Het belang van AdWords onderhoud

Leestijd: 4 minuten.

Vooral nu in deze vreemde en onzekere tijd is het belangrijk om je AdWords account nog eens goed onder de loop te nemen en verbeteringen door te voeren waar nodig. De markt is in beweging, sommige zoekwoorden worden duurder (zoals bijvoorbeeld ‘online marketing bureau Limburg‘) en andere zoekwoorden hebben minder zoekvolumes zoals ‘marketing bureau bezoeken’. Met AdWords betaal je voor de advertenties die je inzet. Je betaalt daardoor al snel te veel voor zoekwoorden die irrelevant zijn en of niet het gewenste resultaat opleveren. Het is belangrijk dat je je Adwords campagnes continue optimaliseert. Je doet dit omdat

  • Optimalisatie sowieso een proces is
  • Gedeelten van het Adwords-account en/of de website worden aangepast
  • Je je prestaties wilt verbeteren om zo je doelen te bereiken

De internetmarkt is in beweging

Als ondernemer bevind je je in een dynamische markt. Dat zien we nu al helemaal terug. Je bent veel bezig met het verbeteren van je aanbod, je propositie en je website (en als je dat niet bent, dan zijn je concurrenten dat waarschijnlijk wel…). Omdat je Google advertenties samen met die van de concurrentie in een veilingsysteem meedraaien is het belangrijk alert te zijn en in te springen wanneer nodig. De maatregelen die wereldwijd zijn getroffen zorgen voor uitzonderlijke uitdagingen. Ook B. Analyzed heeft hiermee te maken. Wij hebben een aantal Adwords tips op een rijtje gezet.

Evalueer je advertenties

  • Controleer de context en toon. Zorg ervoor dat je het effect van bepaalde woorden op uw doelgroep begrijpt. Wees voorzichtig met woorden als ‘beveiligingsmaatregel’, ‘controle’, ‘preventie’ en ‘virus’ omdat deze een dubbele betekenis hebben. Voor internationale campagnes moet je rekening houden met lokale termen waarmee wordt verwezen naar COVID-19 en regionale onderbrekingen.
  • Vraag je af of je bericht nuttig is. Pas je advertenties bijvoorbeeld aan om klanten te informeren dat de leveringstijden zijn aangepast door de drukte of dat mensen bijvoorbeeld producten moeten ophalen tussen specifieke tijden. Controleer items grondig en vraag je bijvoorbeeld af of afbeeldingen en video’s van grote groepen mensen of menselijke interactie passend zijn in de huidige situatie. Denk na over de toon van je koppen, beschrijvingen en bestemmingspagina’s.
  • Houd je openingstijden actueel. Als je openingstijden zijn gewijzigd, bewerk je je Google Mijn Bedrijf instellingen updat je je advertenties zodat klanten weten of je open of gesloten bent of dat de openingstijden afwijkend zijn.

Speel in op de snel veranderende marktomstandigheden

  • Blijf op de hoogte van de lokale omstandigheden. Op de pagina Google Trends kunt u meer inzicht krijgen in de omstandigheden op lokale markten en het zoekgedrag van je (potentiële) klanten.
  • Controleer je prestatiestatistieken en zorg dat je zo nodig van koers kunt veranderen. Aanzienlijke wijzigingen in het conversiepercentage vereisen mogelijk dat je je doelen voor ‘Slim bieden’ aanpast.
  • Onderbreek zo nodig advertentiegroepen of advertenties. Controleer producten en services waarnaar meer of minder vraag is en voer zo nodig aanpassingen door. Markeer bijvoorbeeld online of lokale producten als ‘niet op voorraad’ voor alle kanalen als je niet zeker bent van realtime voorraad of tijden waarop de voorraad wordt aangevuld.
  • Gebruik tools die je werk vergemakkelijken. Denk aan de Google Analytics en Google Adwords apps voor op je mobiele telefoon.

Google Adwords en haar nieuwe functionaliteiten

Binnen Adwords worden er op zeer regelmatige basis extra functionaliteiten toegevoegd. Wanneer je op de juiste wijze gebruik maakt van deze functionaliteiten zul je efficiëntere campagnes kunnen draaien. Dat zorgt er in de praktijk voor dat je kosten bespaart of zelfs beteren resultaten boekt. Bekijk het overzicht van alle aankondigingen en productupdates van Adwords.

Wij hebben een aantal algemene tips toegevoegd die je kunt toepassen om je campagnes te optimaliseren.

Zoekwoorden uitbreiden

Het is onwaarschijnlijk dat elk relevant en winstgevend zoekwoord in het account is opgenomen. Zeker als er binnen het account gebruik wordt gemaakt van een aantal zoekwoorden per advertentiegroep is het belangrijk deze zeer regelmatig uit te breiden en te verbeteren.

Biedingen optimaliseren

Verbeteren van de kwaliteitsscores en biedingen (CPC’s) per zoekwoord op basis van verkeer, leads en sales. Wanneer specifieke woorden voor een toename van het aantal conversies zorgen dan is het belangrijk om de juiste biedstrategie voor dit zoekwoord toe te passen.

Negatieve zoekwoorden toevoegen

Het vinden van irrelevante zoektermen is belangrijk. Je kunt in Adwords precies zien met welke zoekwoorden je advertenties vertoningen hebben ontvangen. Zodra er zoekwoorden bij staan die niet relevant zijn, is het van belang deze zoekwoorden uit te sluiten. Je bent bijvoorbeeld een online marketing bureau in Venlo dat online marketing diensten aanbiedt. Zodra je advertentie geactiveerd wordt met het zoekwoord website laten bouwen en dat behoort niet tot je services, dan is het van belang dat zoekwoord uit te sluiten. Adverteer op winstgevende zoekwoorden en geef niet onnodig geld uit.

Advertentieteksten optimalisatie

Het verbeteren van tekstadvertenties (zie ook: het verbeteren van tekst advertenties: is het je tijd waard?) is ook een continue proces. Verbeter de CTR (doorklikratio’s) en conversieratio’s door betere advertentieteksten en ad-extentions. Ons advies is altijd meerder advertentieteksten te laten lopen en op de best presterende advertentieteksten te adverteren en de rest uit te sluiten. Ondanks dat Google Adwords langzaamaan steeds meer gebruik kan maken van marketing automation software bestaat er vooralsnog geen goede “set it & forget it” strategie. De realiteit is: Hoe goed je account ook presteert: het kan altijd beter. Een SEA specialist of SEA expert kan daarbij helpen. Meer weten? Neem gerust contact op met internet marketing bureau in jouw regio! Ook wanneer je bovenaan in Google wilt scoren en op zoek bent naar een SEO expert, ben je bij ons aan het juiste adres. Lees meer over SEO Nijmegen en schakel ons in!

Bronvermelding: Rooza online marketing & Adwords news

Social media

Bekijk ook eens onze social media kanalen!

Stel je vraag aan ons

Heb je een specifieke vraag, case of wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan. Wij helpen je graag verder. Gebruik onderstaande formulier!

Bij het indienen van dit formulier ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid.

Wat is de uitkomst van de som 3 + zeven + 5

Lees ook deze blogs:

Leestijd: 16 minuten.

Hoger in Google met WordPress

Hoger in Google met WordPress. Het is de core business van alle SEO specialisten. Maar SEO vandaag de dag is minder eenvoudig dan vroeger, of op zijn minst anders dan…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

En schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ontvang tips en tricks voor online marketing.