Het belang van SEO marketing tijdens COVID-19

Leestijd: 5 minuten.

Internetbureaus en andere bedrijven verliezen klanten vanwege de coronavirus crisis. Naast het klantenverlies zullen veel bedrijven genoodzaakt zijn om de deuren te sluiten. Dit is vergelijkbaar met de recessie van 2008 en deze crisis zal naar verwachting nog een grotere impact krijgen. Hoe doorsta je de recessie en wat is het belang van SEO in deze crisistijd? Wij geven een aantal algemene tips en vertellen waarom juist SEO onmisbaar in de tijd van crisis.

Pas je openingstijden aan op Google Mijn Bedrijf

Als lokale SEO belangrijk is voor je restaurant, bar of kapperszaak en dat is gesloten vanwege COVID-19, gebruik dan vakantie-uren op Google Mijn Bedrijf (GMB) om aan te geven dat je gesloten bent in plaats van je winkeluren volledig te verwijderen. Je kunt ook een Google Mijn Bedrijf-vraag en antwoord toevoegen rond de status van je restaurant tijdens COVID-19 en zo veel mogelijk mensen vragen om te beantwoorden, zodat het als de hoofdvraag in je kennisvenster verschijnt. Daarmee biedt je extra service voor je klanten.

Informeer je klanten en relaties en wees duidelijk

Schrijf een update op de website over Covid-19 en geef aan op welke wijze dit jouw bedrijf of situatie beïnvloedt? Geef tips en denk mee met je relaties en klanten. Verwijs op je website heel erg duidelijk naar je klanten toe met een FAQ o.i.d. over geplande evenementen, lopende acties en andere aanpassingen.

Heb je een webshop en fysieke winkel?

Heb je een webshop en is je product verkrijgbaar in fysieke stores? Informeer je klanten over hoe je omgaat met de Corona maatregelen en dat ze nu online bij je kunnen shoppen in plaats van in de winkel en biedt bijvoorbeeld gratis verzending aan met de code #staysafe.

Hoge volatiliteit wereldwijd aanwezig

De tijden zijn onzeker, maar één ding is zeker: de huidige volatiliteit heeft invloed op ieder bedrijf. In de tijden van volatiliteit zijn empathie en de gegevens van je eigen website koning. Benchmarks kunnen nuttig zijn, een eigen data-analyse nog belangrijker. Bekijk de gegevens uit Search Console en Analytics en speel in op de veranderingen.

Het belang van SEO in tijden van corona

In een tijd waarin bedrijven de campagne-uitgaven moeten verminderen, is er één acquisitiekanaal dat niet wordt uitgeschakeld, namelijk de

  • SEO (organische zoekmachine optimalisatie)

Hoewel de zaken momenteel in een stroomversnelling verkeren, kan SEO nu belangrijker zijn dan ooit. Waarom leggen we hieronder uit.

Zoekmachine marketing kan geld opleveren

Degenen die het geld of de cashflow hebben om de moeilijke tijden door te komen, zijn de bedrijven die overleven. Het enige marketingkanaal die een betere ROI oplevert dan zoekmachine marketing (SEO en SEA) is e-mailmarketing. Aanmelding- en e-maillijsten groeien uiteraard niet zomaar, ze moeten worden gecreëerd door vraag te genereren – en SEO is een van de beste manieren om een ​​winstgevende opt-in e-maillijst te creëren. Zoekmachinemarketing, zowel betaald als organisch, bereikt de consument. Vergeet toeschrijving en de bovenkant van de trechter. Zoekmachinemarketing levert omzet en leads op, juist omdat de consument verbonden is met uw merk wanneer ze op zoek zijn naar jouw product of dienst. Mensen hebben nog steeds producten en diensten nodig, ook al zijn ze 3 weken in quarantaine. Mensen gaan juist meer Googelen als ze thuis zitten. Zelfs als de totale verkoop van je bedrijf, product of dienst daalt als gevolg van de economie of de pandemie, kun je een deel van je verliezen compenseren door te investeren in online marketing (hoofdzakelijk SEO), waarmee je voorrang krijgt op degenen die zich nog in een koopkader bevinden geest.

Zoeken is meetbaar

Zoeken is meetbaar. Als je online marketing naar de top van de trechter hebt gevoerd maar een budgetcrisis ervaart, is het logisch dat je inspanningen naar consumenten gaat richten met een snellere koopintentie. Zoekmachinemarketing doet precies dat, maar wat nog belangrijker is, je kunt bewijzen dat je goede resultaten behaald. SEO en SEA zijn online meetbaar. In tegenstelling tot ‘branding’-inspanningen is het gemakkelijk te zien of zoekmachine-marketing effectief is. Het enige dat je moet doen is kijken naar je verkopen of leads. Dit stelt je ook in staat om budget en inspanning te draaien waar nodig. Het kopersgedrag zal de komende maanden zeker ingrijpende veranderingen ondergaan. Het is belangrijk dat je marketing inspanningen kunnen draaien op basis van gegevens. Competente zoekmachinemarketeers reageren op gegevens en veranderen de tactiek dienovereenkomstig. Een zoekmachine-marketeer kan het budget verplaatsen naar zoekwoordgroepen met een sterkere intentie van de koper, of inhoud promoten die de huidige stemming van de consument zal aanspreken.

Mensen hebben nog steeds producten en diensten nodig

Mensen hebben nog steeds producten en diensten nodig. Zoekmachinemarketing, zowel betaald als organisch is de beste manier om consumenten te bereiken met koopintentie. Ik zeg niet dat zoekmachinemarketing altijd een snelle oplossing is, maar je kunt binnen een paar uur of minder een al een Google Ads-campagne opzetten en laten runnen. Het kan anders zijn en er kan een nieuw normaal komt, maar de wereld zal stabiliseren. En zoekmachinemarketing zal nog steeds een van de meest effectieve manieren zijn om consumenten te bereiken.

Denk in lange termijn resultaten en investeer in zoekmachine optimalisatie

Degenen die effectieve zoekmachinemarketingprogramma’s implementeren zullen effectieve marketing doen. Het kost tijd om een ​​SEO-campagne effectief te laten verlopen. Juist in de tijd dat we te maken hebben met een wereldwijd pandemonium, kan een bedrijf een SEO-campagne opzetten die de komende jaren resultaten zal opleveren. En die resultaten kunnen de inkomsten opleveren die uw bedrijf nodig heeft om de onvermijdelijke moeilijke tijden te doorstaan.

Zoekmachinemarketing is de meest effectieve manier om je bedrijf in stilstand te vermarkten. Dus begin vandaag nog.

SEO strategie nodig voor je website of webshop?

Heb je hulp nodig bij de opzet van een online marketing strategie? B. Analyzed marketing heeft ervaring en kan je daarbij helpen. Vragen, aanvullingen, opmerkingen of suggesties? Neem contact op of schakel een SEO specialist in!

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Hoeveel dagen zitten er in een week?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 1 minuut.

Google reviews niet zichtbaar

Veel bedrijven werken door het coronavirus (covid-19) met een kleinere bezetting. Ook bij Google is de bezetting lager dan voor de corona crisis. Dit heeft erin geresulteerd dat er minder…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.