Verzamel reviews op Google Mijn Bedrijf

Leestijd: 4 minuten.

In de tijden van corona hebben veel bedrijven tijd over voor bedrijfszaken die belangrijk zijn maar al snel vooruit worden geschoven. Veel bedrijven surfen nu op het internet en kiezen voor producten of diensten op basis van beoordelingen / reviews die het bedrijf heeft. Voor lokale bedrijven is Google My Business een geweldig middel om de online zichtbaar te vergroten en online reputatie te verbeteren. Het is een belangrijk onderdeel van local SEO. Het is erg gemakkelijk om een ​​link te genereren waarop je klanten kunnen klikken en direct een recensie te schrijven die zichtbaar wordt op je Google Mijn Bedrijf- en maps-vermelding. Op die manier kun je je klanten een link sturen om een Google reviews te ontvangen. Er zijn twee eenvoudige en gratis methoden die je kunt gebruiken en waarmee je eenvoudig een ‘schrijf een review’ link creëert. Lees het volgende blog om te zien hoe je link genereert en hoe je deze links kunt gebruiken om meer Google-recensies te krijgen:

Wat kun je verwachten in dit artikel?

 1. Ontvang een Google review link direct van Google
 2. Genereer een Google review link from PlaceID Generator
 3. Wat kun je doen met je Google review link?
 4. Verzamel Google reviews via de email
 5. Geef Google Reviews weer op je website

Ontvang een Google review link direct via Google

Ontvang een Google-beoordelingslink rechtstreeks van Google. Dit is de eenvoudigste manier om erachter te komen wat de link is vanaf je Google-locatie waar klanten Google-recensies kunnen achterlaten. Volg gewoon de onderstaande stappen en kopieer de link binnen enkele seconden.

 • Controleer eerst of je bent ingelogd met je het juiste Google-account.
 • Zoek naar je bedrijf op Google
 • Klik rechts van de zoekresultaten van je bedrijf op de knop ‘Beoordeling schrijven’
 • Kopieer de URL uit de adresbalk van de browser bovenaan (zie geel gemarkeerde url in het screenshot hieronder).

 

google my business review

Ontvang de Google review link van je Google My Business account

Log in op je Google Mijn Bedrijf account en kopieer de link bij het Home-gedeelte. Je klanten kunnen op die manier makkelijk een review achterlaten. Volg onderstaande stappen om deze link te krijgen:

 • Ga naar je Google Mijn Bedrijf-account.
 • Blader op de startpagina naar ‘Get more reviews’ en kopieer de verstrekte link.

Dat is het. Zodra je klanten op de link klikken wordt de locatie geredirected naar de Google Maps app waar een pop-up verschijnt en waar ze direct een review kunnen achterlaten. Dit is de link van B. Analyzed marketing g.page/b-analyzed/review

Deze link kun je pas genereren wanneer je bij info (zie geel gemarkeerde tekst) een korte naam hebt ingevuld. Die naam zie je hierboven in de korte url ook terug.

korte naam google mijn bedrijf

Gebruik de PlaceID-generator

De Google PlaceID is een zeer eenvoudige generator die je de ID van uw Google Maps-locatie geeft. Hier is het hieronder en voer gewoon je bedrijfsnaam in, kies deze uit de vervolgkeuzelijst en kopieer de plaats-ID uit de popover. Hieronder een screenshot van hoe je een Google review-link kunt krijgen: Schrijf in het bovenste veld “Voer een locatie in”. Klik op je bedrijfsnaam die in de vervolgkeuzelijst verschijnt je plaats-ID verschijnt in de popover en je hoeft deze alleen maar te kopiëren. Plak dit ID-nummer aan het einde van deze link (na het = teken) https://search.google.com/local/writereview?placeid=

finder id google

Wat kun je dan precies doen met een Google review-link?

Zodra je de link hebt waar je klanten Google-recensies kunnen schrijven, kun je deze link gebruiken om beoordelingen te verzamelen. Hoe krijg je dan meer Google-recensies? Met deze link kun je e-mails naar uw klanten sturen en hen vragen je een beoordeling te sturen. Maak een knop ‘Laat een beoordeling achter’ op je website. In elk van de bovenstaande voorbeelden moeten uw klanten zijn ingelogd met hun Google-accounts om de recensies te kunnen achterlaten. Houd er rekening mee dat, ongeacht hoe je adverteert op je Google-beoordelingspagina, de daadwerkelijke beoordelingen zijn geschreven door klanten die ervaring hebben met je bedrijf. Dit betekent dat je aandacht moet besteden aan je service, product en klanttevredenheid. Dat gezegd hebbende, laten we enkele geweldige voorbeelden bekijken van hoe bedrijven hun websites gebruiken om Google-recensies te genereren.

Maak een sjabloon van je bedrijfshandtekeningen met een link naar je Google recensies met een simpele call-to-action

Maak een sjabloon van uw bedrijfshandtekeningen met de link naar Google-recensies met een simpele call-to-action. Je kunt bijvoorbeeld een handtekening ontwerpen met een knop of een eenvoudige linktekst zoals: ‘Beoordeel ons op Google’ of ‘Deel uw feedback op Google’.

button-review

Geef je reviews weer op je website

Zodra je beoordelingen hebt gegenereerd op je Google Mijn Bedrijf-locatie, kun je Google-beoordelingen insluiten om de daadwerkelijke ervaringen van je klanten op je website te laten zien. Je kunt een speciale pagina met beoordelingen maken en deze beoordelingen weergeven, zodat je potentiële en nieuwe klanten gemakkelijk vertrouwen in je bedrijf kunnen winnen en snel de beslissing kunnen nemen om met jou in zee te gaan. Daar heb je, afhankelijk van wat voor systeem je gebruikt, meerdere mogelijkheden voor.

Hulp nodig bij bovenstaande?

Schakel gerust een freelance online marketeer, SEO specialist of SEO bureau in die je daarbij helpt.

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Schrijf de nummer '7' volledig uit, bijvoorbeeld 'Twee'

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 3 minuten.

Bespaar onnodige advertentiekosten en maak gebruik van SEO

SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie is een van de meest kosteneffectieve online marketingstrategieën. De (potentiële) klanten zijn actief op zoek zijn naar jouw producten en diensten online. Naast SEO zijn cold-calling…
Leestijd: 3 minuten

De 5 meest geavanceerde e-mail marketing platforms

E-mail marketing is een essentieel onderdeel van online marketing en er zijn tal van e-mail marketing platforms beschikbaar. Maar welk platform moet je kiezen voor jouw bedrijf? In deze blog…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.