WordPress is SEO vriendelijk. Waarom WordPress goed voor SEO is.

Leestijd: 3 minuten.

Waarom WordPress goed voor SEO is

WordPress is veruit het meest gebruikte CMS systeem. Éénderde van alle websites wereldwijd maakt gebruik van WordPress. De website van B.Analyzed is ermee gebouwd, die van NRC.next en radio 538. Ook de websites van The New Yorker en BBC America zijn gebouwd met WordPress. Het is een makkelijk systeem, maar er is nog een goede reden voor veel bedrijven om WordPress te gebruiken: zoekmachine optimalisatie, ofwel SEO. WordPress heeft namelijk het meest SEO vriendelijke CMS-systeem. En daarom werkt B. Analyzed ook graag voor klanten die een WordPress systeem hebben. In dit artikel leggen we je uit waarom WordPress goed is voor de SEO van je website.

WordPress SEO vriendelijk: makkelijk en up-to-date

WordPress is makkelijk in gebruik. Binnen een paar minuten kun je de CMS installeren en zonder technische kennis kun je al een hele goede website maken. WordPress is een OpenSource systeem. Dit betekent dat je niet hoeft te betalen voor de software, het is een ‘open bron’ die je gratis kunt downloaden. De broncode kan je vervolgens aanpassen aan jouw wensen. Doordat er wereldwijd zoveel gebruikers zijn van WordPress wordt de software elke dag verbeterd. Je maakt dus gebruik van een gratis, snel en altijd up-to-date systeem.

WordPress is goed voor de snelheid van je site

Wanneer de laadsnelheid van je website laag is, verlies je zeer waarschijnlijk bezoekers. Internetgebruikers hebben weinig geduld. Als het niet snel genoeg gaat, zoeken ze hun informatie ergens anders. Als je website heel langzaam is, kun je zelfs door Google verbannen worden. WordPress is een snel systeem. De meeste thema’s laden snel en er bestaan ook verschillende plugins die de snelheid van je website verbeteren. Fijn voor je gebruikers en voor de SEO van je website.

WordPress zorgt voor mooie permalinks

De permalinks zijn de URL’s van je website. Deze zijn belangrijk voor de SEO van je website. Met WordPress kun je heel simpel de URL’s aanpassen. Dit geldt ook voor interne links. Het is een fluitje van een cent om in WordPress mooie URL’s en links te creëren. Dit is goed voor je bezoekers en voor de zoekmachines en draagt direct bij aan de SEO.

WordPress maakt de invoer van metadata makkelijk

SEO titels en meta descriptions zijn belangrijke onderdelen van je SEO-strategie. WordPress maakt het invullen van deze gegevens ontzettend makkelijk. Met een plugin (bijvoorbeeld Yoast SEO) hoef je metadata niet handmatig in te voeren, maar gebeurt dit vanzelf. Super makkelijk en goed voor je vindbaarheid.

WordPress is goed voor de optimalisatie van je mobiele site

Google wil dat websites net zo goed op mobiele devices werken als op vaste computers. Dit is dan ook één van de criteria van Google’s algoritme. De meeste themes van WordPress websites zijn al geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Als je een gepersonaliseerde website hebt, kun je met WordPress heel makkelijk zien hoe de mobiele versies van je website eruit zien en waar nodig aanpassingen maken.

B.Analyzed helpt je graag de SEO van je WordPress website te verbeteren

WordPress is een makkelijk, snel en heel SEO vriendelijk systeem. Dat is waarom B.Analyzed graag werkt voor klanten die een WordPress website hebben. WordPress is gebruiksvriendelijk en heeft goede plug-ins die de zoekmachine optimalisatie vergemakkelijken. Heb jij een WordPress website maar heb je extra hulp nodig met SEO? B.Analyzed is een SEO-expert en helpt je graag verder. Ook als je geen WordPress website heeft kan B.Analyzed met je meekijken. Doe bijvoorbeeld de SEO-scan op onze website of neem contact op voor meer informatie.

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Hoeveel dagen zitten er in een week?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 6 minuten.

AdWords strategie voor webshops

Adwords is een belangrijk kanaal voor webshops. Er zijn binnen Adwords diverse mogelijkheden om jouw webshop succesvol te laten groeien. Een Adwords strategie die zichzelf meerdere keren heeft bewezen is…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.