SEO specialist inhuren of SEO zelf doen?

Leestijd: 6

SEO: veel mensen hebben er wel eens van gehoord, en weten dat het iets met Google te maken heeft. SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie. Dit is de specialisatie van ons internet marketing bureau. Sommige mensen weten precies wat het betekent, maar doen er niets mee. Andere mensen weten precies wat het is en passen het dagelijks toe: dat is de SEO specialist. In deze blog leggen we uit wat een SEO specialist is en geven we antwoord op de vragen: wat doet een SEO specialist nou eigenlijk? En moet ik een SEO expert inhuren of kan ik de SEO zelf doen?

SEO: wat is dat?

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit is de Engelse term voor zoekmachine optimalisatie. In gewoon Nederlands betekent dit dat je de vindbaarheid van je website vergroot en daarmee de conversie van je website verhoogt. Kortom, SEO zorgt ervoor dat wanneer iemand een trefwoord intypt in Google (of een andere zoekmachine), jouw website bovenaan wordt weergegeven, en dat je website in de Google zoekresultaten wordt gevonden op relevante trefwoord combinaties. Het gaat om gratis, organische zoekresultaten. Dit betekent weer dat meer relevante bezoekers je website vinden, waardoor je omzet stijgt.

Wat is een SEO specialist?

Een SEO specialist is een expert op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Zo doet de SEO specialist onderzoek naar de trends online en maakt er analyses van. Vervolgens wordt er een passende strategie ontwikkeld om jouw zoekresultaten te verbeteren. Het ontwikkelen van een passende strategie is niet altijd even makkelijk, aangezien de online wereld constant verandert. Welke trefwoorden zijn bijvoorbeeld goed om te gebruiken? Een SEO specialist is niet volledig gericht op het vergroten van de bezoekersaantallen. Het belangrijkste doel is natuurlijk om relevante bezoekers te trekken, zodat je ook werkelijk je omzet vergroot.

Wat doet een SEO Specialist?

Een SEO specialist houdt zich bezig met de volgende taken:

 • het bepalen van de doelstellingen en strategie samen met de klant;
 • zoekwoord-analyse: het in kaart brengen van relevante zoekwoorden met veel potentie, lage concurrentie en hoge zoekvolumes;
 • optimalisatie van de structuur van de website: analyse en voorstellen voor verbetering;
 • technische optimalisatie: werkbare rapporten voor het verbeteren van je website en het CMS-systeem;
 • content marketing: advies over het opbouwen van populariteit en de uitvoering hiervan;
 • linkbuilding: zorgt voor een natuurlijk linkprofiel
 • rapportage en optimalisatie: maandelijkse rapportage van posities in zoekresultaten, websiteverkeer en conversie via zoekmachines.

De werkwijze van B. Analyzed online marketing omvat al deze taken.

Wat is SEO waard?

SEO specialist inhuren of zelf doen? Dat heeft ook te maken met geld. Het inhuren van een SEO specialist bij B. Analyzed kost 75 euro per uur, exclusief BTW. Ook is het mogelijk om pakketten af te nemen. Onder de knop “Tarieven Online Marketing” vind je meer informatie over de kosten. Wat krijg je daar precies voor? Met enkele aanpassingen krijgt een SEO specialist je website hoger in de zoekresultaten in Google. Dit resulteert in meer website bezoeken. De SEO specialist is erop gericht om relevante bezoekers aan te trekken. Dit betekent dat deze bezoekers geïnteresseerd zijn in jouw dienst, product of informatie op je website. Uiteindelijk resulteert dit in een groei van je omzet, zonder dat je hoeft te adverteren.

Of toch liever zelf de SEO doen?

Veel mensen vragen zich af of ze SEO zelf kunnen doen. Besef dat SEO een lange termijn strategie nodig heeft. Start met het bepalen van je doelstellingen en ontwikkel een bijpassende strategie. De basis van een goede vindbaarheid in Google is kwalitatieve content. De inhoud van je website moet van hoge kwaliteit zijn. Mensen moeten er wat aan hebben om je website te bezoeken. Bedenk dat een SEO specialist meestal vier tot zes maanden de tijd nodig heeft om resultaten te boeken. Wanneer je geen expert bent, kost dit waarschijnlijk nog veel meer tijd.

Waarom een SEO specialist inhuren?

Omdat het uitbesteden van SEO aan een expert effectiever en voordeliger is dan zelf doen, is het een goed idee om een SEO specialist in te huren. Tegenwoordig is SEO een behoorlijk complexe specialisatie geworden. SEO richt zich niet alleen op de techniek en de inhoud van een website, maar ook op linkbuilding, social shares en het gedrag van een zoekende bezoeker. Een SEO specialist heeft ruime ervaring en blijft constant op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van SEO. Het is een langetermijnproject en de SEO expert werkt voortdurend om je vindbaarheid in Google te verbeteren. Daarnaast heeft Google veel regels en richtlijnen. Het is belangrijk om deze regels in acht te nemen en boetes te voorkomen.

SEO zelf doen: stappenplan

 

De zoektocht naar een goede SEO specialist

Houd om te beginnen een aantal stappen aan wanneer je een SEO expert wilt inhuren:

 1. regel een gesprek;
 2. controleer de referenties;
 3. vraag naar een technische audit;
 4. beslis op basis van bovenstaande punten of je de geschikte specialist hebt gevonden.

Aangezien het gaat om de kwaliteit van de inhoud van je website, wil je een SEO expert inhuren die interesse heeft in je bedrijf. Daarnaast is het belangrijk dat je weet wat de aanpak is van de specialist. Vraag de expert om haar of zijn werkwijze en vraag naar voorbeelden van succesvolle cases. Uit aangeleverde referenties lees je welke resultaten de specialist eerder heeft geboekt. Vraag de SEO expert een technische audit van je website te maken. Met behulp van een technische audit beoordeelt de SEO expert je website op o.a. interne links, doorzoekbaarheid en foutmeldingen. Al deze punten geven je uiteindelijk genoeg informatie of je met deze SEO specialist aan de slag wil. Bepaal aan de hand van deze punten zelf of je een SEO specialist wilt inhuren of dat je het zelf wilt doen.

Interesse in een vrijblijvend gesprek?

Kortom, is inhuren het antwoord op de vraag: SEO specialist inhuren of zelf de SEO doen? Laat het ons dan weten. B. Analyzed is gespecialiseerd in het verhogen van omzet door het verbeteren van gratis en betaalde vindbaarheid. Met ruim 8 jaar werkervaring op het gebied van online marketing, is B. Analyzed de perfecte SEO partner. Ook als je op zoek bent naar een freelance online marketeer kun je bij ons terecht. Wil jij een SEO bureau inhuren op afstand die met een frisse blik met je website aan de slag gaat om kwalitatieve resultaten te behalen en die ook naar de lange termijn kijkt? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Uit hoeveel letters bestaat het woord 'Analyzed'?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 6 minuten.

SEO teksten schrijven

We kunnen nog zoveel gebruik maken van tags en andere zaken, maar uiteindelijk draait het vaak om sterke SEO teksten en kwalitatieve content. Dat is waar we de zoekvraag mee…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.