderzoek inhoudt, hoe je kwalitatief zoekwoorden onderzoek doet en de 11 beste…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.