Hoog in Google lokale SEO gebruik van plaatsnamen

Leestijd: 3 minuten.

In dit blog leggen we aan de hand van een aantal klantcases uit hoe we de posities van trefwoorden van verschillende bedrijven door je jaren heen hebben verhoogd. Hoge rankings van waardevolle keywords zorgen voor meer traffic en daarnaast meer online omzet. Wij delen graag wat ideeën hierover zodat je ook zelf aan de slag kunt gaan.

Webpagina’s optimaliseren voor plaats specifieke zoektermen

Deze strategie hebben we voor B. Analyzed marketing gebruikt. Voor een Online marketing bureau is het lastig scoren op zoekwoorden als:

Een oplossing hiervoor is om de plaatsnaam toe te voegen. Zo heeft B. Analyzed bijvoorbeeld de volgende pagina’s toegevoegd:

Dat betekent dat je goed vindbaar bent in de regio als mensen zoeken op SEO specialist Venlo, maar ook als ze in de regio zoeken nar SEO specialist.

Hetzelfde hebben we voor andere klanten gedaan en heeft geresulteerd in mooie resultaten. Zo hebben voor een taxibedrijf pagina’s toegevoegd met taxi +plaatsnaam wat geresulteerd heeft in veel nummer 1 rankings.

nummer 1 google taxibedrijf

 

Het is belangrijk om eerst te kijken of er veel zoekvolume zit op een zoekwoord +plaatsnaam. Bijvoorbeeld

Als daar honderden keren per maand op gezocht wordt dan is het goed om daar aparte landingspagina’s voor te maken. Ook als je landelijk opereert en gevonden wilt worden in andere plaatsnamen. Tip: Kijk of er hoge zoekvolumes zitten op ‘[jouw bedrijfsactiviteit] [plaatsnamen]’. Mocht dat het geval zijn, rol een stuk of 20 landingspagina’s uit voor deze zoektermen en optimaliseer deze zodat je hierop online vindbaar wordt.

De long-tail strategie

Het is belangrijk om eerst te kijken of je relevante zoekwoorden vindt waar voldoende zoekvolume op zit en weinig concurrentie. Op het moment dat je zoekwoorden hebt gevonden met veel zoekvolume en weinig concurrentie dan is ons advies om daarmee te starten. Daarna kun je kijken of je zoekwoorden met plaatsnaam kunt toevoegen. Nadat je dat hebt gedaan kun je kijken naar de long-tail zoekwoorden. Long-tail keywords zijn zoektermen die vaak uit meer dan één woord bestaan, waar minder zoekvolume op zit en ook minder concurrentie. Dat betekent dat je op een vrij gemakkelijke manier kunt scoren op deze zoekterm.

🌟 Tip: Zoek naar long-tail zoektermen

Kortom, dit zijn twee strategieën die werken. Ze zijn uitvoerbaar voor zowel kleine als grote bedrijven, lokale bedrijven, landelijke bedrijven en internationale bedrijven. Ben je recent gestart? Dan is ons advies om hier mee te beginnen. Ondanks dat hier niet de hoogste zoekvolumes op zitten, zijn je kansen groter dat je op deze long tail termen vindbaar wordt dan op zoektermen die uit een woord bestaan en waar heel veel bedrijven op gevonden willen worden.

Voorbeeld Long-tail zoekwoord

Voor B. Analyzed marketing optimaliseren we ook regelmatig de long-tail zoekwoorden. Een voorbeeld is bijvoorbeeld het blog artikel

Dat artikel is recent geplaatst en wordt 30 keer per maand op gezocht en scoort nu al positie 15. Hoe krijgen we deze pagina nu naar de eerste pagina van Google? Dat doen we door een aantal interne links toe te voegen naar deze pagina. Je zult zien dat deze pagina in een paar weken op de eerste pagina van Google rankt.

hoger in google met wordpress

Wil je ook hoger in Google ranken?

Wil je ook hoger in Google ranken? Hopelijk heb je dan in onze adviezen een aantal slimme stappen voor jezelf kunnen ontdekken waarmee je aan de slag kunt om jouw website naar het volgende niveau te tillen. Heb je nog aanvullende vragen óf zou je graag je SEO willen uitbesteden? Huur ons dan in als jouw SEO bureau of vraag een gratis website scan aan. Je kunt ons natuurlijk ook even bellen of een bericht sturen. Je kunt ons bereiken op +31681953999 of via de contactpagina het formulier invullen. We nemen dan vervolgens contact met jou op!

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Wat is de uitkomst van de som 3 + zeven + 5

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 4 minuten.

Het belang van AdWords onderhoud

Vooral nu in deze vreemde en onzekere tijd is het belangrijk om je AdWords account nog eens goed onder de loop te nemen en verbeteringen door te voeren waar nodig.…
Leestijd: 6 minuten.

De 6 beste SEO plugins voor WordPress

Een belangrijk onderdeel van digitale marketing strategie is zoekmachine optimalisatie. Zoekmachines gebruiken algoritmes om de positionering van websites te bepalen. Er zijn zo’n 200 factoren die meetellen in het algoritme…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.