SEA met PCC

SEA naar een hoger niveau tillen met PPC extensies

Leestijd: 5 minuten

Wil je de online vindbaarheid van je onderneming verbeteren? Dan kun je voor ons SEO bureau kiezen. Wil je graag met je onderneming op de juiste kanalen? Dan kun je ook voor onze SEA-diensten kiezen. Wanneer bedrijven hun SEA uitbesteden aan B.Analyzed maken wij van enkele handige PPC extensies gebruik.

Door met advertentie extensies te werken, wordt de zichtbaarheid in de zoekmachine gemaximaliseerd. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van afbeelding extensies, maar ook van prijs extensies. Met alle vier de mogelijkheden laten wij je hieronder graag kennis maken.

Wat zijn PPC extensies?

De afkorting PPC staat voor Pay Per Click. Op het moment dat een internetgebruiker op je advertentie klikt, betaal je hiervoor. Scrollt de internetgebruiker langs je advertentie? Dan betaal je hier niet voor.

Bij het ontwikkelen van een advertentie hebben we tegenwoordig meer mogelijkheden. Zo is het mogelijk om direct een telefoonnummer aan de advertentie te koppelen. Belt een internetgebruiker op deze manier naar je bedrijf toe? Dan betaal je hier ook voor. Dit is namelijk ook een voorbeeld van PPC.

Waarom voor PPC extensies kiezen?

Tegenwoordig kun je advertenties op allerlei plekken weer laten geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Google Ads of voor Microsoft Ads. Ongeacht waar je voor kiest, geniet je met de PPC extensie van talloze voordelen. Zo wordt de zichtbaarheid gemaximaliseerd en worden de advertentieprestaties verbeterd.

Daarvoor zit je overigens sowieso bij B-Analyzed goed. In de wereld van SEA heeft ons internet marketing bedrijf ongekend veel ervaring opgedaan, waardoor wij precies weten wat werkt. En we weten ook nog wat juist niet werkt, waardoor wij de juiste advertentie campagnes voor je kunnen ontwikkelen.

Van welke PPC extensies maken wij gebruik?

De wereld van online advertenties is in een stroomversnelling terecht gekomen. De ontwikkelingen volgen elkaar in een hoog tempo op, waardoor advertenties voortdurend aangepast moeten worden. Voor het optimaliseren van de advertenties zit je bij ons goed. Wij meten de resultaten, wij voeren optimalisaties en wij behalen daarmee de beste resultaten.

Daarvoor maken wij van meerdere PPC extensies gebruik. Deze vier extensies bespreken we graag hieronder in het kort.

Extensie 1: Afbeelding extensie

Dit is één van de ads extensies waar men over de gehele wereld gebruik van kan maken. Met deze extensie maken wij de advertentie visueel een stuk aantrekkelijker. Dit brengt twee voordelen met zich mee:

  • De advertentie valt beter op. Een onderscheidend design valt immers altijd goed op, zeker tegen de witte achtergrond van Google. Doordat de advertentie beter opvalt, valt het oog van meer internetgebruikers op jouw advertentie.
  • Het lijkt niet meer op een advertentie. Een nadeel van een advertentie is dat de advertentie nogal op een advertentie lijkt. Als wij een custom made design voor je ontwikkelen, lijkt het echter niet meer op een advertentie. De ervaring leert dat dit ook beter is voor de resultaten.

Belangrijk voordeel is dat de afbeeldingen extensies op zowel pc als op smartphone werken. Wel is het goed om te weten dat de afbeeldingen aan bepaalde eisen moeten voldoen. Wat deze eisen zijn, weten wij uiteraard van A tot Z. Bij het ontwerpen en live zetten van de advertenties houden wij hier dan ook goed rekening mee.

Spreekt de afbeelding extensie je aan? Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden.

Extensie 2: Snippets

Dit is een extensie die bij geen enkele advertentie mag én kan ontbreken. Met dank aan deze extensie is het mogelijk om méér informatie aan de advertentie toe te voegen. Zo is het mogelijk om de belangrijkste eigenschappen van een product toe te voegen. Hiermee trekt de advertentie gegarandeerd nog meer aandacht.

Deze aanvullende informatie kan bij een paar categorieën toegevoegd worden: hotels, bestemmingen, buurten, merken, modellen en typen zijn hier enkele voorbeelden van. Per categorie moeten minstens drie waarden toegevoegd worden. Elke waarde mag maximaal 25 tekens lang zijn.

Deze extensie is bijzonder waardevol. Door meer informatie toe te voegen, spreekt de advertentie namelijk meer. Bovendien onderscheidt de advertentie zich met de snippet ten opzichte van advertenties die hier geen gebruik van maken.

Extensie 3: Prijs extensie

Met een prijs extensie wordt alle aandacht getrokken door het prijskaartje van het product. Zeker als je een voordelig product aanbiedt, is dit een hele fijne toevoeging.

Per advertentie kunnen ook nog meerdere soorten prijsextensies toegevoegd worden. Zo kun je meerdere productcategorieën en productlagen toevoegen. Hiermee spreekt de advertentie des te meer.

Voor bepaalde klanten kiezen wij absoluut voor deze extensie. Veel Nederlanders bij het oriënteren direct op het prijskaartje. Door met déze extensie te werken, laten wij het prijskaartje op een aantrekkelijke manier naar voren komen. Je kunt je vast voorstellen dat dit voor de nodige kliks zorgt.

Extensie 4: telefoon extensies

Bied je bepaalde diensten aan die telefonisch gereserveerd kunnen worden? Dan is dit een perfecte extensie met SEA. Met deze extensie is het mogelijk om het telefoonnummer aan de advertentie toe te voegen. Mocht een internetgebruiker interesse in je diensten hebben, belt hij/zij je met één druk op de knop op.

Met deze extensie wordt de drempel om contact op te nemen flink verlaagd. De kans dat meer en meer mensen je opbellen, is hierdoor een stuk groter. Keerzijde is wel dat je voor een goede telefonische bereikbaar moet zorgen. Google vindt het niet zo prettig als er wél gebeld wordt, maar níet opgenomen wordt.

Overige extensies

Blijft het in de wereld van advertenties alleen bij deze extensies? Nee, zeker niet. Google is voortdurend aan het experimenteren met nieuwe extensies en met uitbreidingen.

Van alle ontwikkelingen zijn wij in ieder geval perfect op de hoogte. Dankzij onze vakkennis weten wij bovendien op welke manier wij de extensies het beste in kunnen zetten. Dit verschilt wel van bedrijf tot bedrijf; we voeren hierom eerst een analyse uit en raken graag met je in gesprek.

Heb je interesse in onze SEA-diensten, SEO uitbesteden of in linkbuilding uitbesteden? En wil je de resultaten van je advertenties flink verbeteren? Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden!

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Hoeveel dagen zitten er in een week?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 6 minuten.

Travel marketing trends voor 2021

Het is algemeen bekend dat de travel- en hospitality branche dynamisch is en snel verandert. Ook de online marketingwereld verandert razendsnel, dus om je online marketing rendement te maximaliseren is…
Leestijd: 7 minuten.

Welke SEO cursus past bij mij?

Anno 2021 zijn er ontzettend veel SEO cursussen en trainingen beschikbaar. Ik begrijp goed dat je als ondernemer, zpp-er en marketingmanager van een bedrijf door het bomen het bos niet…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.