surfer seo review

Surfer SEO review

Leestijd: 7

Vind je het lastig om pagina’s te optimaliseren? En lukt het je maar niet om de gewenste rankings in Google te verkrijgen? Dan is Surfer SEO tool mogelijk dé tool waar je naar op zoek bent. Deze tool is veelzijdig, biedt veel mogelijkheden en kan mogelijk ook voor jou interessant zijn.

In deze Surfer SEO review lees je alles over deze SEO tool. We bespreken wat voor tool dit is, wat je met deze tool kunt en wat de voordelen zijn. Deze review hebben wij – deels – op onze eigen bevindingen gebaseerd. Wij zijn namelijk al enige tijd een van de vele gebruikers van Surferseo.

Surfer SEO review tool – inleiding

Is dit de enige SEO tool die je kunt gebruiken? Nee, allerminst. Je kunt op dit moment uit veel tools kiezen, maar weinig tools zijn zó veelzijdig als Surfer SEO.

De Surfer SEO tool is een volledig data gedreven tool. Met deze tool ben je in staat om pagina’s te optimaliseren, zodat je de gewenste rankings in Google krijgt. Daarmee creëer je voor jezelf een sneeuwbaleffect:

Hogere ranking in Google

Meer organische bezoekers op je website
Hogere omzet
Meer winst
Groeien met je onderneming/website

Tools van Surfer SEO

Binnen deze tool zijn drie functies te vinden:

Serp Analyzer
Content Editor
Keyword Research

Over deze drie tools vertellen wij je graag meer in deze Surferseo review. We bespreken wat de tools inhouden, wat je aan deze tools hebt en wat de voordelen van de tools zijn.

Op dit moment kunnen wij alvast één ding concluderen: de tools vullen elkaar perfect aan. Op het eerste gezicht lijken dit drie afzonderlijke tools te zijn, maar niks is minder waar. De tools complementeren elkaar.

Serp Analyzer

Met deze tool binnen Surfer SEO optimaliseer je je bestaande content. Door hier serieus mee aan de slag te gaan, kan je per pagina een hogere ranking binnen Google krijgen. Het is immers algemeen bekend dat Google veel waarde hecht aan de content op je website.

Deze tool analyseert ruim 500 factoren voor je. Dit gebeurt volledig aan de hand van bestaande data; met Serp Analyzer optimaliseer je bestaande pagina’s. De 500 factoren worden door Surfer SEO in begrijpelijke grafieken gepresenteerd.

Voor deze grafieken maakt Surfer SEO gebruik van de data uit Google. Deze data wordt ingeladen, wordt geanalyseerd en wordt naast je bestaande content gelegd. Aan de hand dáárvan krijg je allerlei praktische tips voorgeschoteld.

Om wat voor tips dit gaat? Stel dat jij op plek 7 op een specifiek zoekwoord staat. Surfer SEO analyseert daarbij de posities 1 tot 6; wat doen die websites precies? En waarom scoren die websites een hogere ranking op dit zoekwoord? Aan de hand daarvan komt Surfer SEO met de juiste tips op de proppen. Dit kunnen tips over de volgende metrics zijn:

Aantal woorden
Snelheid van de pagina
Zoekwoorddichtheid
Meta tags
Refferring URL’s/domeinen
Woorden die veel gebruikt zijn
Woordgroepen die veel gebruikt zijn
Structured Data
Koppen op de pagina (hoeveelheid + kwaliteit)

Zoals je kunt zien, gaat Serp Analyzer behoorlijk ver. De tool voert een complete analyse uit en komt vervolgens met handige tips – tips waar je écht iets aan hebt.

De voordelen van Serp Analyzer

Je leert op welke punten de websites van je concurrenten beter zijn
Je krijgt handige tips vanuit deze tool voorgeschoteld
Je gaat veel tijd besparen
Je hoeft zelf niet meer van alles te analyseren
Je werkt makkelijker, efficiënter en sneller

Content Editor

Met de Serp Analyzer optimaliseer je bestaande content. Heb je echter ook de wens om nieuwe content direct perfect online te zetten? Daar biedt de Content Editor tool uitkomst voor.

In deze tool geef je aan waar je een tekst over wilt schrijven. De tool analyseert dit onderwerp, zoekt via Google naar de beste teksten over dit onderwerp en komt vervolgens met tips op de proppen.

Zo geeft Content Editor aan hoeveel woorden je moet gebruiken, hoeveel koppen je moet gebruiken en hoeveel afbeeldingen je moet gebruiken. De tool geeft bovendien aan hoeveel zoekwoorden je moet gebruiken. Hierbij maakt de tool ook nog onderscheid in primaire, secundaire en andere termen.

Daarnaast adviseert Surfer SEO je ook nog over gerelateerde vragen. Om je content nóg sterker te maken, kan je deze vragen aan het einde van je artikel toevoegen.

Met de Content Editor krijg je uiteindelijk een volledig ‘rapport’ aangeleverd. In dit rapport staat alle informatie die je nodig hebt om de perfecte content te schrijven. Dit rapport kan je uiteraard ook delen met bijvoorbeeld je content schrijver.

De voordelen van Content Editor:

Je weet precies hoe je een nieuw artikel moet schrijven
Direct scoren met nieuwe artikelen op je website
Maakt het schrijven van content een stuk makkelijker én leuker

Keyword Research

Met veel tools kan je een zoekwoordenonderzoek uitvoeren. De Keyword Research tool van Surfer SEO doet dit namelijk net iets anders.

Als je op een zoekwoord in deze tool zoekt, geeft deze tool tal van zaken aan:

De relevante zoektermen
Het zoekvolume per zoekterm (erg nauwkeurig)
Gerelateerde zoektermen
Zoekopdrachten met de term erin
Veelgestelde vragen over het betreffende onderwerp

Al met al krijg je een allesomvattend zoekwoordenrapport met deze tool. Je hoeft hier zelf niet al te veel moeite voor te doen; de Keyword Research tool van Surferseo neemt nagenoeg al het werk voor je uit handen.

De voordelen van Keyword Research

Zoekvolume wordt érg nauwkeurig bepaald
Biedt veel relevante zoektermen
Je krijgt een allesomvattend rapport dankzij deze tool
Inclusief veelgestelde vragen over de zoektermen

Voor wie is Surfer SEO geschikt?

Dat de Surfer SEO tool een uitgebreide SEO tool is, is wat ons betreft een feit. De tool bestaat uit drie aparte tools, welke elkaar op een perfecte manier aanvullen. Juist doordat deze tool zo uitgebreid is, is de tool voor iedereen geschikt.

Ben je de eigenaar van een onderneming? En wil je de website van je onderneming optimaliseren? Met de Surfer SEO tool krijg je het juiste zetje in de rug.

Ben je in de wereld van online marketing actief? Ongeacht of je in loondienst werkt of je eigen onderneming hebt, levert de Surfer SEO tool de gewenste data aan. Met deze data kan je de websites van je klanten perfect optimaliseren.

Op de website van Surfer SEO valt te lezen dat véél bedrijven voor deze tool hebben gekozen. Daarbij is het ook opvallend dat het om veel grote bedrijven gaat. Onder meer Square, FedEx, Shopify en GetResponse maken gebruik van deze SEO tool.

Wat kost Surfer SEO?

Heeft deze Surfer SEO review je warm weten te maken? En wil je daarom graag met deze tool aan de slag gaan? Dan is het goed om te weten dat je uit drie abonnement kunt kiezen. Deze drie abonnementen bespreken we hieronder in het kort.

Basic abonnement
Dit abonnement biedt voor 10 content editors per maand, 20 audits per maand en 1 free NLP. Voor dit abonnement betaal je een bedrag van 49 dollar per maand bij een jaarbetaling.

Kies je voor een maandelijkse betaling? Dan betaal je 59 dollar per maand.

Pro abonnement
Dit abonnement biedt 30 content editors per maand, 60 audits per maand, NLP en 3 extra team members. Voor dit abonnement betaal je een bedrag van 99 dollar per maand bij een jaarbetaling.

Kies je voor een maandelijkse betaling? Dan betaal je 119 dollar per maand.

Het Pro abonnement is het meest gekozen abonnement bij Surfer SEO!

Business abonnement
Dit abonnement biedt 70 content editors per maand, 140 audits per maand, NLP, 10 team members, white labeling en API. Voor dit abonnement betaal je een bedrag van 199 dollar per maand bij een jaarbetaling.

Kies je voor een maandelijkse betaling? Dan betaal je 239 dollar per maand.

Onze mening over de tarieven
Over de tarieven van de Surfer SEO tool zijn wij erg enthousiast. In onze ogen kan je de genoemde bedragen per maand moeiteloos terugverdienen. Met de tool ga je immers je website optimaliseren, waardoor je meer en meer geld met je website kunt verdienen. Het geld dat je aan Surfer SEO kwijt bent, moet je wat ons betreft als een pure investering zien.

Bijkomend voordeel: bij elk abonnement geniet je van een 7 dagen bedenktermijn.

Wat vinden wij van Surfer SEO?
Onder aan de streep zijn wij erg enthousiast over Surfer SEO. Deze SEO tool biedt veel mogelijkheden, werkt volledig data gedreven en is voor elk bedrijf/ondernemer interessant.

Ook de prijs-kwaliteitsverhouding vinden wij subliem. Je betaalt niet de hoofdprijs voor deze tool, terwijl de tool significant beter is dan andere SEO tools.

Wil je met je website scoren? En wil je op het gebied van optimalisatie eindelijk de juiste stappen zetten? Dan is de Surfer SEO tool de aangewezen tool voor je.

Voordelen

Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Fijn te bedienen en duidelijke interface
De drie tools vullen elkaar perfect aan
Biedt ongekend veel mogelijkheden

Nadelen
Voor hobbyisten wellicht te prijzig
Je hebt enige basiskennis van SEO nodig

Keuze uit drie abonnementen

Wil je je SEO uitbesteden? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij dragen zorg voor de SEO voor MKB en zelfstandigen!

 

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Hoeveel dagen zitten er in een week?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 6 minuten.

Top SEO plugins WordPress

WordPress is een van de populairste platforms voor het bouwen van websites over de hele wereld. Websites die WordPress gebruiken, scoren meestal hoger op Google dan Wix websites, Joomla website…
Leestijd: 4 minuten.

Facebook retargeting, wat is het en waarom is het handig?

Facebook retargeting of ook wel remarketing genoemd is een krachtig hulpmiddel dat kan worden ingezet om eerdere website bezoekers opnieuw te benaderen met bijvoorbeeld een Facebook- of Instagram advertentie. In…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.