Bespaar onnodige advertentiekosten en maak gebruik van SEO

Leestijd: 3 minuten.

SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie is een van de meest kosteneffectieve online marketingstrategieën. De (potentiële) klanten zijn actief op zoek zijn naar jouw producten en diensten online. Naast SEO zijn cold-calling en e-mailmarketing effectieve strategieën om leads te verzamelen. B. Analyzed marketing is heel erg actief met SEO en zien bij veel van onze opdrachtgevers dat SEO het belangrijkste online verkoopkanaal is.

Google & SEO

Alleen Google verwerkt al 10 miljard zoekopdrachten per dag… SEO is een perfect kanaal dat je kunt gebruiken om je bereik, naamsbekendheid en sales te vergroten. Bovendien zien veel mensen een bedrijf dat hoog in de zoekresultaten staat als een goed en betrouwbaar bedrijf. Top rankings in Google met relevante keywords zorgt voor meer verkeer en betekent in veel gevallen meer omzet en dus meer winst. In meer dan 60% van de gevallen ontdekken mensen nieuwe websites door een zoekmachine zoals Google te gebruiken. Daarnaast is de kans nog eens twee keer zo groot dat deze bezoekers langer op de website blijven dan bij andere kanalen. Dit heeft weer te maken met het feit dat mensen bedrijven die hoog in de zoekresultaten scoren als een goed en betrouwbaar bedrijf zien. Bedrijven die vroeg in het aankoopproces bezoekers naar hun website weten te krijgen kunnen zo dus nieuwe klanten aan zich binden. En goede manier om dat te doen is om naast SEO gebruik te maken van e-mailmarketing.

Verschillende soorten zoekintenties

Zoekopdrachten die consumenten invoeren zijn onder te verdelen in drie types.

  • Informational queries (bijvoorbeeld: SEO en SEA, wat zijn de verschillen en overeenkomsten?)
  • Navigational queries (naam van een website die de bezoeker al kent, bijvoorbeeld: B. Analyzed marketing)
  • Transactional queries (bijvoorbeeld: SEO specialist inhuren).

Zoekproces bedrijf SEO bureau

zoekproces seo

Transactionele zoekwoorden zijn het meest waardevol

Zoektermen die gericht zijn op het maken van een transactie (bijvoorbeeld: SEO specialist inhuren) en merkgerelateerde zoektermen leveren de meest conversies op. Dit soort zoektermen zijn een klein onderdeel van het totaal aantal zoekopdrachten. Het overgrote deel (80%) van het totale zoekvolume bestaat uit mensen die op zoek zijn naar informatie (bijvoorbeeld: hoe word ik SEO specialist). Het is belangrijk dat je met behulp van een gedegen SEO strategie je kennis deelt, je potentiële klanten naar je website krijgt, informeert en vervolgens overtuigd om gebruik te maken van je diensten.

Hoe zorg je dan voor een goede SEO strategie?

Het begint allemaal met zoekwoorden onderzoek. Een goed zoekwoorden onderzoek is de eerste en tevens belangrijkste stap in zoekmachine-optimalisatie. Het is de basis voor een succesvolle SEO strategie. Wat heb je aan goede content wanneer je doelgroep je content niet kan vinden? Wanneer je hoger wilt scoren in Google heb je inzicht nodig in de zoekopdrachten van jouw (potentiële) klanten. Je wilt relevante informatieve en transactionele zoekwoorden ontdekken waar voldoende zoekvolume op zit en het liefst met weinig concurrentie.

SEO is één van de best converterende online marketingkanalen

Zoekmachine optimalisatie is dus goed voor je naamsbekendheid, meer relevante bezoekers, leads en tevens sales. Dit komt omdat bedrijven gericht op zoek zijn en dus informatie- of koopbehoefte hebben. Je kunt met SEO onnodige kosten besparen omdat je met SEO geen advertentiekosten hebt. Ga aan de slag met zoekwoorden onderzoek, maak een onderscheid in informatieve en transactionele zoekwoorden, maak een content strategie en start met schrijven!

Heb je hulp nodig bij de opzet van een SEO strategie?

B. Analyzed marketing helpt je om je website SEO-vriendelijk te maken. Je kunt ook je complete SEO uitbesteden en kiezen uit één van onze SEO-pakketten. B. Analyzed werkt met transparante prijzen van € 75,- euro per uur, exclusief BTW, ongeacht van welke marketingdienst(en) je gebruik maakt. Neem contact met ons op voor meer informatie of het bespreken van je wensen.

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Schrijf de nummer '7' volledig uit, bijvoorbeeld 'Twee'

Lees ook deze blogs:

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.