De 5 belangrijkste SEO trends in 2021

Leestijd: 3 minuten.

Nu we de eerste maanden van het jaar achter de rug hebben is het zinnig om eens vooruit te blikken op het jaar wat voor ons ligt. Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO en wat kunnen we van de laatste Google-update verwachten? Vandaag nemen we je mee langs de 5 belangrijkste SEO trends van 2021.

SEO trends 2021

Wat zijn precies de SEO trends voor 2021? We zetten de belangrijkste ontwikkelingen en focuspunten even op een rij voor je!

  1. Lokale SEO
  2. Focus op E-A-T
  3. Mobiel is de toekomst!
  4. Voice search: say what?!
  5. Kwaliteit boven kwantiteit

Lokale SEO

Een paar maanden terug liet Google weten dat er momenteel 350x vaker wordt gezocht op zoektermen waarbij de woorden ‘near me’ of ‘local’ gebruikt worden, dan tien jaar terug. Lokale SEO is dus in de lift en het is belangrijk dat je hier tijdig op inspeelt. Dit kan natuurlijk door Google Mijn Bedrijf in te stellen en deze te optimaliseren, maar ook on-page kan er van alles gedaan worden om hoger te scoren met local seo in je eigen regio.

Focus op E-A-T

Nee, geen focus op eten, maar focus op E-A-T. Oftewel: focus op Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness. Zo omschrijft Google het belang van goede content, vertrouwlijkheid en autoriteit. Maar hoe doe je dat? Allereerst is het belangrijk om je content te (laten) schrijven vanuit een stuk expertise. Het moet een meerwaarde hebben voor de lezers ervan. Je doet er dus goed aan om dit door een specialist te laten doen. Zorg ervoor dat je betrouwbaar bent. Deel je contactgegevens en links naar socialmedia profielen. Laat zien wie er achter het bedrijf zit via een contactpagina die goed gevuld is en consistent is met naam- en adresgegevens op andere plaatsen. En zorg ervoor dat je als een autoriteit gezien wordt door links te vergaren van bedrijven of websites die expert zijn in jouw vakgebied en door velen worden gezien als autoriteit.

Mobiel is de toekomst!

Het voelt misschien wat wrang aan als je honderden uren aan webdesign hebt gestopt in het optimaliseren van je adembenemend mooie website en Google vervolgens doodleuk op basis van de zeer magere en uitgeklede mobiele variant van je website de ranking van je site bepaalt, maar het is even wat het is. Sinds 1 juli 2019 heeft Google besloten dat mobile first indexering de nieuwe standaard zal worden. Ergens is dat ook niet zo vreemd, als je ervan uitgaat dat 50% van alle zoekopdrachten inmiddels op een mobiel apparaat worden uitgezet.

Voice search: say what?!

“Ik zoek een marketing bureau in Venlo.” Tegenwoordig praten we misschien wel meer tegen mobiele apparaten dan tegen elkaar. Hoe dan ook, het aantal zoekopdrachten wat mensen inspreken is astronomisch toegenomen de afgelopen jaren. Een van de SEO trends in 2021 is dan ook om hier sterk op in te spelen. Hoe je dat doet? Focus je in je schrijfstijl op normale spreektaal. Als je je dus richt op online marketing bureau Limburg, probeer je dan voor te stellen welke vraag iemand aan Google zou stellen om bij jouw bedrijf terecht te komen.

Kwaliteit boven kwantiteit

Niet per definitie een hele nieuwe, maar wellicht de belangrijkste van deze 5 SEO trends voor 2021 blijft nog altijd: schrijf kwaliteit boven kwantiteit. Mensen zijn op zoek naar de juiste content, niet naar heel veel content. Mensen willen een antwoord op hun vraag, niet nog meer vragen ervoor terug krijgen. Schrijf dus al je content door de bril van degene die je content zal gaan lezen. De lezers (en Google) zullen je dankbaar zijn!

Nog meer tips ontvangen?

Ben je benieuwd naar nog wat meer SEO trends voor 2021? Laat ons je dan inspireren met nóg meer tips en laat ons een gratis website scan bij je doen! Of je kunt ons SEO marketing bureau natuurlijk ook gewoon even benaderen als je een specifieke vraag of zorg hebt! Je kunt ons bereiken op +31681953999 of via de contactpagina het formulier invullen. We nemen dan vervolgens contact met jou op.

Ook voor de volgende online marketingdiensten kun je bij ons terecht:

 

 

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Uit hoeveel letters bestaat het woord 'Analyzed'?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 5 minuten.

Het belang van SEO marketing tijdens COVID-19

Internetbureaus en andere bedrijven verliezen klanten vanwege de coronavirus crisis. Naast het klantenverlies zullen veel bedrijven genoodzaakt zijn om de deuren te sluiten. Dit is vergelijkbaar met de recessie van…
Leestijd: 9 minuten.

Hoe SEO en SEA elkaar versterken

Als online marketing bureau ben je altijd op zoek naar de perfecte marketingmix en de kosten zo laag mogelijk te halen en het maximale rendement te behalen. Je doel is…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.