11 SEO Linkbuilding methodes voor 2021

Leestijd: 8 minuten.

Linkbuilding wordt al jaren “dood” genoemd. De regels van 2003 zijn zeker veranderd en degenen die zich niet konden aanpassen aan de steeds veranderende regels en hoge eisen en vaardigheden, inclusief updates, moeten hun “linkbuilding-trucs” opgeven. Het Google Core-algoritme is gebaseerd op backlinks en dat is niet veranderd sinds de oprichting van Google. Echter wordt er anno 2020 veel meer gekeken naar de kwaliteit van de links en relevante content!

Een link is een verbinding van A naar B

Een hyperlink is een verbinding van de verwijzende pagina naar de doelpagina – altijd geweest. Veel te lang zijn SEO’s geobsedeerd door te kijken naar de Pagerank of welke statistiek dan ook van de koppelingspagina. Echter is de relevantie van de site een belangrijk onderdeel van SEO.

Ga voor 10% goede links in plaats van 100% kwantiteitslinks

State of the Art Link-ontwikkeling Inmiddels is linkbuilding uitgegroeid tot beroepspraktijk. Wist je dat het mogelijk is om de impact en het risico van een backlink-relatie te simuleren voordat je deze opbouwt? Als je je een verdiept in linkbuilding is het beter om 3x meer tijd te besteden aan de 10% geweldige links die er daadwerkelijk toe doen, dan in plaats van te gaan voor de massa.

Wat bedoel je met een backlink?

Als we naar een backlink verwijzen, bedoelen we een verwijzing van een andere webpagina naar jouw eigen webpagina. Dit is heel anders dan de “uitgaande” of uitgaande links van jouw pagina. Verwar de twee niet. Een backlink wordt ook wel een inkomende link (IBL) genoemd en deze links zijn erg belangrijk bij het bepalen van de populariteit (of het belang) en waarde van je website voor zoekmachines zoals Google.

Zijn alle backlinks hetzelfde?

‘Hoe meer, hoe beter’ gezegde geldt absoluut niet voor inkomende links. In ieder geval niet zolang “meer” links betekent die je koopt zonder te controleren of ze riskant zijn voor jouw backlinkprofiel of niet. Je kunt beter streven naar minder links van hoge kwaliteit, dan naar duizenden links die geen waarde toevoegen aan uw backlinkprofiel. Zwakke of risicovolle backlinks helpen helemaal niet bij jouw ranglijst. Het kan zelfs erger worden. Deze links kunnen jou zelfs een Google-boete geven en ernstig (zo niet 100%) verlies van organisch verkeer veroorzaken.

Links zijn helemaal niet hetzelfde. Het punt is om te begrijpen

 • Hoeveel koppelingspagina’s, subdomeinen, domeinen en hoofddomeinen?
 • Hoeveel links per maand?
 • Wat voor soort links (volgen, niet volgen, omleidingen, javascript, frames, ..)?
 • Welke link kracht en vertrouwen?
 • Welke koppelingszoekwoorden (“geld” of “merk”)?
 • Welk linkrisico?

Ook kunnen deze factoren in verschillende gevallen verschillend worden beoordeeld. Een link kan ook goed of slecht zijn, afhankelijk van de branche, het land, de taal en de trefwoorden. Helaas is er geen algemene regel. Het is bijvoorbeeld NIET hetzelfde of een domein naar 1.000 subpagina’s linkt, of dat 1.000 domeinen naar een subpagina linken. Daarom raden we altijd aan om het filter voor de hele site in LinkResearchTools te gebruiken.

Wat zijn de regels van Google als het gaat om linkbuilding?

Omdat niet alle links gelijk zijn, moet je heel voorzichtig zijn wanneer je een linkbuilding-campagne start. Bouw links voor jouw bedrijf, voor jouw klanten, maak ze relevant en koppel ze aan geweldige inhoud. Dan zullen je gebruikers pas tevreden zijn, Google houdt je in de zoekresultaten en je bedrijf zal groeien. Zorg ervoor dat de links die je bouwt natuurlijk zijn en dat Google niet concludeert dat u het zoekalgoritme probeert te manipuleren.

Alle links die bedoeld zijn om de PageRank of de positie van een site in de zoekresultaten van Google te manipuleren, kunnen worden beschouwd als onderdeel van een linkschema en een schending van de richtlijnen voor webmasters van Google. Dit omvat elk gedrag dat links naar uw site of uitgaande links van jouw site manipuleert. (Google-kwaliteitsrichtlijnen)

We leggen de kwaliteitsrichtlijnen van Google uit met betrekking tot linkschema’s, om u een duidelijk beeld te geven van hoe je links van hoge kwaliteit kunt bouwen en hoe u kunt voorkomen dat u slechte links bouwt. Het draait allemaal om kwaliteit, relevantie en gebruikersfocus.

 

Slechte linkbuilding

❌Linkuitwisselingen

Overmatig gebruik maken van linkuitwisselingen (ik link naar jou, jij linkt naar mij) heeft een slechte invloed op de rankings.

✅ Wederzijdse linken

Zolang je niet overdreven gebruik maakt van linkuitwisselingen en deze linkuitwisselingen relevant zijn voor het onderwerp en logisch vanuit het standpunt van de gebruiker, zal dit positieve invloed hebben op je rankings.

❌Artikel marketing / gasbloggen

Artikelmarketing of het plaatsen van gasten Links met overgeoptimaliseerde ankertekst in artikelen of persberichten die op andere sites worden verspreid.

✅ Artikel marketing of het plaatsen van gastblogs

Het is geweldig dat mensen over u schrijven en terugverwijzen naar jouw website, maar zolang ze op een natuurlijke manier links maken. Het vullen van de ankertekst met commerciële trefwoorden is verre van natuurlijk en zal u zeker in de problemen brengen. Het gebruik van merkzoekwoorden of navigatiezinnen is in dit geval een goede optie.

Het toevoegen van jouw site aan een webdirectory om een ​​backlink te krijgen, heeft een negatief effect op de positie van jouw website

 

De beste directories zijn degene die ook nuttige informatie bieden voor jouw potentiële klanten. De sleutel tot linkbuilding is RELEVANTIE. Daarom is het nuttig om links te bouwen in niche-directories en directories die zijn gekoppeld aan informatieve websites die relevant zijn voor jouw branche.

❌ Forum and Blogposts Comments

Onbehulpzame forum- of blogreacties met geoptimaliseerde links in het bericht of de handtekening, bijvoorbeeld:

Bedankt, dat is geweldige informatie! – Britt Daemen SEO-bureau

✅ Forum and Blogposts Comments

De beste directories zijn degene die ook nuttige informatie bieden voor jouwpotentiële klanten. De sleutel tot linkbuilding is RELEVANTIE. Daarom is het nuttig voor u om links te bouwen in niche-directories en directories die zijn gekoppeld aan informatieve websites die relevant zijn voor jouw branche.

Google stelt duidelijk dat het kopen van backlinks om jouw ranglijst te verbeteren in strijd is met hun richtlijnen.

Ze beschouwen links als stemmen en betalen voor een stem is onethisch. Betaalde links van lage kwaliteit zijn niet alleen mogelijk geldverspilling, maar vormen ook een extreem hoog risico.

In plaats van links te kopen kun je ook tijd investeren in het creëren van inhoud van hoge kwaliteit en het promoten van jouw site op een manier die natuurlijke backlinks aantrekt. Deze aanpak kost jou niet meer dan het kopen van een aantal slechte links en je kunt uiteindelijk veel betere resultaten behalen, het vereist alleen meer geduld.

 

Vraag om backlinks

Dit is een goede manier om te beginnen, vooral als u een beginner bent in deze baan. Denk aan vrienden, familieleden, collega’s, partners, klanten die een blog of een site hebben. Het enige dat je moet doen, is om een ​​backlink te vragen. Vraag naar links in de inhoud in plaats van links in de zijbalk of voettekst. Maar wees voorzichtig en zorg ervoor dat de backlink afkomstig is van een website die relevant is voor jouw niche. Anders heeft het niet al te veel impact en kan het zelfs schadelijk zijn.

Bouw relaties op

Voor een goede linkbuilding moet je goede relaties opbouwen. Er zijn volop mogelijkheden om nieuwe contacten op te bouwen. Je moet beginnen met niche-gerelateerde communities: forums, blogs of sociale groepen, zoals de Link Building Experts Group op Facebook, bijvoorbeeld. Zet de eerste stap en begin bij te dragen met interessante en relevante opmerkingen en posts, die contextuele waarde aan elke discussie geven. Door actief deel te nemen aan deze online communities gericht op jouw niche, krijg je niet alleen goede backlinks, maar heb je altijd toegang tot het nieuwste nieuws uit de branche en kun je in contact komen met een aantal interessante mensen die jouw passies delen.

Geef een getuigenis

Testimonial linkbuilding is een win-win-scenario. Veel bedrijven bieden jou de kans om een ​​paar woorden te zeggen over jouw ervaring met het gebruik van hun producten. Enerzijds is dit voor hen een perfecte manier om het vertrouwen van de klant op te bouwen. Aan de andere kant is het een geweldige kans voor u om een ​​backlink en potentieel verkeer van die site te krijgen, en het heeft meestal een veel hoger goedkeuringspercentage dan jouwstandaard e-mails met linkverzoeken. Bedrijven krijgen nog een testimonial om op hun site te plaatsen, terwijl jij een nieuwe backlink krijgt.

Start een blog

Maak geen blog met één bericht en één backlink naar jouw site. Als je dat doet, heb je niet alleen je tijd verspild, maar heb je waarschijnlijk ook gewoon weer een riskante link voor jezelf gemaakt. Als je je eigen blog wilt hebben, moet je deze in leven houden. Schrijf regelmatig berichten. Concentreer u op jouw branche en op de behoeften van jouw klant! Na verloop van tijd zal het hoogstwaarschijnlijk autoriteit krijgen. Zorg ervoor dat jouw inhoud relevant, nuttig en goed gestructureerd is. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de wereld er keer op keer naar wil linken. Dat is hoe je geweldige backlinks krijgt; je verdient ze!

Maak een lijst van uw site in betrouwbare mappen

Er zijn veel online-gidsen die geen echte waarde bieden aan de internetgebruikers en Google heeft ze uitgesloten van de zoekresultaten. Je wilt niet dat jouw website op dergelijke pagina’s wordt vermeld. Maar niet alle online-gidsen zijn slecht. Een directory die u niet alleen de kans geeft om een ​​link naar jouw website te plaatsen, maar ook nuttige informatie biedt voor uw potentiële klanten, is een directory waarop u wilt worden vermeld. Niche-directories en directories die zijn gekoppeld aan informatieve websites voor een specifieke branche, zijn een goede keuze. Als jouw bedrijf in dergelijke mappen wordt vermeld, wordt het gemakkelijker om geïndexeerd te worden in de belangrijkste zoekmachines en kunnen mensen jou online vinden.

Schrijf een goede gastpost

Er zijn veel sites en blogs die accepteren om een artikel te publiceren. Voordat je ergens een artikel schrijft, moet je ervoor zorgen dat:

 • De website of blog is relevant voor jouw onderwerp;
 • Het artikel gaat NIET over hoe geweldig je bent / je bedrijf is;
 • Je hebt een focus op kwaliteit (goed geschreven, professioneel en interessant);
 • Houd er rekening mee dat een slecht artikel een slechte reputatie kan opleveren.
 • Het is belangrijk dat je links bouwt die jouw website helpen en niet links die een negatieve invloed kunnen hebben op de positie van jouw website in de zoekresultaten.

Hulp nodig bij linkbuilding? Linkbuilding uitbesteden? Start vandaag nog met het opbouwen van een natuurlijk backlinkprofiel

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Schrijf de nummer '7' volledig uit, bijvoorbeeld 'Twee'

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 2 minuten.

Het belang van een goede SEO titel

Eén van de belangrijkste indicatoren van de relevantie van een pagina, is de naam / html titel die we aan een bepaalde pagina geven. De titel van een pagina moet…
Leestijd: 3 minuten.

Google Mijn Bedrijf aanmaken

Je bent hier waarschijnlijk terecht gekomen omdat je informatie zoekt waarmee je een Google Mijn Bedrijf account kunt aanmaken. Klopt dat? Mooi! Je hebt een belangrijke stap gezet richting een…
Leestijd: 4 minuten.

Verzamel reviews op Google Mijn Bedrijf

In de tijden van corona hebben veel bedrijven tijd over voor bedrijfszaken die belangrijk zijn maar al snel vooruit worden geschoven. Veel bedrijven surfen nu op het internet en kiezen…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.