Omgekeerd zoeken naar afbeeldingen

Omgekeerd zoeken naar afbeeldingen: alles dat je moet weten

Leestijd: 5 minuten

Wat is omgekeerd zoeken naar afbeeldingen precies? Waarom heb je in browsers de mogelijkheid om van deze functie gebruik te maken? En wat zijn redenen om omgekeerd te zoeken naar afbeeldingen? Dat zijn enkele vragen waar we je in dit artikel een uitgebreid antwoord op geven.

Als je met je website of blog wilt scoren, is het van belang om de juiste content te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld informatieve content zijn, terwijl je ook met linkbuilding blogs je eigen website kunt versterken. Op het moment dat je een artikel online wilt zetten, wil je dit artikel ongetwijfeld van foto’s voorzien. Op dat moment komt omgekeerd zoeken naar afbeeldingen goed van pas.

Stel je nou voor dat je op een andere website een geweldige foto tegenkomt. Deze foto mag je niet zomaar gebruiken; je hebt namelijk met auteursrechten te maken. Gelukkig kun je wel op zoek naar de bron van de foto.

Weet je eenmaal wat de bron van de foto is? Dan weet je ook direct of je de foto op je website online mag zetten. En zo ja, dan weet je ook wat de eigenaar van de foto van je verlangt. Mogelijk moet je de bron bij de foto zetten of een andere vorm van vermelding.

In nagenoeg alle browsers kun je tegenwoordig van ‘Reverse Image Search’ gebruik maken. Van Google tot aan Bing.

Wat heb je aan omgekeerd zoeken naar afbeeldingen?

Ben je op zoek naar een geschikte afbeelding? Dan kun je middels woorden bij bijvoorbeeld Google of Shutterstock op zoek naar de geschikte afbeelding. Kom je echter een afbeelding tegen op een andere website die volledig geschikt is? Dan komt het omgekeerd zoeken goed van pas.

Door op de afbeelding op ‘zoeken’ te klikken, krijg je heel veel informatie:

  • Je ziet precies in welke formaten deze afbeelding op het internet gebruik wordt
  • Je ziet meerdere trefwoorden of gerelateerde zoekopdrachten naar voren komen
  • De browser stelt automatisch vergelijkbare afbeeldingen vast en geeft deze weer
  • Je ziet een lijst met links van websites waar de afbeelding online staat

Met andere woorden: met omgekeerd zoeken kun je diepgaande informatie over een afbeelding vinden. Zo zie je precies wat de copyright ‘status’ is en wat de originele bron van de foto is.

Wat ook ideaal is, is dat je je eigen foto’s op deze manier kunt bekijken. Je ziet dan precies welke andere websites jóuw foto’s gebruiken. Mocht je bijvoorbeeld een fotograaf zijn, is dit bijzonder fijn.

Werkt omgekeerd zoeken naar afbeeldingen altijd?

Nee, het omgekeerd zoeken naar afbeeldingen werkt niet altijd. Zo krijg je bij sommige afbeeldingen geen resultaten. Hoe dit komt? Dit komt doordat de website waarop de afbeelding staat, voorkomt dat de afbeelding geïndexeerd wordt. Daardoor is de browser niet in staat om de informatie over de afbeelding weer te geven.

Hoe kun je omgekeerd zoeken naar afbeeldingen?

Ga hiervoor in je browser naar images.google.com. Via deze website zoek je snel informatie over afbeeldingen op, maar je moet daarvoor wel de afbeelding op je pc opslaan.

Klik vervolgens op het cameraatje aan de rechterzijde. Je kunt nu de foto uploaden waar je graag meer informatie over wilt hebben. Een andere optie die je hebt, is om de URL te kopiëren en te plakken.

Vervolgens klik je op het vergrootglas of op enter. Google gaat nu in de ongekende database op zoek naar meer informatie over de foto. Deze informatie krijg je vervolgens overzichtelijk voorgeschoteld.

Hulp nodig?

Wil je graag meer informatie over een bepaalde foto hebben? Neem gerust contact met ons op. Als professioneel SEO bureau weten wij alles over het omgekeerd zoeken naar afbeeldingen.

Hier maken wij namelijk met enige regelmaat gebruik van. Waarom? Bijvoorbeeld omdat wij op zoek zijn naar geschikte foto’s voor in onze linkbuilding blogs.

Voor veel klanten dragen wij zorg voor de linkbuilding. Wij zorgen dat relevante websites naar de website van onze klant doorverwijzen, waardoor de website van onze klant meer waarde krijgt. Klinkt dit bij jou als muziek in de oren? Linkbuilding uitbesteden bij B-Analyzed kost niet de hoofdprijs. Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Wil je ook graag je complete SEO uitbesteden? Ook dat is mogelijk bij ons. In de afgelopen jaren hebben wij ons gemanifesteerd als een full service online marketing bureau. Een marketing bureau waarin we elke dag met pure passie hard werken voor onze klanten. Het doel: het beste meetbaar resultaat afleveren.

Dat wij een full service online marketing bureau zijn, is duidelijk terug te zien aan onze diensten:

  • Online marketing strategie: wij zijn in staat om een complete online marketing strategie voor je uit te werken. In deze strategie richten wij ons op de korte termijn, op de lange termijn en op bepaalde doelstellingen. In het plan van aanpak verwerken wij vervolgens de stappen waarmee we de gewenste doelstellingen geen behalen.
  • SEO uitbesteden: voor het uitbesteden van zoekmachineoptimalisatie ben je bij B-Analyzed ook aan het juiste adres. Onze ervaren specialisten dragen zorg voor hoge rankings binnen Google.
  • SEO teksten laten schrijven: ben je voor je blog of website op zoek naar de beste content? Ook daarvoor kun je bij ons aankloppen. Bij het creëren van deze content maken wij regelmatig gebruik van omgekeerd zoeken naar afbeeldingen. Door de juiste afbeeldingen te gebruiken, voegen wij immers nog meer waarde aan de content toe.
  • Local SEO: sinds enige jaren is Local SEO erg populair. Ook op dit gebied zijn wij je graag van dienst. Onze specialisten zorgen ervoor dat je website goed zichtbaar is bij de lokale zoekresultaten op Google.
  • Linkbuilding uitbesteden: in ons netwerk zitten meer dan 2500 relevante websites. Door op deze websites een linkje naar je website te plaatsen, krijg je website significant meer waarde. Dát zorgt voor hogere rankings binnen Google.
  • Google Ads uitbesteden: wil je geen omkijken hebben naar het adverteren op het internet? Dit nemen wij graag voor je uit handen. Onze SEA specialisten zorgen voor de perfecte advertenties, bijvoorbeeld op Google.

Wil je meer weten over onze diensten en tarieven? Op onze website vind je alle informatie waar je naar op zoek bent.

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Uit hoeveel letters bestaat het woord 'Analyzed'?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 6 minuten.

De SEO trends van 2022

SEO Trends 2022 Hoe vaak heb jij de laatste jaren al gehoord dat linkbuilding ‘dood’ zou zijn? Dat zoekwoorden niet meer belangrijk zijn? Of dat het einde in zicht is…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.