Local SEO

Ga voor lokale SEO opdrachtgevers waar je echt mee wilt samenwerken

Leestijd: 5 minuten

Lokale bedrijven die ook gebruik maken van local SEO zijn vaak de meest interessante SEO-klanten om mee samen te werken. Resultaten worden sneller behaald dan bijvoorbeeld bij landelijke of internationale SEO.

Hoewel de basisprincipes – optimalisatie van Google-bedrijfsprofielen, gelokaliseerde content enz. – nog steeds van toepassing zijn, is creativiteit ook van belang om lokaal de top te bereiken.

Het werven van dit soort klanten vraagt vaak een andere aanpak. Voor SEO-professionals zoals B. Analyzed zijn opdrachtgevers die gebruik maken van local SEO, ideale bedrijven om mee samen te werken. Hier zijn enkele tips om lokale SEO-klanten te krijgen waar je echt mee wilt samenwerken!

Vanuit B. Analyzed gaan wij graag met local SEO voor jou aan de slag. We hebben hier onze eigen online marketing strategie voor ontwikkeld, waarmee we al klinkende resultaten hebben behaald. Om je hier een indruk van te geven, bespreken we hieronder 6 manieren waarmee we onze ideale SEO opdrachtgever weten te vinden.

1. Kom in gesprek met lokale bedrijfseigenaren

Wil je lokale SEO klanten aantrekken? Dan is het erg interessant om in gesprek te komen met lokale bedrijfseigenaren. Deze manier kunnen we het beste aanduiden met een voorbeeld:

“Stel nou dat je een eigen schoonmaakbedrijf hebt. Met dit bedrijf wil je uiteraard lokale klanten hebben, aangezien je daarmee de reistijd weet te beperken. Op een ochtend rijd je langs de plaatselijke kapper, waarbij je opmerkt dat de ramen wel heel vies zijn. Je besluit om een belletje te plegen en je diensten aan te bieden. De kapper is maar al te blij met je belletje; je kunt volgende week al langs komen voor de eerste schoonmaakbeurt”.

Wat dit voorbeeld aangeeft? Dit voorbeeld geeft aan dat local SEO ook op het dagelijkse leven betrekking heeft. Local SEO heeft niet alleen betrekking op complexe zaken met Google, maar heeft juist ook betrekking op het dagelijkse leven. Als in bovenstaand voorbeeld het schoonmaakbedrijf de kapper als klant heeft, is de kans groot dat de kapper dit doorverteld aan andere plaatselijke ondernemers. Dáármee gaat het balletje al snel rollen.

2. Ga op zoek naar de juiste klanten

Binnen je regio is het zaak om op zoek te gaan naar de juiste klanten. Stel nou voor dat je je eigen designbedrijf hebt. Je ontwerpt bijvoorbeeld logo’s en huisstijlen voor bedrijven.

Als je bij jou een rondje in de buurt maakt, zie je direct welke bedrijven nog geen mooi logo hebben. Schrijf die bedrijven aan of loop eens langs. Grote kans dat je al snel meerdere klanten op deze manier weet te trekken. Local SEO kan op deze manier in ieder geval heel simpel zijn!

3. Woon evenementen in de buurt bij

Bij Local SEO ligt de focus veelal op Google. Logisch en daar helpen wij je graag een handje bij. Feit is ook dat je je op het dagelijkse leven moet richten, zoals bovenstaande manieren al duidelijk laten blijken.

Er is nóg een manier waarmee je meer plaatselijke klanten aan kunt trekken: het bezoeken van plaatselijke evenementen. Is er bijvoorbeeld een bedrijvenvereniging bij jou in het dorpje of stadje actief? Meld je aan als lid en bezoek alle evenementen van de bedrijvenvereniging. Verder kun je je aanmelden voor bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten en webinars. Laat overal je gezicht zien, zodat mensen wéten dat jij en je bedrijf bestaan.

4. Maak gebruik van LinkedIn

Voor ondernemers is LinkedIn het meest geschikte social media kanaal. De toon op dit kanaal is serieus, veel mensen gebruiken LinkedIn voor hetzelfde doel én je kunt hier prachtige connecties op creëren. Dat laatste is dan ook de tip die wij je graag mee willen geven.

Maak op een actieve manier gebruik van LinkedIn. Dit doe je door plaatselijke (potentiële) klanten toe te voegen, door zelf posts te plaatsen en door te reageren op andere posts. Creëer zoveel mogelijk interactie en optimaliseer je profiel.

Met LinkedIn kun je je bedrijf en jezelf perfect laten zien. Je attendeert mogelijke klanten op je aanwezigheid en je kunt met plaatselijke ondernemers in contact komen. Op die manier ga je gericht met een aanvulling op local SEO aan de slag. Alles dat achter de schermen geregeld moet worden, laat je met een gerust hart aan ons over. Waaronder local SEO en Google Ads uitbesteden!

5. Maak gebruik van visitekaartjes

De focus ligt bij veel bedrijven tegenwoordig op online marketing. Logisch en dit kunnen wij volledig begrijpen; wij zijn immers ook de gehele dag door bezig met online marketing.

Maar, het advies is om je ook te blijven richten op offline marketing. Wat ons betreft kun je online- en offline marketing niet los van elkaar zien. Beide facetten zijn belangrijk en moeten elkaar aanvullen.

Heb je de wens om serieus met local SEO aan de slag te gaan? Zorg er dan voor dat je altijd visitekaartjes op zak hebt. Spreek je toevallig iemand bij je in de buurt die mogelijk interesse in je diensten heeft? Door direct een visitekaartje te geven, laat je zien dat je een serieuze partij bent. Bovendien is het met een visitekaartje makkelijker om contact op te nemen. Probeer al met al een gezonde mix van local SEO en offline marketing te creëren!

6. Smeed partnerschappen in de buurt

Tot slot kan het absoluut geen kwaad om partnerschappen in de buurt te smeden. Sluit jouw bedrijf perfect aan op de diensten van een ander bedrijf bij je in de buurt? Neem gerust eens contact met hen op om te kijken of jullie de diensten kunnen bundelen.

Verder is het advies om naar sponsoringsmogelijkheden in de buurt te kijken. Is er in jouw dorp of stad bijvoorbeeld jaarlijks een specifieke feestdag of leuk feest? Zorg ervoor dat je sponsor van zo’n evenement wordt. Des te meer lokale mensen je bedrijfsnaam zien, des te beter!

Aan de slag met local SEO

Heb je wel oren naar het aantrekken van veel lokale klanten? Dat doe je onder meer op bovenstaande manieren. Dit vul je perfect aan door B. Analyzed in te schakelen om je local SEO uitbesteden.

Wij gaan aan de slag met je website en optimaliseren deze voor lokale internetgebruikers/potentiële klanten. Neem gerust contact als je meer wilt weten over SEO Limburg, SEO Venlo of voor het bespreken van de mogelijkheden met onze SEO voor MKB en zelfstandigen!

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Schrijf de nummer '7' volledig uit, bijvoorbeeld 'Twee'

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 10 minuten

Waarom bloggen belangrijk is voor de SEO van je website

In de wereld van online marketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het regelmatig publiceren van hoogwaardige, relevante content een cruciale strategie voor het bereiken en behouden van een goede online zichtbaarheid.…
Leestijd: 5

5 tips voor betere rapportage van local SEO

In dit blog leren wij je meer over het verbeteren van lokale SEO-rapportages. Hoe pas je Local SEO toe en welke data is relevant om je klanten beter van dienst…
Leestijd: 7

Surfer SEO review

Vind je het lastig om pagina’s te optimaliseren? En lukt het je maar niet om de gewenste rankings in Google te verkrijgen? Dan is Surfer SEO tool mogelijk dé tool…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.