Remarketing Google Adwords

Leestijd: 3 minuten.

Veel website bezoekers bezoeken websites zonder over te gaan tot actie. Dat kan zijn een aanvraag via een contactformulier, een online bestelling of telefoontje via een bel-nu button. Die bezoekers kunnen via Facebook, Instagram, Google search of een advertentie op je website komen. Met een Remarketing campagne in Google Adwords kun je eerdere bezoekers volgen op andere platforms. Dat doe je met behulp van banners die op websites komen die aangesloten zijn bij het Google Display Netwerk. Wanneer remarketing met Google Ads goed wordt ingezet kan het een krachtig instrument zijn om bezoekers die afhaken opnieuw aan te spreken!

Hoe werkt remarketing in Google Adwords precies?

Met remarketing zien eerdere bezoekers van je website je advertentie op een andere site.

Het succes van remarketing wordt bepaald door diverse factoren

Een remarketing kan succesol zijn als het aan onderstaande voorwaarden voldoet.

 • Targeting en relevantie: remarketing-groepen op een specifiek onderwerp zorgen voor meer relevantie. In veel gevallen is het targeten van álle websitebezoekers te breed en irrelevant;
 • Proces en planning: kies het juiste ‘proces-moment’ voor het inzetten van remarketing. Bezoekers die wél hun winkelwagen gevuld hebben, maar niks gekocht, hebben wellicht een extra duw in de rug nodig. Bezoekers die de homepage bezoeken zijn wellicht nog niet eens aan het oriënteren;
 • Frequentie: voorkom een overkill van advertenties zodra een advertentie loopt. Dit kan door een maximum aantal vertoningen in te stellen (frequency cap);
 • Netwerk: kies het juiste netwerk om advertenties weer te geven aan bezoekers die via remarketing worden bereikt;
 • Volume: last but not least, let op het volume, ofwel het aantal bezoekers dat u bereikt met remarketing. Dit moet in balans met alle voorgaande factoren.

Remarketing inzetten in het display netwerk

Jet moet eerst een campagne type selecteren dat Google ondersteunt. Selecteer het Display netwerk en selecteer als doel ‘sales’. Als je een marketingdoel kiest, zie je functies die specifiek zijn ontworpen om je doelen te kunnen bereiken. Stel je campagne verder in en klik vervolgens op Doorgaan. Bij het onderdeel doelgroepen staat de optie ‘remarketing’ waar je een aangemaakte doelgroeplijst kunt selecteren.

verkopen adwords webshop

Je kunt ervoor kiezen om de remarketinglijsten te gebruiken die je zelf hebt gemaakt, of lijsten te gebruiken die Google Ads automatisch voor je heeft gemaakt. Als je zelf een remarketinglijst wilt maken, moet je eerst first-party doelgroepbronnen toevoegen in Doelgroepbeheer. Meer informatie over een remarketinglijst maken.

Remarketing Google Adwords Campagnes in het zoeknetwerk

Als je remarketinglijsten voor zoekadvertenties wilt gebruiken, kies je campagnetype ‘Alleen in het Zoeknetwerk’. Nadat je de campagne hebt gemaakt

 1. Klik rechtsboven in het scherm op het gereedschapspictogram .
 2. Klik onder ‘Gedeelde bibliotheek’ op Doelgroepbeheer.
 3. Selecteer de doelgroeplijst die je aan de campagne wilt toevoegen.
 4. Klik in de blauwe balk boven de doelgroeplijsten op ‘Toevoegen aan…’ en selecteer ‘Advertentiegroepen’.
 5. Selecteer de campagne in de kiezer en voeg de doelgroeplijst toe aan de advertentiegroepen die u kiest. je kunt de doelgroeplijst uit elk van de geselecteerde advertentiegroepen aan de rechterkant van de kiezer verwijderen.
 6. Klik op Volgende.
 7. Kies een targeting instelling voor doelgroepen in de geselecteerde advertentiegroepen.
 8. Klik op Doelgroepen toevoegen.

Remarketing: combinaties en uitsluitingen

Met behulp van remarketing kun je dus slimme combinaties maken. Bijvoorbeeld mensen die zowel pagina A als pagina B hebben bezocht komen in een specifieke doelgroep. Door dit gedegen uit te denken kun je heel nauw targeten en de relevantie van uw advertenties vergroten. Daarnaast is het mogelijk om uitsluitingsdoelgroepen toe te voegen op campagneniveau of advertentiegroepniveau. Navigeer hiervoor in de tab ‘Doelgroepen’ naar uitsluitingen:

Uitsluitingen maken uw campagne nog gerichter.
Tip: sluit alle geconverteerde bezoekers uit.

Remarketing: frequency cap

Bij de instellingen van een campagne kunt u aangeven hoe vaak bezoekers binnen een bepaald tijdsbestek maximaal uw advertentie mogen zien. Dit heet een frequency cap.

Remarketing: in lijn met online doelstellingen

Zet remarketing altijd zoveel mogelijk in lijn met je online doelstellingen in en zo min mogelijk als een losstaand marketingkanaal. Op deze manier zorg je ervoor dat remarketing een effectief instrument is in je totale online strategie. Stem remarketing goed af op andere kanalen, zoals Ads-advertenties in het zoeknetwerk of e-mailmarketing, dan kun je er het meest duurzame rendement uit halen.

Heb je hulp nodig bij het opzetten van AdWords campagnes? Schakel dan onze SEA expert in! Ook wanneer je op zoek bent naar een freelance online marketeer, SEO expert of SEO bureau ben je bij ons aan het juiste adres.

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Hoeveel dagen zitten er in een week?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 7 minuten.

SEO specialist worden? Dat kan in 6 stappen

Het lijkt misschien niet altijd rendabel om een SEO specialist of een SEO bureau in te huren. Misschien heb je een zeer krap budget, of misschien zie je de meerwaarde…
Leestijd: 4 minuten.

Backlinks verzamelen, wat is belangrijk?

Backlinks verzamelen, of te wel linkbuilding, is een belangrijk onderdeel van je online strategie. Slechte backlinks kunnen je posities zelfs in Google verslechteren. Je kunt zelfs een penalty krijgen en…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.