Structured data – Rich snippets

Leestijd: 1 minuut.

Structured data

De zoekopdrachten bestonden in het verleden alleen uit tekstuele informatie waarbij een titel, link naar de website en een beschrijving zichtbaar was. Echter is hier 10 jaar geleden verandering in gekomen. Sindsdien zijn er namelijk steeds meer mogelijkheden bij gekomen, zoals afbeeldingen, maps, video’s en meer. Nu bestaat namelijk de mogelijkheid om deze zoekresultaten te verrijken met extra informatie. Dit kan gedaan worden met structured data, ook wel rich snippets genoemd. Met structured data wordt content gemarkeerd die vervolgens uitgelicht terugkomt in de zoekresultaten van de zoekmachines.

 

Structured data – Soorten markeringen

Hieronder staan een aantal markeringen die op het moment actief zijn:

Schema.org

Voordat schema.org werd gelanceerd had elke zoekmachine een standaard gemaakt om markeringen voor websites mogelijk te maken. Met schema.org werken Google, Bing, Yandex en Yahoo! samen. Dit zorgt ervoor dat er maar één standaard is. Dit is dan ook makkelijker om te implementeren. We adviseren je daarom om meer te lezen over Schema.org die hele website eens rustig door te nemen. Je hebt dan een goed beeld van wat schema.org is en je weet dan ook hoe je dit kunt implementeren.

Wil jij meer weten over structured data?

Wil jij zichtbare resultaten halen en meer opvallende weergave in de zoekresultaten? Dan is structured data een relatief simpele en schaalbare manier om dit te bewerkstelligen. Lees je even in en ga aan de slag! Er is veel documentatie voorhanden. Toch hulp nodig? Schakel dan SEO bureau B. Analyzed marketing in!

 

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Uit hoeveel letters bestaat het woord 'Analyzed'?

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 4 minuten.

Maak jouw technische SEO in orde met deze checklist

De totale SEO van een website bestaat uit een aantal onderdelen: techniek, content en de linkstructuur. Eerder schreven we al over de inhoudelijke aspecten waaraan een goed geoptimaliseerde website moet…
Leestijd: 4 minuten

Lokale Zoekoptimalisatie Per Landingspagina: 8 Pijlers

Voor bedrijven die zich richten op lokale klanten, is het optimaliseren van hun landingspagina’s voor lokale zoekopdrachten van cruciaal belang. Lokale zoekoptimalisatie per landingspagina kan helpen bij het verbeteren van…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.