Structured data – Rich snippets

Leestijd: 1 minuut.

Structured data

De zoekopdrachten bestonden in het verleden alleen uit tekstuele informatie waarbij een titel, link naar de website en een beschrijving zichtbaar was. Echter is hier 10 jaar geleden verandering in gekomen. Sindsdien zijn er namelijk steeds meer mogelijkheden bij gekomen, zoals afbeeldingen, maps, video’s en meer. Nu bestaat namelijk de mogelijkheid om deze zoekresultaten te verrijken met extra informatie. Dit kan gedaan worden met structured data, ook wel rich snippets genoemd. Met structured data wordt content gemarkeerd die vervolgens uitgelicht terugkomt in de zoekresultaten van de zoekmachines.

 

Structured data – Soorten markeringen

Hieronder staan een aantal markeringen die op het moment actief zijn:

Schema.org

Voordat schema.org werd gelanceerd had elke zoekmachine een standaard gemaakt om markeringen voor websites mogelijk te maken. Met schema.org werken Google, Bing, Yandex en Yahoo! samen. Dit zorgt ervoor dat er maar één standaard is. Dit is dan ook makkelijker om te implementeren. We adviseren je daarom om meer te lezen over Schema.org die hele website eens rustig door te nemen. Je hebt dan een goed beeld van wat schema.org is en je weet dan ook hoe je dit kunt implementeren.

Wil jij meer weten over structured data?

Wil jij zichtbare resultaten halen en meer opvallende weergave in de zoekresultaten? Dan is structured data een relatief simpele en schaalbare manier om dit te bewerkstelligen. Lees je even in en ga aan de slag! Er is veel documentatie voorhanden. Toch hulp nodig? Schakel dan SEO bureau B. Analyzed marketing in!

 

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Schrijf de nummer '7' volledig uit, bijvoorbeeld 'Twee'

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 2 minuten.

Het belang van een goede SEO titel

Eén van de belangrijkste indicatoren van de relevantie van een pagina, is de naam / html titel die we aan een bepaalde pagina geven. De titel van een pagina moet…
Leestijd: 6 minuten.

Website hoger in Google? Dit kun je zelf doen!

Heb je een website en wil je hoger scoren in Google? Een hoge ranking in Google zorgt voor naamsbekendheid en daarmee meer leads en uiteindelijk meer sales. Er is helaas…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.