SSL certificaat is een must om goed gevonden worden

Leestijd: 2 minuten.

Steeds vaker lees je dat websites gehackt zijn. Inlichtingendiensten en hackers kunnen bijna alles wat we via het internet versturen onderscheppen en opslaan. Dus ook de data die via jouw online formulier wordt verstuurd wordt. Veiligheid wordt daardoor steeds belangrijker! Een SSL certificaat met HTTPS verbinding beschermt bezoekers van derden tegen meeluisteren. Naast de veiligheid is een https beveiliging al een aantal jaren een belangrijke zoekmachine optimalisatie en ranking factor voor de organische zoekresultaten. Wil jij ook beloont worden met een betere ranking door Google? Zorg dan dat je site een SSL certificaat heeft en volledig op https draait.

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van jouw website) en een internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer) waarbij je website wordt geladen via https://. SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt en alle gegevens beveiligd worden.

Beter gevonden worden in Google?

Google neemt al sinds 2014 het gebruik van een SSL certificaat mee in haar ranking. Sites met https-toegang krijgen daarbij een betere plek binnen de Google resultaten. Google beschouwt een HTTPS-site als veiliger en weegt dit mee bij het behalen van hogere rankings. Google stimuleert sitebeheerders daarmee hun webpagina’s veiliger te maken. Die betere vindbaarheid alleen al is een goede reden om over te gaan tot HTTPS, toch?

Gratis SSL certificaat van Let’s Encrypt

De meeste hostingpartijen ondersteunen Let’s Encrypt. De SSL certificaten van Let’s Encrypt zijn gratis. Een SSL certificaat kun je aanvragen en eventueel zelf installeren via je hostingprovider op de server. Met de installatie van zo’n certificaat maak je je website via HTTPS bereikbaar.

 

Mijn website heeft een SSL certificaat en nu?

Wanneer de installatie voltooid is, is het belangrijk om in Google Analytics de standaard URL aan te passen en je site in Google Webmaster Tools opnieuw aan te melden. Ook is het van belang om je Google AdWords campagnes te checken. Verwijzen de advertenties nog wel naar de juiste url?!

Website omzetten naar HTTPS, Tijd voor actie!

Wil je ook een https beveiliging en een groen slotje bij je WordPress website? Heb je vragen over SEO? Heb je hulp nodig bij de installatie van het SSL certificaat of wil je weten wat er allemaal moet gebeuren nadat je site een https verbinding heeft? Neem dan vrijblijvend contact op. We helpen je graag op weg naar een veiligere en beter rankende website!

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Schrijf de nummer '7' volledig uit, bijvoorbeeld 'Twee'

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 4 minuten.

Backlinks verzamelen, wat is belangrijk?

Backlinks verzamelen, of te wel linkbuilding, is een belangrijk onderdeel van je SEO strategie. Slechte backlinks kunnen jullie posities zelfs in Google verslechteren. Je kunt zelfs een penalty krijgen en…
Leestijd: 2 minuten.

Lokale SEO, wat moet je weten?

De zoekresultaten in Google waren in het verleden gericht op landelijk zoekgedrag. Als iemand bijvoorbeeld zocht naar een “SEO specialist” dan waren de resultaten overal hetzelfde. Zocht je in Venlo…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.

Menu