SEO en WordPress, boost je verkeer met deze handige tips!

Leestijd: 9 minuten.

Het opzetten en inrichten van een WordPress-sites hoeft niet moeilijk te zijn. Het SEO vriendelijk maken va je website, oftewel het optimaliseren voor gebruikers en zoekmachines daarentegen wel. Zoekmachine optimalisatie heeft letterlijk een evolutie doorgemaakt in het afgelopen decennium en zal nooit stoppen met evolueren. In dit artikel licht B. Analyzed marketing 13 eenvoudig te implementeren, effectieve manieren toe om de SEO van je WordPress site te optimaliseren en verbeteren. SEO en WordPress, boost je verkeer met onderstaande tips! Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben of hulp nodig hebben, schakel dan een SEO bureau in.

1. Kies een goede hosting partij

De eerste stap is ervoor te zorgen dat je site snel wordt geladen, omdat snelheid een zeer belangrijke rangschikkingsfactor is voor Google. Als je website traag is (dus meer dan 5 seconden laadtijd) kun je contact opnemen met je hostingpartij en ze vragen waarom je website traag presteert op hun server. Uiteraard zorg je eerst zelf dat je alles hebt gedaan om je site zo snel mogelijk te maken. Denk hierbij vooral aan het optimaliseren van afbeeldingen en video’s. Let er bij het kiezen van een nieuwe webhost op dat je niet dezelfde veelgemaakte fouten maakt als de meeste beginners. Kies vooral geen hostingpartij op basis van de aanbevelingen van schaduwrijke ’top 10 webhosting’-sites. Wat ze eigenlijk doen is een lijst maken van de hosts die hen de meeste verwijzingscommissies betalen. Dus als je met de meest populaire hostingpartijen in zee gaat en teleurgesteld raakt, is de kans groot dat je bij een andere eigenaar van EIG komt en als gevolg daarvan verliezen ze je nooit als hun klant. Als je op zoek bent naar een meer prominente naam in de hostingindustrie dan kun je Vimexx eens proberen.

2. Website niet indexeren in Google

Wanneer je een WordPress website installeert kun je de functie ‘ontmoedigen om deze site te indexeren’ van WordPress gebruiken totdat je klaar bent met het werken aan de structuur van de blog en klaar bent om het te lanceren. Wanneer je die optie hebt ingeschakeld zullen zoekmachines (bots) niet jouw website en pagina’s crawlen (afgehandeld via robots.txt). WordPress bevat ook rel = “noindex” en rel = “nofollow” -tags zodat ze niet worden geïndexeerd door zoekmachines totdat jij aangeeft wanneer dat wel mag. Dit is handig omdat de meeste bloggers de neiging hebben de standaard ‘Hello World’ WordPress post- en tweak permalink-structuren en dergelijke te verwijderen, wat anders zou resulteren in veel 404 niet-gevonden fouten om te verschijnen in Google Webmaster Tools.

3. Kies een focus keyword

Als het gaat om WordPress en SEO, is het belangrijk dat je je bedenkt dat Google nog altijd geen menselijk brein heeft en werkt op basis van computertaal. Daarom zijn focus keywords in 2020 nog altijd belangrijk. Houd wel in gedachte dat het om de gebruiker gaat en niet om Google. Je kunt gelukkig heel goed voor je doelgroep schrijven en tegelijkertijd je SEO optimaliseren. En bedenk ook dat andere zoekmachines zoals Bing en Yahoo soms nog vertrouwen op wat sommige mensen achterhaalde SEO-praktijken noemen. Voor de duidelijkheid: dit focus keyword kan uit meerdere woorden bestaan. Doe eerst een gedegen zoekwoorden onderzoek voordat je je focus keyword bepaalt. Door de Yoast SEO-plugin te gebruiken kun je eenvoudig het belangrijkste sfocus keyword instellen waarover je wil schrijven. In dit artikel bijvoorbeeld gebruiken we als belangrijkste sleutelwoord “WordPress en SEO”. Je kunt zien dat de Yoast-plugin de dichtheid van sleutelwoorden analyseert en meldt dat het voor (de Engelstalige variant van) dit artikel aan de lage kant is. Over het algemeen is ongeveer 0,5% of meer een goede richtlijn. We moeten dus een manier bedenken om ons sleutelwoord vaker te gebruiken, maar het moet natuurlijk wel binnen onze content passen.

4. Wijzig de standaard permalinks-structuur

WordPress gebruikt standaard permalinks voor ‘? P = [id]’. Dit is niet zoekmachinevriendelijk en verliest de mogelijkheid om een ​​paar belangrijke zoekwoorden in post-permalinks te plaatsen als je niet overgaat naar een op tekst gebaseerde permalink-structuur. Wij geven de voorkeur aan de indeling ‘yourdomain.com/year/month/post-name/’, maar je kunt elke andere vergelijkbare structuur kiezen. Zo kun je de datum en het jaartal ook weglaten en voor een structuur gaan waarbij het belangrijkste zoekwoord direct achter het hoofddomein staat.

5. Installeer de Yoast-plugin en gebruik rel = “canonical”

Het installeren van goede SEO-plug-ins is een absolute must, omdat een SEO plugin een tool is die helpt en voor een groot aantal SEO-aspecten van je blog kan zorgen. Zodra je die installeert, moet je de tag rel = “canonical” inschakelen voor pagina’s op uw blog. Het helpt zoekmachines om de oorspronkelijke bron-URL’s van inhoud op je blog / website te bepalen. Op die manier helpt het dubbele inhoudsproblemen van WordPress-sites te voorkomen. Wij gebruiken het liefst de Yoast plugin van WordPress. Het biedt gebruikers een breed scala aan opties met betrekking tot linkcanonisatie, paginatitels, metabeschrijving, zoekwoordenoptimalisatie, noindexeringscategorieën, tags en archieven, Google Plus-auteurschap, Google Analytics en Google Webmaster Tools-verificatie. Zoveel opties en heldere uitleg maken deze plugin favoriet bij B. Analyzed marketing.

yoast en seo

6. Gebruik een caching-plug-in om uw blog te versnellen

Een caching-plug-in is tevens een must voor elke WordPress-site. Caching-plug-ins doen namelijk twee nuttige dingen. Ten eerste maken ze je website sneller. Ten tweede verminderen ze de belasting van je webserver. De meeste caching-plug-ins slaan statische en dynamische inhoud op in het cachegeheugen om de laadtijd van de pagina te verminderen. Een zo’n geweldige plug-in voor WordPress is W3 Total Cache die wij gebruiken voor diverse opdrachtgevers. Het is rijk aan functies met paginacaching, browsercaching, objectcaching, databasecaching en minification-opties. Een goed alternatief hiervoor is WP Super Cache, die statische HTML-pagina’s genereert en weergeeft om WordPress-sites te versnellen. Het doel achter het verminderen van de laadtijden van webpagina’s is het verbeteren van de gebruikerservaring. Zoekmachines geven snelle sites ook meer voorsprong in de zoekresultaten dus dit helpt weer bij een betere vindbaarheid. Dus als je je website sneller maakt, is het natuurlijk goed vanuit SEO-oogpunt.

7. Link naar je oude berichten terwijl je nieuwe schrijft

Interne links zijn en zijn nog steeds een zeer belangrijke manier om zoekmachines meer relevante inhoud op uw website te geven. Het werkt als een virtuele kaart van gerelateerde berichten op je ite en maakt navigatie binnen je site eenvoudiger voor zowel gebruikers als bots. Handmatig linken naar eerder geplaatste blogs en tevens gerelateerde berichten met behulp van handmatig gekozen ankertekst presteert beter dan linken naar oude berichten met behulp van een plug-in ‘gerelateerde berichten’ die de volledige titels van uw oude berichten weergeeft terwijl je ernaar linkt. Je boost verkeer voor zowel je nieuwe berichten als eerder geplaatste berichten.

8. Optimaliseer de afbeeldingen op je site

Het optimaliseren van je afbeeldingen door ze te comprimeren en het formaat te wijzigen kan de grootte van de afbeeldingen aanzienlijk verminderen, waardoor de paginagrootte kleiner wordt en de laadprestaties verbeteren. Je kunt makkelijk online gratis tools vinden voor het wijzigen en comprimeren van afbeeldingen. Denk bijvoorbeeld aan Photoshop. Zorg ervoor dat de afbeeldingen die je uploadt in WordPress al zijn geoptimaliseerd, maar zelfs als je nog geen geoptimaliseerde afbeeldingen hebt om te uploaden, kunt je bijvoorbeeld een plug-in zoals Smush.it gebruiken om de geüploade afbeeldingen automatisch te optimaliseren en te verkleinen. Je kunt ook de juiste afbeeldingstags toevoegen aan afbeeldingen in je berichten, zodat ze beter kunnen scoren bij het zoeken naar afbeeldingen. Daarnaast kun je ook nog extra zoektermen opnemen via alt-tags in je berichten.

9. Gebruik enkele van de traditionele on-page SEO best practices

Sommige traditionele SEO-praktijken kunnen zelfs vandaag nog worden geïmplementeerd. Ik heb het hier vooral over SEO op de pagina. Als je een SEO-plug-in zoals de Yoast SEO plugin gebruikt kun je aangepaste titels en metabeschrijvingen instellen voor je berichten, pagina’s, producten en portfolio pagina’s. Handmatig beschrijvende trefwoordrijke beschrijvingen hebben nog steeds enige waarde in de factoren voor zoekmachine ranking. Moderne zoekmachines zoals Google genereren nu echter in de meeste gevallen automatisch beschrijvingen, afhankelijk van de zoekwoorden. Ons advies is om zowel de HTML titel als de metabeschrijvingen van de juiste keywords te voorzien.

10. Voeg regelmatig nieuwe berichten toe in WordPress

Google geeft in zijn SERP’s prioriteit aan blogs met vaak gepubliceerde berichten. Als je vijf keer per week een bericht plaatst en de volgende week helemaal niets plaatst, is het nog erger dan twee keer per week consistent posten. Zoekmachines zijn dol op nieuw bijgewerkte inhoud relevante inhoud. Dus als je blogt over SEO en Adwords en zegt dat je post over alle nieuwe auto-lanceringen die over de hele wereld plaatsvinden en de respectieve evenementen, en het wordt niet rechtstreeks van ergens anders gekopieerd, zal Google dat geweldig vinden, en je krijgt waarschijnlijk een voorsprong in SERP’s. Dit is van toepassing op websites die tot een niche behoren. “Als je drie weken nodig hebt om wat onderzoek te doen, en dat onderzoek resulteert in een echt goede blogpost, trekken die stukken inhoud vaak veel meer aandacht dan volgen op blogposts.” Aldus Matt Cutts, specialist in zoekkwaliteit en hoofd van Webspam Team, Google

11. Plaats de belangrijkste trefwoorden in de eerste alinea’s

Google geeft de eerste paar alinea’s tekst het belangrijkste zijn bij indexatie van de pagina’s / websites. Je kunt hiervan op twee manieren profiteren:

  • Beschrijf waar het bericht over gaat in de eerste paar paragrafen, schrijf ze als een inleiding op het bericht. Neem het focuskeyword van het artikel op in de Heading 1, eerste alinea en Heading 2.
  • Link naar de andere belangrijke artikelen binnen de eerste paar paragrafen.

12. Herstel gebroken links op uw blog

Als er te veel verbroken links op je site worden gevonden, denken zoekmachines dat de site niet goed wordt onderhouden. Het kan worden bestraft door zoekmachines die denken dat het een verlaten site is. je kunt de WordPress-plug-in Broken Link Checker gebruiken om verbroken interne en externe links te achterhalen. Deze plug-in kan gebroken links (optioneel) automatisch markeren als ‘nofollow’, zodat zoekmachines geen negatieve indruk over uw site krijgen.

broken link checker

 

13. Probeer gedetailleerde, hoogwaardige, lange berichten te schrijven

Lange berichten zijn eigenlijk goed voor SEO, zoals blijkt uit een analyse uitgevoerd door serpIQ. gemiddelde content-length-top-search-engine-posities. Zoals je in de bovenstaande presentatie kunt zien, is de gemiddelde inhoudsduur van elke pagina die voor elk zoekwoord in de top 10 in Google staat, minstens 2000 woorden. Hoe verder je naar pagina’s 2 en hoger navigeert, des te minder inhoud de pagina’s op die SERP’s zullen hebben. Dit verklaart dat Google de voorkeur geeft aan sites met veel inhoud, niet omdat ze denken dat lange berichten waardevoller zijn, maar omdat de echte lezers dol zijn op gedetailleerde inhoud.

Doe in plaats daarvan wat online onderzoek naar het onderwerp waarover u een blogpost schrijft, ondersteun het met statistieken en gegevens. Maak een link naar andere blogs die ondersteunen wat je zegt. Ik beschouw persoonlijk productieve berichten met minstens 1.000 woorden als fatsoenlijk hoog te rangschikken in SERP’s. Er zijn berichten die niet zo lang hoeven te zijn, maar schrijf op een gedetailleerde manier over dingen waarvan je lezers willen dat ze er meer over te weten komen. Voor alle duidelijkheid, dit bericht is meer dan 4.500 woorden lang en mijn gids om de Domain Authority te vergroten is meer dan 11.000 woorden lang!

SEO en WordPress

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen over SEO, WordPress of SEO en WordPress, neem dan gerust contact met ons SEO bureau in Limburg op. Hoger in Google met WordPress? Wij kunnen je teven helpen bij de bouw van een betaalbare SEO vriendelijke WordPress site op maat .

hoger-in-google-met-wordpress

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Hoeveel dagen zitten er in een week?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 6 minuten.

SEO teksten schrijven

We kunnen nog zoveel gebruik maken van tags en andere zaken, maar uiteindelijk draait het vaak om sterke SEO teksten en kwalitatieve content. Dat is waar we de zoekvraag mee…
Leestijd: 1 minuut

Social media trends: wat kun je verwachten in 2023?

Meer nadruk op privacy en transparantie Sociale media blijven zich snel ontwikkelen en veranderen, en 2023 is geen uitzondering. Een van de belangrijkste trends die we kunnen verwachten, is een…
Leestijd: 4 minuten.

Het belang van AdWords onderhoud

Vooral nu in deze vreemde en onzekere tijd is het belangrijk om je AdWords account nog eens goed onder de loop te nemen en verbeteringen door te voeren waar nodig.…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.