De 7 Must Have Chrome Extensions voor een SEO Specialist

Leestijd: 3 minuten.

Dankzij het internet zijn er een breed aantal hulpmiddelen om het werk van de SEO specialist eenvoudiger te maken. De middelen helpen je om sneller en vooral efficiënter aan de slag te gaan. Naast de bekende tools zoals Google Analytics en zoekwoordplanner van Google Adwords zijn er nog meer handige extensies. Wij hebben de 7 must have extensies voor je op een rijtje gezet. Extra handig is dat je de tools eenvoudig kan installeren in Google Chrome.

1 – Majestic Backlink Analyzer

Wil je snel een inzicht hebben in het aantal backlinks van een website? Installeer de Majestic Backlink Analyzer in je browser. In één oogopslag kan je nu zien wat de trust flow van de website is en hoeveel externe backlinks er zijn. Het enige wat je hoeft te doen is de url van de website invoeren in je browser en je krijgt het overzicht. Als je eenmalig een access token invoert krijg je zelfs de backlinks en anchorteksten per domein te zien.

Majestic tool Chrome

2 – Fatrank

Wil je gewoon in je eigen browser zoekwoorden en posities checken? Fatrank is de ideale plug-in voor Google Chrome. Je krijgt direct een overzicht wie de nummer één op dit moment is bij je favoriete zoekwoorden. Daarnaast kan je de Tool gebruiken om snel en eenvoudig een ranking rapport te maken voor je klanten.

SEO venlo fatrank

3 – SEO Site Tools

SEO Site Tools is al jaren geliefd onder SEO specialisten. Het is absoluut een all inclusive extensie waarbij je heel veel data kan inzien per website. Bekijk bijvoorbeeld external page data, domein informatie, social media en suggesties om de site te optimaliseren. Een absolute must have in je Google Chrome browser!

SEO site tools

4 – Linkminer

Direct inzicht krijgen in welke backlinks niet meer werken? Linkminer zoekt het voor je uit. Daarnaast kan je direct belangrijke link data ontvangen per website. Je kan zelfs een export maken per website van alle link data. Zo krijg je direct inzicht in het totale aantal backlinks.

5 – Google Tag Assistent

Je hebt een Google Tag geïnstalleerd, maar geen flauw idee of het nou eigenlijk goed werkt. Met de Google Tag Assistent krijg je direct inzicht welke Tags wel of niet goed geïnstalleerd zijn. Je kan dit direct op de pagina zelf checken als de Google Tag Assistent geïnstalleerd is.

6 – Similarweb

Wil je meer inzicht in de bezoekersaantallen en herkomst per website? Similarweb is een mooi alternatief voor Google Analyrtics. Een ander voordeel is dat je het gewoon als Google Chrome Extensie kan installeren. Je kan zo direct zien hoeveel traffic een website eigenlijk krijgt. Similiarweb gaat nog verder de diepte in met analyses van je site.

SE-ranking-tool
SE-ranking-tool

7 – MozBar

Absoluut de populairste extensie voor Google Chrome is Mozbar. Je krijgt hiermee direct de belangrijkste SEO metrics te zien per website in je eigen browser. Dit zie je van elke website tijdens het surfen. Als je op het logo van Mozbar klikt krijg je zelfs nog meer informatie over de website te zien. Handig als je bijvoorbeeld een pagerank of de metatitels van een concurrent wilt checken.

Mozbar

Meer weten?

Wil je meer weten over de werkwijze van een SEO specialist of heb je vragen over bovenstaande Chrome Extensions? Neem vrijblijvend contact op voor meer info.

Lees ook eens:

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Hoeveel dagen zitten er in een week?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 8 minuten.

Wat is Google Search Console?

Weet jij wat de eerste en tevens belangrijkste stap is bij zoekmachine optimalisatie? Zo ja, dan heb je vast wel eens van Search Console (voorheen Webmaster Tool Google) gehoord. Google…
Leestijd: 7 minuten.

SEO specialist worden? Dat kan in 6 stappen

Het lijkt misschien niet altijd rendabel om een SEO specialist of een SEO bureau in te huren. Misschien heb je een zeer krap budget, of misschien zie je de meerwaarde…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.