Hoog in Google Mijn Bedrijf ranken

Leestijd: 7 minuten.

Nu je helemaal op de hoogte bent van wat Google Mijn Bedrijf precies is en je zelfstandig – of met onze hulp – een account hebt aangemaakt voor Google Mijn Bedrijf, is het tijd om alles goed te optimaliseren, zodat je hoog in Google Mijn Bedrijf kunt ranken. Een goede plek bemachtigen is iets wat niet zonder slag of stoot gaat. Hoe makkelijk het is om hier succesvol in te zijn, is natuurlijk sterk afhankelijk van het aantal concurrenten in je regio én hun kwaliteiten op het gebied van SEO. Je kunt natuurlijk ook altijd een SEO specialist inhuren om deze klus voor je te klaren.

marketingbureau venlo

Waar te beginnen?

Een betere lokale vindbaarheid is de sleutel tot succes in 2020. Er gaat enorm veel energie uit naar SEO en ondanks dat ook lokale SEO een (zeer belangrijk) aspect is binnen SEO, is het toch vaak onderbelicht. Des te belangrijker vinden wij het om je te inspireren het meeste uit Google Mijn Bedrijf te halen, zodat ook jij – met je bedrijf – het maximale kunt halen door hoog in Google Mijn Bedrijf te ranken!

Dus hoe zorg je er nu voor dat jouw pagina’s ook lekker meedraaien? We geven je in dit artikel onze 8 voornaamste tips om jouw positie in Google Mijn Bedrijf te versterken!

Onze 8 tips om hoog in Google Mijn Bedrijf te ranken

  1. Verifieer je bedrijf in Google Mijn Bedrijf;
  2. Vul je bedrijfsprofiel volledig in;
  3. Zorg ervoor dat je profielinformatie nauwkeurig is (en blijft!);
  4. Zorg ervoor dat je NAW(T)-gegevens kloppen;
  5. Kies de meest relevante categorieën die passen bij jouw bedrijf;
  6. Maak gebruik van professionele foto’s;
  7. Krijg meer beoordelingen / reviews van klanten;
  8. Profiteer van berichten op Google;

Verifieer je bedrijf in Google Mijn Bedrijf

Nu je je account hebt aangemaakt, wil Google zeker weten in welke mate jij de eigenaar bent van het bedrijf. Om het bedrijf te kunnen koppelen aan een fysiek adres en persoon, stuurt Google een brief met daarin een verificatiecode naar het adres wat je hebt doorgegeven. Over het algemeen duurt dit maximaal 3 weken en heb je de verificatiecode nodig om het aanmeldproces definitief af te ronden. Zonder deze laatste stap zal je bedrijf helaas niet zichtbaar zijn binnen Google Mijn Bedrijf en daardoor is deze stap cruciaal om ervoor te zorgen dat je bedrijf straks kan ranken binnen Google Mijn Bedrijf.

Vul je bedrijfsprofiel volledig in

Nu je je bedrijfsprofiel hebt geactiveerd is het tijd voor de volgende stap: het vullen van je bedrijfsprofiel! Het is belangrijk om te beseffen dat veel velden dan wel optioneel zijn, maar dat het toch sterk aangeraden wordt om zoveel mogelijk relevante velden te vullen met informatie. Doe jij het niet, dan doen je concurrenten het wellicht wel en een profiel kan wat dat betreft niet overcompleet zijn. Hoe meer informatie jij je bezoekers kunt bieden, hoe beter ze een beeld kunnen vormen van je bedrijf en een keuze kunnen maken. Zelf wordt je waarschijnlijk ook enthousiaster van een partij waar je veel informatie over kunt vinden, dan van een partij waarbij je nauwelijks meer dan een bedrijfsnaam en een branche kunt achterhalen.

Zorg ervoor dat je profielinformatie actueel is (en blijft)

Het klinkt wellicht als een inkoppertje, maar het is onvoorstelbaar hoeveel bedrijven hun profielinformatie niet actueel houden. Er is niets vervelender dan een bedrijf te willen bellen waarvan het telefoonnummer niet meer klopt of wanneer je een website wilt bezoeken waarvan het adres niet langer meer juist is. De kans dat een potentiële klant dan vervolgens richting een concurrent gaat is levensgroot.

Zorg ervoor dat je NAW(T)-gegevens kloppen

Net als de rest van je profielinformatie, hecht Google een grote waarde aan betrouwbaarheid. Zo vindt Google het erg belangrijk dat de spreekwoordelijke Naam-Adres-Woonplaats-gegevens (NAW-gegevens) en ook je telefoonnummer (de T) niet alleen juist zijn, maar ook consistent gebruikt worden op zowel je website als op je social media kanalen en andere plaatsen online waar je gegevens over je bedrijf achterlaat. Hoe vaker Google dezelfde (adres)gegevens terugziet over je bedrijf, hoe betrouwbaarder je wordt gezien.

Kies de meest relevante categorieën die passen bij je bedrijf

Het is in Google Mijn Bedrijf mogelijk om 1 hoofdcategorie en 9 subcategoriëen toe te kennen. Deze categoriëen bepalen voor een groot gedeelte bij welke organische zoekopdrachten jouw bedrijf wordt getoond. Er zijn in totaal 4.000 categorieën waaruit je kunt kiezen, dus je hebt een vrij brede keuze om te laten zien waar jouw doelgroep allemaal voor terecht kan bij jouw bedrijf. Een tool die hiervoor gebruikt kan worden is PlePer, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een keuze maken uit de categorieën die je tegenkomt. Vergis je niet: de juiste categorieën kiezen kan je bedrijf zo maar 5 tot 10 plaatsen schelen op de ranking, zowel naar boven als naar beneden.

Extra tip: het is geen must om alle 9 subcategorieën uit te kiezen, zeker niet als dat met een flinke korrel zout genomen moet worden en je bedrijf eigenlijk geen producten of diensten in die categorie levert. Relevantie is de sleutel.

Maak gebruik van professionele foto’s

Een van de fijnste mogelijkheden binnen Google Mijn Bedrijf is toch wel het toe kunnen voegen van foto’s. Goede foto’s gaan verder dan de boel een beetje opleuken. Goede foto’s scheppen vertrouwen en geven potentiële klanten een inzicht in je bedrijf. Hoge kwaliteit foto’s van je winkel, jezelf (of je personeel) en je producten, helpen klanten snel een keus te kunnen maken of je het type bedrijf bent waar ze naar op zoek zijn. En ook al zijn ze dat niet, Google zal je qua ranking waarderen voor je transparantie. Voeg ook regelmatig nieuwe foto’s toe!

Krijg meer beoordelingen / reviews van klanten

Positieve reviews zijn van levensgroot belang voor elk bedrijf wat zich profileert op internet. Negatieve reviews daarintegen, kunnen grote nadelige gevolgen hebben. Het is dan ook belangrijk om een review-strategie op te zetten, zodat je niet alleen zorgt dat je reviews verzamelt, maar ook het juiste moment kiest om dat te doen. Het is gebruikelijk om om een review te vragen nadat iemand een product bij je heeft gekocht. Of een dienst bij je heeft afgenomen. Dat is over het algemeen hèt moment waarop de klant jou dermate positief heeft ingeschat, dat ze hun zuurverdiende geld aan je uit willen geven. En dat is ook precies het moment waarop je kans op een positieve review het grootste is. Ga vooral op zoek naar kwalitatieve beoordelingen waarin mensen iets schrijven over hun (positieve) ervaring met jou of je producten en/of diensten, in plaats van je te richten op heel veel reviews zonder commentaar.

Profiteer van berichten op Google

Het is in Google Mijn Bedrijf mogelijk om interactieve berichten te plaatsen. Deze berichten blijven 14 dagen bewaard en worden daarna automatisch weer verwijderd. Dat klinkt als een hele hoop werk met weinig rendement,. Maar: je kunt – tenzij je houdt van schrijven – de berichten weer opnieuw plaatsen na die 14 dagen. Ons advies is om berichten van zo’n 1.000 woorden te schrijven, waarin belangrijke keywords waarop je met je bedrijf wilt ranken zijn opgenomen. Deze dragen weer op een positieve manier bij aan je SEO.

Extra tip: Als je in de eerste alinea ‘Google Mijn Bedrijf’ zet, zal je bericht door Google aan meer mensen worden getoond.

Toe aan een volgende stap op de SEO-ladder?

Nu je alles hebt gedaan om het grootste succes uit Google Mijn Bedrijf te halen, is het tijd voor de volgende stap. Afhankelijk van je grootste uitdagingen en je kansen, is het belangrijk om je geld effectief te besteden om zo tot een optimale ROI (of ROMI) te komen. Hierdoor is het altijd verstandig om op zoek te gaan naar de volledige potentie van je site. Hier hebben wij een gratis scan voor ontwikkeld. Zo weet je direct waar je kansen liggen en krijg je een paar praktische hands-on tips om direct mee aan de slag te kunnen!

Geen tijd voor SEO of SEA? Laat B.Analyzed marketing je werk uit handen nemen. Wij zijn experts op het gebied van local SEO en lokale vindbaarheid. We helpen je graag verder! Zo kun je zelf lekker blijven doen waar je goed in bent, namelijk: je bedrijf runnen! En zo kunnen wij op ons beurt ook weer doen waar wij goed in zijn, namelijk: jouw bedrijf helpen met je vindbaarheid in Google! Je kunt ons bereiken op +31681953999 of via de contactpagina het formulier invullen. We nemen dan vervolgens contact met jou op.

Ook voor de volgende online marketingdiensten kun je bij ons terecht:

 

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Hoeveel dagen zitten er in een week?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 5 minuten.

Top 4 gratis zoekwoorden tools

Bij zoekmachine optimalisatie (SEO) is het gebruik van de juiste keywords één van de belangrijkste aspecten om goede resultaten te boeken. Het is een absolute must! Daarom is het belangrijk…
Leestijd: 5 minuten

Branded keywords, wat heb je daar aan?

Veel bedrijven zijn uiterst alert op de laatste ontwikkelingen in SEO. Ook wordt er veel aandacht geschonken aan de positie die wordt ingenomen op de resultatenpagina van Google. Zoekwoordonderzoeken zijn…
Leestijd: 3 minuten.

Remarketing Google Adwords

Veel website bezoekers bezoeken websites zonder over te gaan tot actie. Dat kan zijn een aanvraag via een contactformulier, een online bestelling of telefoontje via een bel-nu button. Die bezoekers…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.