Local seo

Lokale SEO, wat moet je weten?

Leestijd: 2 minuten.

De zoekresultaten in Google waren in het verleden gericht op landelijk zoekgedrag. Als iemand bijvoorbeeld zocht naar een “SEO expert” dan waren de resultaten overal hetzelfde.

Zocht je in Venlo naar een SEO expert, dan kreeg je dezelfde resultaten te zien als in Maastricht. Natuurlijk kon je ook zoeken op “SEO expert Venlo” en dan waren de resultaten anders. Maar sinds een paar jaar heeft Google de lokale zoekresultaten anders ingericht. Als je nu zoekt op “SEO expert” in Venlo dan zijn de resultaten anders dan de resultaten in Maastricht bijvoorbeeld.

Voor lokale bedrijven is local SEO erg interessant. Als de website goed ingericht is en de tools van Google goed worden ingezet, dan is de kans ook groter dat de website meer naar voren komt in de zoekresultaten met lokale zoekopdrachten.

Het volgende is belangrijk bij lokale SEO:

Pagina optimalisatie

Een bepaalde (of meerdere) pagina binnen een website zal ingericht moeten zijn op een bepaalde locatie en relevante informatie die daarbij hoort. Let op dat dit specifiek voor dat zoekwoord ingericht moet zijn, maar dat ook de gebruikers er iets aan hebben. Denk dan aan contactgegevens en dergelijke.

Google Mijn Bedrijf

Naast het optimaliseren van een pagina, is het goed om gebruik te maken van Google Mijn Bedrijf. Hierbij zijn de gegevens van de locatie in te vullen zoals de openingstijden. Het voordeel is dat er dan een kaartje aan wordt gemaakt bij Google Maps en dat deze dan in de zoekresultaten naar voren komt.

Extra mogelijkheden SEO

De bovenstaande punten zijn een goed begin om aan de slag te gaan met lokale SEO. Er zijn uiteraard wel nog meerdere mogelijkheden om lokaal beter naar voren te komen. Hieronder hebben we een aantal punten opgesomd die direct maar ook indirect invloed hebben op lokale SEO:

  • Structured data opmaak met bijvoorbeeld reviews die op de website zijn verwerkt;
  • Social media marketing inzetten om de website en het bedrijf te promoten;
  • Andere reviewwebsites gebruiken om de website te promoten, denk aan Facebook en Tripadvisor bijvoorbeeld.

Wil jij meer doen met SEO? Lees dan meer over SEO Limburg, SEO Venlo of schakel een professioneel SEO bureau in waarbij je ook gebruik maakt van de online marketingdienst: linkbuilding uitbesteden.

 

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Wat is de uitkomst van de som 3 + zeven + 5

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 4 minuten.

Het belang van AdWords onderhoud

Vooral nu in deze vreemde en onzekere tijd is het belangrijk om je AdWords account nog eens goed onder de loop te nemen en verbeteringen door te voeren waar nodig.…
Leestijd: 6 minuten.

18 (Gratis) Content marketing tools

18 (Gratis) Content marketing tools Door de juiste content marketing tools te gebruiken maak je jouw content marketing strategie na het lezen van dit blog niet alleen veel makkelijker, maar…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.