Het belang van een goede SEO titel

Leestijd: 2 minuten.

Eén van de belangrijkste indicatoren van de relevantie van een pagina, is de naam / html titel die we aan een bepaalde pagina geven. De titel van een pagina moet namelijk beschrijven waar die pagina over gaat, zodat bezoekers in één oogopslag kunnen zien waar ze op terecht zullen komen als ze erop klikken. Een goed geschreven titel zorgt voor een goede gebruiksvriendelijk, beschrijft de pagina én nodigt uit om verder te klikken. Omdat de titel van een pagina zo belangrijk is, zien we deze ook prominent terugkomen in de zoekresultaten van Google. De HTML titel moet de belangrijkste zoekwoorden bevatten die je hebt toegeschreven aan die bepaalde pagina.

seo bureau venlo

In het bovenstaand voorbeeld gaat het om het zoekwoord SEO bureau Venlo.

Tips voor een goede titel:

  • Schrijf voor elke pagina een unieke html-titel.
  • De titel mag ongeveer 65 karakters bevatten (inclusief spaties). Meer is wel toegestaan, maar Google vertoont ongeveer 65 karakters in de zoekresultaten. Dit wordt op basis van pixels gedaan. Zo gebruikt bijvoorbeeld een J minder pixels dan een W.
  • De belangrijkste zoekwoorden van de betreffende pagina moeten ook terugkomen in de titel. Het beste is om de zoekwoorden vooraan te plaatsen. Of nog beter gezegd: uit de titel moet blijken dat de zoekvraag beantwoord zal worden. Dit kan vaak alleen maar door ook de zoekvraag (de zoekwoorden dus) terug te laten komen in de titel.
  • Probeer er daarnaast voor te zorgen dat er niet meerdere pagina’s op de website aanwezig zijn die dezelfde titels bevatten. Als dat het geval is, dan gaan de pagina’s met elkaar concurreren. Dat is natuurlijk zonde, omdat Google dan niet weet welke pagina het meest belangrijk is. Hierdoor krijg je schommelingen in je zoekwoordenposities.

De HTML titel is bepalend voor Google

Opmerking: de titel is erg bepalend voor Google! Besteed hier dus voldoende aandacht aan, en denk goed na over welke titels je gaat gebruiken. Vandaar dat het zoekwoordonderzoek zo ontzettend belangrijk is. Een goed zoekwoordonderzoek zorgt er namelijk voor dat we weten wat de zoekvragen en de achterliggende intenties zijn, zodat we de juiste titels kunnen gebruiken.

Meer weten over B. Analyzed online marketing?

Jouw website bovenaan in Google? Dan kunnen wij jou helpen. Op zoek naar een SEO specialist en SEA specialist? Schakel dan ons als professioneel SEO bureau in!

 

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Wat is de uitkomst van de som 3 + zeven + 5

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 6 minuten.

Top SEO plugins WordPress

WordPress is een van de populairste platforms voor het bouwen van websites over de hele wereld. Websites die WordPress gebruiken, scoren meestal hoger op Google dan Wix websites, Joomla website…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.